Véleményeket, ötleteket kérek
2011-05-22T12:20:58+02:00
2011-05-23T11:54:19+02:00
2022-07-19T04:37:33+02:00
 • Igen, ahogy látom hasonló a funkcionalitása és a célja is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nem vagyok a témában nagyon elmélyedve, és a use-case-t sem ismerem nagyon (nem maintenalek portált), de ez rokon dolog, nem?:

  SASS

  Ha nem ismered, akkor esetleg jól jöhet ötleteket lopni belőle. Itt is a lényeg, hogy eszközöket adnak arra, hogy a CSS-beli redundanciákat eliminálja a programozó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem valamit félreértettél. Ez egy CSS generáló cucc, aminek a forrása XML.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy meló kapcsán jutott eszembe az xml2css ötlete.
  Lényeg: ha van egy portálod / templateed, esetleg témázni szeretnél akkor a CSS kezelése halál. Ha valamit megváltoztatsz a releaseek közt, akkor azt nagyon sok fájlban kell változtatni. Gondoltam egyszerűsítem a dolgot.

  Kiindulásnak van egy xml fájl, ami tartalmaz egy alapot és ehhez képest a különbségeket az egyes témákban / példányokban. Hozzá lehet adni, le lehet cserélni vagy épp el lehet távolítani selectorokat vagy propertyket az egyes css példányokban.
  Ehhez extraként jön a változók kezelése (jelenleg statikusan, de tervezem alap műveletek bevezetését is) és a selectorok egymásba ágyazása jobb érthetőség kedvéért.
  Most dolgozom egy css parseren, amelyik az alap css-ből elkészíti az xml fájlt.
  Tervben van valamely template rendszerre való átültetés (pl. T4) illetve egy "daemon" is, mely figyeli az xml fájl mentését és automatikusan generálja a szükséges css fájlokat a konfigja alapján. Hosszú távú tervek közt még felület is szerepel a könnyebb kezelhetőségért (majd meglátjuk mennyi időm lesz).

  Elsősorban nem a kódot kéretik fikázni - bár szívesen veszem az ezzel kapcsolatos kritikát is - hanem a progiról szeretnék véleményeket:
  - jó az ötlet és az irány?
  - mi kellene még bele?
  - van valami hiba a logikámban?
  - stb.

  Persze azt is szívesen veszem, ha valaki csatlakozni kíván a projecthez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd