Free online szolgáltatás üzl. sikeressége
2011-05-18T09:30:06+02:00
2013-02-14T17:25:12+01:00
2022-07-19T02:27:16+02:00
 • Ja, alap esetben mindent szabad, csak egy szűk csoport az ami nem, de véletlenül bele futhat az ember.

  Pénzügyi tevékenység biztos ilyen.
  Gondolom ilyen a szerencsejáték.
  Gondolom gyógyítani, vagy gyógyszert árulni sem lehet.
  De egy online rádió vagy tévé csatorna sem üzemeltethető csak úgy (minimum fizetni kell a jogdíjakat).

  Illegális tartalmak szolgáltatása is tilos, hiába nincs belőle bevétele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt picit keverednek a dolgok.

  Ilyen jellegű szolgáltatásokhoz alapesetben semmilyen engedély nem kell.

  Ez egy szabad ország. Létrehozod, használod. Más használja. Ti dolgotok.

  A leányzó fekvése akkor változik meg, ha bármilyen bevételre teszel szert ebből a szolgáltatásból (reklámbevétel is ide tartozik), mivel ez esetben abból adózni kell. Magánszemélyként is. Részletes szabályokért fordulj a könyvelődhöz.

  Amennyiben bevételed származik a szolgáltatásodból, akkor sem elsősorban engedélyről beszélünk, mert nem attól lesz engedélyköteles valami, hogy bevétel jön belőle. Ez két különböző dolog.

  Engedélyköteles viszont néhány speciális terület, pl. pénzügyi szolgáltatás, tehát hiába adózol belőle, nem foglalkozhatsz - engedély nélkül - hitelezéssel.

  Adatnyilvántartás szintén speciális terület, az adatkezelést elég szigorúan szabályozzák, de amennyiben a felhasználó jóváhagyja, hogy kezeled az adatait, akkor az teljesen tiszta ügy, speciális engedély nem feltétlenül kell hozzá.

  Remélem, világos.

  Amennyiben aggályaid vannak, szakemberekhez kell fordulni, jogászhoz + könyvelőhöz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre tud valaki valamit mondani/iránymutatást adni: milyen online szolgáltatás az, amihez engedély/céges háttér kell? Például egy webshopot gondolom nem lehet csak úgy beüzemelni. De mondjuk egy egyszerű online határidőnaplóra, vagy hasonló jellegű adatnyilvántartó eszközre kell engedély, vagy az magánszemélyként is üzemeltethető? (Tehát kezdetben ingyenes az egész, szóval esetleges reklámbevételen kívül más nem csorog be.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na most a "beindul" a dolgot el kell felejteni.


  Kis bevételre (évi 6M, azaz havi 500e) ott a KATA, mellékállásként tolva havi 25e-ből letudtad az adófizetést.

  Miről is beszélünk?

  valamit vagy nagyban csinálj vagy sehogy


  És mégis szerinted hogyan keletkeznek a nagy dolgok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg ott a zárójel is. Kösz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az 5.5 misi a büntetés lett volna, ha jól értem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a javaslatokat, hasznosak és megfontolandóak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "...valamit vagy nagyban csinálj vagy sehogy..."
  Ez nagyon igaz!

  Mondjuk nálam a nagyban az 5.5 milliónak az 50-100 szorosától kezdődik forintban. Igaz nem írtad hogy miben, csak a többi összegnél. Dollárban oké.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod! Írtad, hogy "Előfordulhat, hogy van olyan, amit csak plusz engedélyek, feltételek mellett űzhetsz egy weboldalon, szóval az "akármit tehetsz" az azért nem igaz, de a weboldalak nagy részére igen."

  A kérdésem még annyi lenne, hogy tud valaki részletesebben arról valamit mondani, milyen online szolgáltatás az, amihez engedély kell? Például egy webshopot gondolom nem lehet csak úgy beüzemelni. De mondjuk egy egyszerű online határidőnaplóra, vagy hasonló jellegű adatnyilvántartó eszközre kell engedély?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na most a "beindul" a dolgot el kell felejteni.
  Az állam kíméletlenül le szed neked 52% ot a pénzből ami bejön.
  Ha még alkalmazol ezt azt akkor az is plusz költség.
  Ezeket nyilván úgy csökkentheted hogy van költség oldal és bevétel oldal. De soha ne feledd, mindig a kicsik buknak mert ők a megfoghatóak, és az ASVA meg a NAV ott fogja szívni a véred mint egy senkiházinak, ha 1 fillért is elszámoltál.
  Míg ha nagy vagy, nagyban csinálod, bux, kipengeted a büntis 100.000 ft-t (nekem 160.000 et kellett :DDD haha!(5.5 misiről indultunk :DD nevetséges volt, lett az egész a végére.)) mert na. rájönnek hogy nagyobb hal vagy.
  Amúgy valamit vagy nagyban csinálj vagy sehogy, ez az én véleményem, vagy hiszel az adott dologban vagy nem, félig nem lehet.
  Szrakodnak az emberek 1 - 1 boltal, aztán bezárnak, próbálkoznak egy egy online boltal, és meglepődnek hogy nem megy, nem költesz marketingre, hirdetésre, vagy nem teszel teljesen őrült, meglepő dolgot, a kutyának se kellesz.
  évi 1-2000 forint, az havi mennyi is? 2000/12, havi 166ft.
  Tehát ahoz hogy BR 166.000 /hó
  legyen a nyereséged (Bruttó!!!) 1000 partnered kell hogy legyen :) Mekkora pompás ötlet! 1000 számlát kinyomtatni, mennyi is lesz így a könyvelőd költsége? :DDD és minden egyéb költség?? TERVEZZ! SZERVEZZ , gondolkodj!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki az a "hüje" aki egy tevékenységen 10% hasznot akar keresni???????
  Ezt sose értem, ha nincs valamin DUPLA haszon, mint a bekerülési költség, idő, áram, tök felesleges elkezdni, mellékesre lehet fogni de másra nem.
  SmsWeb, meg ilyen olyan, de pl mindenhol 50% felett adnak, egyébként meg ha nagy vagy ,kötsz egy személyes szerződést minden céggel, és máris tied a haszon 94% a :) ennyi ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ZolkovC:
  Amíg nincs bevételed, addig csinálhatod magánszemélyként.
  Ha lesz bevétel, akkor beszélni kell egy könyvelővel, hogy mi a legjobb.

  Lényeg hogy számlát tudj adni, el tudd könyvelni a bevételt, adózz utána. Ha neked ez sok költséggel járna, akkor esetleg mehet egy családtag nevére, szóval lehet játszani ezzel. Ha van főállásod, akkor simán kiválthatod a vállalkozói igazolványt, szinte nulla költségből megúszod és mint vállalkozó viheted a projekted.

  ui: előfordulhat, hogy van olyan, amit csak plusz engedélyek, feltételek mellett űzhetsz egy weboldalon, szóval az "akármit tehetsz" az azért nem igaz, de a weboldalak nagy részére igen.

  emelhu: még mindig jobb, mint az emelt díjas sms szolgáltatók, ahol legalább a felét lenyelik a pénznek, de szerintem többet is.

  Lefaragni úgy tudsz, ha a vásárló saját költségén átutalja a pénzt a számládra. Már ha megoldható ez. Vagy ha úgyis postáznál valamit, akkor nézel egy futárcéget, ami aprópénzért kiviszi utánvéttel a csomagot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondoltam nem nyitok emiatt új témát, valahol ide illik.

  A bankkártyás fizetés igencsak nagy banki költséget takar.
  [Sokszor egy tevékenységen van legfeljebb 10% árrés, ebből a bank el akar vinni vagy 2%-ot. Vérlázító!]
  Hogy lehet ezt a legkisebbre lenyomni illetve milyen gyakorlati díjak vannak (mennyit lehet alkudni, mekkora forgalom után stb).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Néhány hónapja fejlesztek egy online alkalmazást, és a szoftver lassan eljut egy olyan fázisba, hogy érdemes legyen megnyitni, és a nagyközönség rendelkezésére bocsátani. Jellegre olyasmi lenne, mint a nyitó hozzászólásban, a dolgokat átgondolva én is hasonló életútban gondolkozok, mint hurka egy lenti hozzászólásában írta:


  1. Megcsinálom a kis appom, ingyenes lesz minden
  2. Remélhetőleg elterjed, folyamatosan reszelem közben, hogy minél jobb, népszerűbb legyen
  3. Ha 1-2 év múlva népszerű lesz, akkor adok ki reklámfelületet
  4. Évi 1-2000 Ft-ért lehet reklámmentes felületet kérni


  A kérdésem arra vonatkozna, van-e valakinek tapasztalata, javaslata hogy üzletileg milyen háttérrel érdemes egy ilyennek nekikezdeni? (Tehát például amíg semmi bevételem nincs belőle, lehet-e egy ideig magánszemélyként üzemeltetni, és ha beindulnak a dolgok, akkor valamilyen céges/vállalkozós háttérrel megtámogatni, stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már itt tartunk (nem értek mobil fejlesztéshez még), meg lehet oldani, hogy időközönként / háttérben fusson egy kis progi a telefonon, ami szinkronizál egy webservice-el, és ha van új infó, akkor rezegtet, megnyitja az alkalmazásom, stb?


  google://push notification
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem lehet, akarmennyi (akar 10 forint akar 10 ezer forint/ ev) tomeges atlagfelhasznalok nem fognak reklammentessegert fizenti.

  De szerintem ez igy van mindenre... Inkabb azok fizetnek akiknek, aktivan penzt hoz a szolgaltatas.

  Tehat en inkabb azon agyalnek, hogy milyen szolgaltatast tudnek nyujtani, amivel a jovendobeli vevoim penzt tudnak keresni vele.

  Persze kivetelek vannak, de a kerdes az, hogy elegendo van-e belole...

  Pl. szerintem egy webshop sokkal tobbert eladhato mint egy sima weboldal. =Persze egyik se er semmit se ha nincs traffic, de ezt az atlagember nem fogja fel. )O csak azt latja h lesz egy uzletem a netem ami penzt fog hozni, a sima cegismerteto honlapban meg csak koltseget lat...

  Ha most mondjuk csinalsz egy cegismertetos oldalt 20 ora alatt, vagy egy webshopot (pl magentoval, es egy picit atalakitod a designed) 20 ora alatt, neked ugyan ugy 20 ora munkad volt vele, de a vevo szivessebben fizetne egy webshoppert tobbet mint egy sima honlapert..


  A szolgaltatas alatt nem a "szorakoztatato ipart ertem".. de gondolom te sem arra gondoltal.

  Facebook:
  azert szerintem nem kis osszegekert eladjak, az adatainkat cegeknek is... pl. a kedvenc sorozatod, filmed, zened stb. ilyen informacioval cegek sokat tudnanak kezdeni..

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "egyes fícsőrök fizetőssé tétele"


  Nem tudom ez az információ mennyire lesz hasznodra, de szeretnék egy konkrét negatív példát felhozni. Az egyik társkeresőn követtek el olyan módosítást, hogy a képek "nagyban megtekintése" opciót (is) fizetőssé tették. Persze nem tudhatom rajtam kívül még hány ember döntött úgy, hogy többet felé se néz az oldalnak. De jól meg kell gondolni mit is teszel fizetőssé. Értem ez alatt, hogy ne rontsa el nagyon az oldal használhatóságát. Bár amiket írtál, reklámmentesség, céges ficsörök, okos dolgoknak tűnnek. Arról sincs elképzelésem sem, hogy a PayPal-t mennyire érdemes erőltetni. Én speciel szivesebben fizetnék azzal mind mondjuk sms-el, de megint ott vagyunk, hogy a személyem nem egy reprezentatív minta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem webes lesz a kliens. :)
  De azt is ingyen akarom adni, különben nincs sok értelme az ingyenes webes szolgáltatásomnak.

  A lényege, hogy lehet kényelmesen használni a webes felületet, a klienseken pedig csak megjelennek időnként az új információk, és pár funkciót lehet végrehajtani majd vele. (státuszállítás, törlés, ilyesmi)

  Ha már itt tartunk (nem értek mobil fejlesztéshez még), meg lehet oldani, hogy időközönként / háttérben fusson egy kis progi a telefonon, ami szinkronizál egy webservice-el, és ha van új infó, akkor rezegtet, megnyitja az alkalmazásom, stb?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem tudom, nekem egy leharcolt HTC Hermesem van, és nekem sincs mobilnet előfizetésem. Viszont ahol van wifi ott wifizek (egyetemen).


  Azt kell kitalálni, hogy szeretnél mondjuk Androidra szoftvert meg iPhonera is, vagy megfelelő e mondjuk egy webes mobilos verzió. Ugye az appoknak megvan az előnye, hogy (egyrészt lehetnek fizetősek ), másrészt offline is elérhető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit off a téma, de kapcsolódik valamennyire:

  Ja, azt lefelejtettem, hogy lesz hozzá mobil kliens is, mert az kimondottan illik a szolgáltatáshoz.

  Ezzel kapcsolatban kérdés:

  Mennyire jellemző / lesz jellemző a közeljövőben az okos telefon internettel való használata?

  Én is vettem kényszerűségből egy okos telefont (bedöglött a régi telefonom mikrofonja), és hát biza nem vállaltam + 4-5000 Ft havi díjat, csak azért, hogy legyen normális internet is a telefonhoz, amikor wifi is van rajta, és kb havonta egyszer töltök le játékot rá, hogy az asszony tudja nyomkodni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én se nagyon, és azért meg van az az előnye, hogy nem kötelezed el magad befektetők mellett, és egy webes szolgáltatást viszonylag olcsón össze lehet hozni, szóval nem buksz nagyot.

  Amúgy ha már be van járatva, és mondjuk angol nyelveterületen van már hasonló, szerintem lehet terjeszkedni a környező országokba.
  Persze ez már túlmutat a free vagy nem free szolgáltatáson
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, ebben gondolkozom én is egy ideje, de én így próbálom meg:

  1. Megcsinálom a kis appom, ingyenes lesz minden
  2. Remélhetőleg elterjed, folyamatosan reszelem közben, hogy minél jobb, népszerűbb legyen
  3. Ha 1-2 év múlva népszerű lesz, akkor adok ki reklámfelületet
  4. Évi 1-2000 Ft-ért lehet reklámmentes felületet kérni

  Illetve lesznek olyan fícsőrök, amit cégek ki tudnak majd használni azok egyértelműen fizetősek lesznek.


  Egyelőre más megoldást nem látok, hogy befusson egy saját termék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én abban bízok, hogy egyes ficsőrök fizetőssé tétele működik.

  Tervezek egy weboldalt, ahol így menne. Paypalon, smsben lehetne fizetni a dolgokért egyenként, vagy csomagban.
  Pl az egyik dolog amit meg lehetne vásárolni, mondjuk havi 100 forintért reklámmentesség. Ezt össze akarom kötni azzal, hogy ha valaki aktív az oldalon akkor pontokat kap ( mondjuk 1 pont / fórumhozzászólás), és mondjuk vehet 30 pontért szolgáltatást (pl kiemelheti a profilját, vagy vehet érte virtuális répát, mindegy.)).

  Tehát ilyen kevert, vehetsz pontot, szolgáltatást és csomagot, de az a véleményem, hogy ha túl bonyolulttá teszem, nem értik majd.

  Ja és elfelejtettem, természetesen senki nincs kötelezve a vásárlásra, így reményeim szerint lesz majd egy felhasználó bázis, akik aktívan használják az oldalt, egy rész akik aktívan használják és fizetnek is érte, plusz a néha használják néha nem, de ők nem hiszem hogy relevánsak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a kattintás a lényeg, hanem az, hogy utána vásárolsz-e valamit vagy legalábbis feliratkozol/igénybe veszel valamilyen szolgáltatást. Speciel azt látom itt Angliában, hogy a netes kultúra sokkal fejlettebb, a posta is sokkal megbízhatóbb, mint odahaza, ezért többen is vesznek igénybe online szolgáltatásokat fizetéses alapon (nem azt mondom, hogy nincsenek negatív példák, hanem azt, hogy sokkal kevesebb, mint otthon!). Az amerikai piac ennél még fejlettebb, egyes távol keleti piacok (pl. Dél Kórea és Japán) meg még az USA-t is lekörözik.

  Így igenis megéri online reklámozni. A reklámok elkészítésének és egy emberhez való eljuttatásának átlagos költsége sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos médiumoké és ez otthon is fontos a hírdetőknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Google history
  Eleinte semmiért nem kértek pénzt, aztán mikor népszerű lett, akkor a lista élére lehetett kerülni egy kis támogatással (ha jól emlékszem, akkor ebből volt egy kis botrány, akkor kezdték ezeket megjelölni) majd a lista mellé is lehetett jutni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bár anno nem így indult


  Azt lehet tudni, anno hogy indult?

  Amúgy engem az érdekelne, hogy vajon kipukkan-e valaha ez az online reklámozás-biznisz valaha? Az emberek 99,99%-a nem kattint rá azokra a hirdetésekre szerintem, és akik igen, azok is többnyire véletlenül... Vagy nem is az lenne a lényeg az ilyen reklámoknál, hanem csak az, hogy a reklámozott cég nevét a köztudatban tartsák?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, facebookon ott a reklám, de van egy csomó alkalmazott, szerverpark, költség gondolom, ennyi pénz jönne be a reklámokból?

  Több mint ami a fentartásra elég. Van egy kritikus határ, amit ha elér a látogatószámod, akkor már komolyan vesznek és nagyon nagy összegeket lehet elkérni a bannerekért. FB-nak már nem kell bizonygatnia, hogy azt sokan fogják látni.

  A google ingyenes cuccainál meg ha jól látom egyáltalán nincs reklám.

  Jól látod, viszont nem is abból él. A google tulajdona az adSense, ennek bevételéből tartja fent magát (bár anno nem így indult). Az összes többi ingyenes cuccát ezen szolgáltatás fentartása céljából hozza létre, ugyanis mindegyik programja egy kis rosszindulattal kémprogramnak tekinthető: mindegyik alkalmazása információ hegyeket küld a szerverpark felé, hogy az adSense minnél célzottabb reklámokat tudjon dobálni neked, így keresve minnél több pénzt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most kövezzetek meg érte, összeesküvés elmélet meg minden, de szerintem a fb esetében mások is benne vannak a fenntartásban.

  [off]
  Ilyen átfogó adatbázist, fotókkal büdös életben nem szednek össze hagyományos módszerekkel. A sok birka meg ráadásul azt is jelölgeti a fotókon, aki nincs is regisztrálva, így senki sem lehet biztonságban, hogy nem kerül be Cukorhegyi úr nyilvántartójába.
  A reklámbevétel már csak a zsebpénz.

  Érdekes módon minden le van fordítva magyarra, de a használati feltételeket csak angolul találtam meg.
  [off]

  Bocs az offért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekelne kinek mi a meglátása, tapasztalata az adott témakörben.
  Tehát tegyük fel, hogy készítek 1/több internetes szolgáltatást (webes alkalmazást), amelyek teljesen ingyenesek.
  Milyen bevételi lehetőségekben lehet gondolkozni, illetve melyek lehetnek emészthetőbbek a usereknek, melyek hozhatnak nagyobb bevételt, melyiknek mennyi a "befutási ideje" (pár hónap, év, évtized mire hasznot hoz)?

  Amikre eddig gondoltam:

  Bevételi lehetőségek:
  - reklám
  - szponzor -> reklám
  - egyes fícsőrök fizetőssé tétele

  Gondolom az elején érdemes megpróbálni népszerűsíteni úgy az alkalmazást, hogy semmilyen reklámot nem teszünk ki, illetve minden opció ingyenes. Aztán 1-2 év után elkezdeni valahogy pénzt termelni belőle.

  Ugyanakkor érdekelne, hogy vajon a nagyobb webes appok, mint google (search), google docs, facebook miből termelik ki a milliárdokat?

  Ok, facebookon ott a reklám, de van egy csomó alkalmazott, szerverpark, költség gondolom, ennyi pénz jönne be a reklámokból?

  A google ingyenes cuccainál meg ha jól látom egyáltalán nincs reklám.

  Légyszi a chrome os-t ne hozzuk fel, mert az még csak a közel jövő :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd