TXT szerkesztése PHP-val
2011-06-14T23:21:14+02:00
2011-06-15T23:07:30+02:00
2022-07-24T14:21:21+02:00
 • Ez a téma még tart tegnap óta
  Ha mysql-ben is tudsz dolgozni, (bár gondolom azt is csak tanulod még), akkor minek a txt.
  Egyébként mutass kódot, mint azt már írták.

  Az alap problémának megoldása egyénként kb 10 perces feladat, főleg hogy még a főbb függvények neve is megvan. Ha ez a feladat 2-3 óránál tovább tart, akkor vedd elő a php 24 órát, vagy egyébb könyvet, mert alapok hiányoznak.
  Nem rossz indulat hanem jó tanács.

  Ha több fájlról van szó, akkor nyilván kelleni fog egy fájl listázás adott mappából, amiből pl csinálsz egy html lenyíló menüt,a mivel kiválaszthatod, melyik file tartalmát töltse a html textarea-ba. A file listázásra is remek egyszerű megoldások vannak php-ben, nem is 1 alkalmas függvény van, de most nem írom le a nevüket, mivel az előzőekben is feleslegesen koptattam a billentyűzetem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de tettem, csak mivel most még egy mysqles megrendelő lapon is dolgozok ezért kértem itt segítséget, kódos segítséget mert ehez még nem tudtam hozzá kezdeni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a kérdésre válaszoltál!

  Eddig is értettük, hogy mit is szeretnél, kaptál hozzá segítséget, de Te azóta semmit sem tettél le az asztalra! Lássuk a kódot, ami a hírek szerkesztéséhez kezdtél el készítni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem, még csak ott tartok h megvan a beolvasó mivel php ezért az include parancsot használtam. akarok csinálni egy másik oldalt pl: edit.php oldalt és itt szerkeszhessem azokat a txt fájlokat amik vannak abban a mapában, szal kitudjam választani és egyből betöltődik, majd ott szerkesztem a szöveget (html kódolás meg szöveggel együtt) és ha rámegyek h mentés akk átírja azt a fájt, pl ez a dinamikus híreknek van, mint egy kissebb (nagyon kicsi) cms rendszer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szal nekem csak egy szereő php kód kellene


  Ok, maradjunk a txt file-oknál. Hol akadtál el? diospogi felvázolta az alapvető elvet, megadta a legfontosabb függvények neveit. Ezek használatának utána néztél? Készítettél bármilyen kódot is? Mert ha teljesen kész megoldást szeretnél anélkül, hogy te bármit is hozzátennél, akkor a kérdésed nem a tudástárba, hanem a társalgó állás rovatába tartozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már tudsz fájlba írni, és onnan olvasni akkor tényleg nem gond. Hol akadtál el? Mutass forráskódot. Az is működik, én is szoktam ilyet használni néha, ahol mondjuk csak az oldal egy bizonyos részét kell betölteni txt-ből, pl idézetek, viccek vagy valami ilyesmi, akkor úgy csinálom hogyha ezt szerkesztem, akkor előbb betöltöm a tartalmát a szerkesztőbe, majd lezárom a fájlt. Később az elküld gombra kattintva, újra megnyitom, de nem hozzáfűzésre, vagy javításra, hanem írásra. Ezzel az új tartalmat beletette egy új fájlba ami felülírta a régit. Ezzel csak egy a gond, ha a hírek rövidek, akkor jó. Viszont ha nagyon hosszúak, akkor fölöslegesen terheljük a rendszert, ha mondjuk csak egy pont maradt le a végéről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát úgy akartam h egy szerkesztő van egy oldalon ami kiválasza a txt-t egy legördülő menüből ami kilistázza h pl mi van a news mappában és onnan azt a txt szerkesztem egyből vele, a jelszavazás nem gond mert az iscp omega rendszerel letudom jelszavazni a dolgokat mint pl itt : Seven7Web.com PW szal nekem csak egy szereő php kód kellene, sql-t meg még nem vágom annyira.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy egy news mappába, minden hírnek külön txt-t hoz létre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és hogy passzírozol bele egy text fájlba utólag is szerkeszthető híreket?
  használj inkább SQL -t tárolásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg ne szűrd a html karaktereket, hagyd benne a formázási lehetőséget. A grafikus szerkesztők elég rendezetlen kódot generálnak.
  A belépésnél a jelszót vagy a php fájlban add meg (vizsgálat if elágazással), vagy kódolva (md5) mentsd el egy másik fájlba. Később ha belejössz csinálhatsz jelszómódosítót is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az előző hozzászóló válasza a megfelelő, viszont azt javallom, hogy a hírszerkesztő formon használj valami "azt kapod amit látsz" (WYSIWYG) szerkesztőt. Én mindig ezt használom: link
  Sok sikert
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd be txt-t majd írd bele egy form textarea mezőjében ott szerkesztheted ahogy akarod, majd elpostolod és felülírod a txt-t.
  Néhány függvény ami kellhet, file_get_contents, file_put_contents, nl2br, str_replace (br to nl-re tudod használni például), htmlspecialchars, hirtelen ezek jutottak eszembe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok. Egy dinamikus oldalt akarok létrehozni. Az már megvan h a híreket egy TXT fájból olvassa ki de nekem még kellene egy olyan oldal amivel ezt a TXT fájt tudom szerkeszteni pl: megvan hogy a fájl amiből kiolvassa a híreket az a : hirek.txt és kellene mellé egy másik php oldal amivel ezt a txt ftp belépés nélkül, böngészőböl tudom szerkeszteni. Ha valaki tud segíteni php kódban előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd