Tanács pályakezdőknek

Tanács pályakezdőknek
2011-06-04T10:49:09+02:00
2011-06-04T13:09:33+02:00
2022-10-26T14:25:37+02:00
 • "Komolyan szeretnék webmester lenni (aféle életcél)"


  Eszem ágában sincs, hogy megbántsalak, de a munkának inkább eszköznek kellene lenni az életcél elérésében, nem? Ez persze nem zárja ki, hogy valaki szeresse a munkáját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha webeznél, és egyúttal grafikusként is alkotni tudod a sajátodat, a reklám szakma mindig tárt karokkal fogad majd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nehéz elhelyezkedni, mert mindenki ezt csinálja. Ennyi webprogramozó/webmaster meg nem kell. Különösen PHP-ban nem. Ott van az a jó kis C#, miért nem azt folytatod? Ha szereted a PHP-t, akkor csináld, akkor megélsz belőle, de jól élni még akkor sem fogsz.

  Egyébként érdekes megnézni az álláshirdetéseket. Én olyan 4 éve foglalkozok PHP programozással. Mindig mosolyra fakaszt, hogy 2 éve még el tudtam volna helyezkedni 3 év munkatapasztalattal. Mára már 5 év kell hozzá. Mire meglesz az 5 éves tapasztalatom, akkora már 7 lesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,
  Szerintem menni fog. Alapvetően két utat látok előtted: vagy bekerülsz egy kisebb web-es céghez amolyan kisinasnak és pár év alatt felfejlődsz, vagy egy nem informatikai céghez mész rendszergazda-mindenesnek és többek között a weboldalukat is reszelgeted. Készíts referencia oldalakat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Tanácsot szeretnék kérni a programozási szakmában dolgozóktól a kezdők (mint én) munkavállalását illetően.

  Szoftverfejlesztői végzettségem van. Ezzel lehetséges elhelyezkedni PHP programozóként/webmesterként?

  Amihez értek:
  -OOP PHP (A PHP-t a .NET (C#) keretrendszerének alapfokú - vagy inkább középfokú - elsajátítása után tanultam meg.)
  -HTML, CSS
  -Photoshop (kb. erős középszintű ismeret)
  -MySQL (egyszerű SQL műveleteket szoktam használni, ahol csak lehet, de van némi ismeretem bonyolultabb SQL kezelésről is, mint pl. triggerek, inner join, stb.)
  -műszaki angol nyelv
  -Persze ezektől sokkal több prog nyelvet ismerek, de azokat csak a programozási alapok szintjén. (Volt szerencsém javascripthez és a JQuery függvény könyvtárhoz is, amit szívesen megtanulnék ha kell.)

  Tudom, hogy a PHP programozó nem készít HTML-t, sem grafikát, de én webmesterként szívesen készíteném ezeket egyszerre, mert akkor a feladat inkább egy összetett modern művészetre hasonlít, de ha csak programozni kell, az úgy robot munkának tűnik.

  Referenciáim nem nagyon vannak, csak félkész dolgok, kivéve a szakdolgozati honlapot.

  Komolyan szeretnék webmester lenni (aféle életcél). Hol tudnék elhelyezkedni? Inkább kisebb vagy nagyobb vállalatoknál? Mennyi esélyem van teljes műszakos, állandó munkahelyre? És mennyi a várható kezdőfizetés?

  Miket érdemes megemlíteni az önéletrajzba? Fizetési igényt? Mennyit ajánlatos írni? Motivációs levelet is tanácsos írni?

  Segítsetek kérlek! Szeretnék már dolgozni.
  Köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd