Melyik cégnek a legmélyebb a zsebe?
2011-05-30T20:32:18+02:00
2011-06-03T13:14:21+02:00
2022-07-24T14:42:41+02:00
 • milyen platformon fejlesztesz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 100%-s magyar tulajdonú cégnél dolgozok, 7 év szakmai tapasztalattal fejlesztőként. Napi 8 óra munkaidő. Év végén egy kis túlóra. Alkalmazotti státusz, teljesen bejelentve.Mindez bruttó 550.000-ért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az ő nettójuk nem az igazi nettó


  Ha számláznak, kb. a nettó-15% legálisan megmaradhat

  én meg alkalmazott vagyok, adózok rendesen


  A számlások is adóznak, csak másképp.

  de náluk elvárt a túlórázás, hétvégi munka, mert kész kell lenni stb


  Sajnos nem törvényszerű, hogy alkalmazottként nem várják el a túlórát, valamint számlásként sem feltétlen hajtanak szét. Ez cégfüggő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tapasztalatom szerint, ha valaki "nyugdíjas" melót akar, akkor jobb a multi. Biztos pénz, név, nincs akkora hajtás (általában), stb. Pl.. én ebbe pályakezdőként belebetegedtem, mert szinte szellemi leépülésnek éreztem. Egy multinál megjátszhatod, hogy kialakuljon az a kép, hogy nagyon fontos ember vagy, de valojában nem csinálsz semmit. Ami vidéki városokban megfigyelhető volt multinál, hogy a "rokonság" dolgozott együtt, tök mindegy volt milyen szakmája volt éppen. :)

  Magyar cégnél volt olyan tapasztalatom, amit leírtál, szinte ezek mind megvoltak, sőt még autót is adtak. Az első évben... :) Aztán jött egy rosszab üzleti év és elkezdték az embert túlterhelni, nagyon... Mivel én számláztam, kezdetben mindegy volt, mert kiszámláztam, engem nem érdekel. Aztán eljutottunk arra a szintre, hogy nem érdekelt a számla, de változzon valami, mert nem fogom bírni. Ezt jeleztem a vezetőknek. Hát azt a dumát amit mondtak... :D Adtam nekik azért 2-3 hónapot, mert nem szerettem volna váltani mindenáron, nem változott semmi és léptem. Kilépés előtt próbáltak még marasztalni és olyat ajánlottak, hogy lesz "titulusom", ha van olyan terület miben látok fantáziát, akkor lehetek a vezetője stb.. Gondoltam, az hogy mi van a névjegyemen, engem rohadtul nem érdekel, mert sejtettem, hogy amúgy nem változtatna semmin, hisz addig is úgy volt, hogy fejlesztés vezetőként dolgoztam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt nem írjátok, hogy multinál/nem multinál vezető(bb) pozícióban vagytok-e vagy sem, kb. hány év tapasztalat van a hátatok mögött, stb.? Vagy ez nem számít?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hi!

  én is multi tulajdonban lévő cégnél dolgozom, számomra az előnyök a következőek:
  -minden törvényt 100%-ban betartanak (alkalmazotti státusz, 8 órás a munkaidő, törzsidőben kell bennlenni, pontosan mérik h ki mennyit dolgozott, ritkán van túlóra azt kifizetik..)
  -akkor megyek szabira amikor akarok (max projektleadás előtt nem örülnek, és szólnak h nemkéne)
  -fizun kívüli hangulatjavító fix juttatások (kajajegy, egészségpénztár, nyugdíjpénztár, biztosítás, kondibérlet, nyelvpótlék, igényelhető szemüveg vagy pl lakásvásárlási támogatás)
  -nyelvtanfolyamok, szakmai tanfolyamok, melyekre (részben) munkaidőben is készülhetek, valamint fizetik a vizsgadíjakat
  -rendszeres teamépítés (pl cégpénzen ivászat, paintball, gokart stb munkaidőben)
  -biztos munkahely, ha aktuálisan nincsen meló akkor sem küldenek el
  -fix (min inflációkövető) béremelés

  fizu: haverok sokszor röhögnek, h nekem a bruttóm annyi mint nekik a nettó. de! az ő nettójuk nem az igazi nettó, mert számláznak ide-oda stb, én meg alkalmazott vagyok, adózok rendesen, valamint kapok egyéb juttatásokat is havonta, kapok 13.havi fizut, évvégén prémiumot, jutalmat. igen ezzel együtt is többet keresnek, de náluk elvárt a túlórázás, hétvégi munka, mert kész kell lenni stb. én meg otthon nem dolgozom, meg pl nyáron ha jó idő van akkor 3-kor lelépek 4-kor már kint vagyok a palán a családdal iszom a sört, és örülök neki h nem kell 6-8-ig melóznom

  w
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ami eszembe jutott, hogy a multik támogatnak a fejlődésben,... Ezeket melyik magyar cég hozza?


  Én éppen egy ilyen (nagy) magyar cégnél dolgozom. Nálunk kifejezetten támogatják a szakmai tudás megszerzését, fejlődését, nem kevés összeggel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Éltem már át csoportos létszámleépítést egyik napról a másikra.


  Csak nem Morgan Stanley? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2-szer dolgoztam multinál. Az első után azt hittem, hogy többet nem fogok. :) De ott sem a légkörrel volt a baj, hanem a munkával. A második már sokkal jobb volt, de ha jobban belegondolok, a munka ott sem tetszett... :) Ami a multiról nekem beugrik: annyit dolgozol amennyit akarsz. :)
  Amiért nem tetszik a multi: túl sok minden magas szinten dől el, a melóshoz lassan jut el. Éltem már át csoportos létszámleépítést egyik napról a másikra. :) Szerencsére én nem estem bele, de azt a helyzetet nem kívánom még egyszer átélni. :) Kisebb cégeknél legalább látható az irány, multinál nem feltétlen. A menedzserek csak a mutatókat nézik és, ha a mutató nem úgy áll, akkor -50 ember mától...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elhiszem, bár érdekes volt a hozzáállásuk... Miért kellene minden kollégának tudnia a fizetésedről? Bérszámfejtő meg az interjúztató tudja, aztán ennyi. Aztán meg, hogy ők hogy feszülnek meg a fizetésedtől az már az ő bajuk. Na mindegy, persze nem azt akartam írni, hogy minden multi király hely, mert nem így van, csak átlagban azért velük jobbak a tapasztalataim meg az ismerőseimé, mint magyar cégekkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ami eszembe jutott, hogy a multik támogatnak a fejlődésben, pl fizetik, hogy eljárj külföldi szakmai rendezvényekre, konferenciákra, támogatnak szakmai vizsgák lerakásában, ha a munkád során felmerül egy új api vagy framework használata, akkor azt megtanulhatod munkaidődben és nem otthon kell rááldoznod a szabadidődet, hogy másnap már élesben tudd alkalmazni. Ezeket melyik magyar cég hozza?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Multinál nekem azzal jöttek, hogy az igényelt fizetésem "bérfeszülséghez" vezetne, ha megadnák. Aha, értem...

  Akik multiknál jól keresnek, ugyanúgy/"hasonlóan" kapják a fizetést, mint ahogy leírtad. Ez sajnos így éri meg a cégeknek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát mondjuk van azért az embernek biztonságérzete, ha multinál dolgozik. A másik, hogy nekem ne húzogassa a száját senki, ha interjún kimondom mennyit kérek, pedig ez magyar céges interjún kb alap, hogy elkezdik sajnáltatni magukat + megpróbálják megmagyarázni, hogy nem is annyit akarok ...
  Nem vicc, volt már olyan, hogy hr néni feltette a kérdést: Jó fizetés vagy jó munka? Válaszom: A jó munka magába foglalja a jó fizetést. Gondolhatod, hogy nem engem választottak a jelentkezők közül. Én meg átmentem multihoz pont 3x annyiért, mint amennyit ők akartak fizetni ...
  Azért nekem is van pár ismerősöm, akik ilyen kis cégeknél jobban keresnek, mint tapasztaltabbak multinál. Jaaaaa, persze feketén vagy minbérre bejelentve, továbbá teljesen alap elvárás, hogy ingyen túlórázzak, hát ezt nekik (most bemutattam egyet itt a gép előtt)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, szerintem nem mindenkinek. A multis alkalmazottak egy részénél van egy nagyrészt alaptalan felsőbbrendűségtudat, ami néha idegesítő, néha röhejes, de általában macerás velük szót érteni.
  Éreztem már késztetést arra, hogy visszaküldjek párat oda, ahonnan folyósítva lett az emberiség nagyobb örömére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ráadásul ha valaki megkérdezi, hogy hol dolgozom, a multi neve jól cseng
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Multinál nem közlik hónap végén, hogy rosszul megy a cégnek, és nincs fizetés........
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én benne vagyok, szívesen hallanék erről a témáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megérne egy külön flame topicot, hogy miért gondolják azt páran, hogy multinál dolgozni jó vagy hogy a fizetések magasabbak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az M.S. mit jelent?

  Ja bocs, most látom Morgan Stanley.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem csak multinál és nem feltétlen kell hozzá erős nyelvtudás, sőt még diploma sem feltétlen.

  a nyelvtudás hiányát úgy értem, hogy az "alap" angolt feltételezem a szakmában, ha már IT-ról van szó...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nettó 200-240 Bp-en simán elkérhető, akár kezdőként is, ha jó vagy.


  Egy multinal siman elkerheto. Azert a legalabb kozepes angol tudasodasodat vidd magaddal interjura!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ahol igen magas fizetést lehet kapni akár kevés tudással is.


  En mast hallottam roluk...

  Nem olyan szintű tudást valósítottak meg, amit máshol hasznosíthatnak is.


  Ez butasag, mar csak 2-3 evnyi M.S. a cv-n megnyit egy csomo ajtot. Ami meg a tudast illeti, rajtad all, hogy mennyit aldozol onkepzesre a szabadidodbol...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Van egy tippem :D
  Mostanában én is állásinterjúkon jártam és egy név bukkant fel, ahol igen magas fizetést lehet kapni akár kevés tudással is.
  Morgan Stanley

  Egy fejvadász cég mondta az infót. Viszont mikor onnét valaki váltani akart más céghez, annak meggyűlt a baja.
  Nem olyan szintű tudást valósítottak meg, amit máshol hasznosíthatnak is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ha tényleg jónak érzed magad, gyere hozzánk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bank+biztosító, webalkalmazás fejlesztés
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szabad tudni a cég nevét?
  Akár privátban.
  Legalább annyit, hogy multi-e vagy sem, és mi a profilja, mi a munkakör, stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nálunk tavaly a kezdő kolléga 0 tudással, de diplomával és nyelvtudással bruttó 350-et kapott
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem konkrét tapasztalat. 1 éve 0 kilométeresen ebben a tartományban kerestem, úgy hogy még nem volt meg a diploma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor még egyszer: ez a fizu amit most ide benyögtél egészen konkrét tapasztalásból származik, vagy csak a hasadra ütöttél?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát tudod vagy nem tudod, hogy mennyit ér a munkád? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd