Visual Studio - Server Explorer probléma
2011-05-18T12:20:05+02:00
2011-05-19T10:32:41+02:00
2022-07-19T05:27:50+02:00
 • Kedves Riha,

  Kutakodtam egy picit én is a neten, és ezek + a te általad belinkelt forrás szerint kompatibilitási problémák vannak a VS 2010 és a MySQL .Net Connectorok között. A régebbiek nem hajlandóak szóba állni a 2010-es Visual Studioval, az újabbak pedig hibásan futnak XP alatt. Csodás! De ez legalább megmagyarázza, miért futott otthon tökéletesen Win 7 alatt... :)

  Köszönöm a segítségedet és hogy utánanéztél!

  Dani
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszerűen eltűnik az ablak, amikor bele akarok lépni.

  Akkor is ha nem a mySQL-t jelölnéd?

  Bocsi, most visszanéztem a kódom, s látom, magam nem is használtam a server explorer-t, direktben írtam meg a conn-t.

  public string ConnBild()

  Hasonló téma:
  How to connect to MySQL database from Visual Studio VS2010 - problems with NET connectors
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia Riha!

  Köszönöm a választ, de nekem konkrétan a server explorer hibás működésével van gondom. Egyszerűen eltűnik az ablak, amikor bele akarok lépni. Találkozott már valaki ezzel a problémával? :(

  Dani
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Szeretnék Visual Studio-n keresztül (Visual Studio 2010 Ultimate) távoli MySQL adatbázishoz csatlakozni. Ehhez letöltöttem és telepítettem a mysql.com-ról a legújabb Connector/Net 6.3.6 drivert. MySQL :: Download Connector/NET

  A Server Explorerben ha a "Connect to database" ikonra kattintok, és a felugró ablakban kiválasztom a "MySQL Datasource"-t, akkor utána a beállító ablak csak addig látható, amíg be nem írom az első karaktert, és utána eltűnik.

  Próbálkoztam már mindennel, újraraktam a teljes Visual Studiot, letöltöttem újra a drivert, de sehogyan sem akar működni, teljesen új projectben sem. Tudom, hogy a kérdés nem kifejezetten a programozáshoz kapcsolódik, de hátha más is belefutott ebbe a problémába. Valami ötlet esetleg?

  Köszönöm előre is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd