JavaScript-re fordítja a C, C++ és Java kódokat az Emscripten
2011-06-01T11:37:11+02:00
2011-06-02T19:02:17+02:00
2022-07-19T05:11:55+02:00
 • Fejlesztői szempontból nyilván - kizártnak tartom, hogy a MS a fejlesztőket akarná leszoktatni a billentyűzetről (ha lehet, én még egeret se használok). De egy tableten vagy mobilon ez kell, főleg mert nincs egér (=

  Az meg, hogy az ő keze villog a képernyő előtt, téged nyilván zavar, de az nyilván koránt sem olyan zavaró, ha a saját kezedet látod ugrálni a billentyűzeten... vagy épp a monitoron.

  De ez már mind nagyon ...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát sztem a bill és egér sokkal hatékonyabb, kiforrottabb.
  Példa: húzok 2-3 centit az egérrel, a kurzor mozdul 30 centit a képernyőn.
  Így lassan az irodai is fizikai munka lesz :D
  Kéne valami olyan input is, ahol rugdosni kell izomból a képernyőt! Na az sokkal izgisebb lenne :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felhasználás szempontjából ez tök jó szerintem, bár inkább tablet-re való ez a nyomogatás.

  Fejlesztői szempontból egy újabb visszalépés html5 és javascript kombóval fejleszteni egyrétegű modellben. Mi már a cégnél át is álltunk teljesen a generátoros motorra 2 rétegűben, mert már teljesen követhetetlen, hogy milyen felületet is kéne akkor támogatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak engem zavar még mindig, hogy végighúzzák a zsíros ujjukat a képernyőn, és állandóan a kezük villog a képernyő előtt?
  Arról nem is beszélve, hogy ha gépelni akarnak, akkor fél képernyőről le kell mondani...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek tükrében én nem lennék ebben ennyire biztos. Ha már most javascript-ben fut a windows UI, ki tudja mi lesz később.

  Kultik: Ennyit a "platformfüggetlenségről".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem gond nélkül ment, végigjátszottam az első pályát - Operában
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt ti ki is próbáltátok?
  Chrome11 alatt nekem megáll ott, hogy "INIT WADfiles"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahhoz hogy a hardver akkorát lépjen mint az elmúlt 15 évben valami teljesen új technológia kellene - fény / kvantum procik, vagy valami hasonló. Az elmúlt pár évben már túl nagy áttörés nem volt, a magok száma gyarapszik. De nem hiszem hogy azért kellene fényprocesszort gyártani hogy javascriptben futtassuk a Crysis-t csak azért mert a gugli az üzleti érdekei így kívánják meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Egy vicces hibaüzenet:
  S_StartSoundAtVolume: 16bit and not pre-cached - wtf?


  A témához szólva csak egyetérteni tudok. Egyrészt az, hogy a doom megy a böngészőben, a technikai fejlődést figyelembe véve nem sokat jelent. Illetve Java, PHP és még néhány nyelv esetén azért sokkal inkább beszélhetünk valódi platformfüggetlenségről, mint itt - a JS motorok még mindig elég sokfélék.

  Azért a cucc összességében ügyes munka, még az LLVM köztes nyelvének a segítségével is (: És a gyakorlati haszna nyilván nem a Crysis "böngészősítése" lesz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha így halad 10 év múlva már a Crysis fog böngészőben futni. Annyi idő alatt talán már nem is tudnak akkorát lépni, mint a doom1 óta manapság de a hardverek nagyobb ütemben fognak fejlődni.

  A platformfüggetlenség viszont erős túlzás. Akkor lenne igaz, ha ugyanaz a böngésző, ugyanazzal a javascript motorral dolgozna mindenütt teljesen ugyanúgy. Most jelenleg még ugyanaz a böngésző különbőző rendszereken sem produkálja ugyanazt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Zsír kis demo. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt most nyomta be valaki devportalra:
  XNA Platformer Starter Kit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sőt talán 386-oson is, de azért ez utóbbiban nem lennék biztos


  Pedig biztos lehetsz benne, hogy megy!

  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • emlékeim szerint 486dx33-on is simán ment, sőt talán 386-oson is, de azért ez utóbbiban nem lennék biztos, viszont "jóval" a win95 előtt megjelent, még 1993 végén és szerintem akkor azért egy 486-os gép nem számított átlaguser gépnek (legalábbis itthon biztos nem), talán egy 286-s az igen, (a 80486DX2 a wikipedia szerint 1992 márciusától "létezik"), abban igazad lehet persze, hogy a win95 hajnalán már vélhetőleg erősebb hw-e volt egy átlagusernek, de talán még az sem a 486dx2, bár ki tudja... (nekem akkoriban egy 486dx/33-om volt és nem hinném, hogy átlagnak számítottam volna, az környezetemben a legtöbb embernek max. még mindig 286-osa volt, én is csak a munkám miatt (3D) engedhettem meg magamnak a 486-ost),

  egyébként egyetértek a lényegével: nagyságrendekkel több erőforrás felhasználásával "erőltetünk" valamit,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel együtt jó drága dolog a platformfüggetlenség. Sikerült elindítani javascriptben azt a doom-ot ami a win95-ös korszak hajnalán futott jól az átlaguser gépén. Milyen gép is volt ez akkor ? 486 dx2 66 ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lassan lesz valami köze a JavaScript-nek a Javához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd