SVN és FTP párhuzamosan használva?
2011-05-12T11:16:07+02:00
2011-05-13T06:25:53+02:00
2022-07-24T15:41:33+02:00
 • Szerintem ez nem bonyolult. A szerveren levő fájloknak is egy kikért SVN példánynak kell lennie. És miután beletúrsz, te is továbbítod a változásokat a tároló felé. Vagy ha ez nem megy, akkor szólsz a webfejlesztőknek, hogy tegyék meg ők naponta egyszer.

  Normális internetkapcsolattal szöveges fájlok esetén az idő minimális. Legtöbb esetben szerintem bőven egy perc alatt.

  De persze, ha tanulóképes vagy, meg is tanulhatod az SVN-ezést a saját gépedről, utána nem is akarod majd másképp csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi. Lehet hogy a mi fejlesztőnk és hostunk
  DJ_Tacee, csak nem tudok róla, mert ugyanígy ki van akadva :)
  Sajnos mi még nem tartunk ott, hogy a megrendelőnek mindig igaza van és az a fejlesztőnek pedig a pénzre szüksége... még ha csak pár száz ezerről is van szó.

  Conflict ki sem alakulhatna, hiszen megbízások alapján dolgozik a fejlesztő, tehát mi tudjuk, hogy mikor mit kértünk és most éppen azon dolgozik.
  De lehet hogy mégiscsak az lesz a jó, ha svn-t használ mindkét fél.

  ui,. nem látom hol van az elfogadom megoldás gomb, vagy az a társalgóban nincs?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hogy bejelöld hogy honnan fogod lekérni majd a kiválasztott verziót. Az up meg lehozza a legfrissebbet, amit majd szépen átirhatsz és committal visszarakhatsz. Ez egészen addig jól működik, amíg vigyáztok egymás kódjára, mert néha befigyel egy conflict és akkor azt valakinek majd fel kell oldania. Ilyenkor úgyis kiderül hogy belenyúltál a kódba...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nem baj, ha ftp-n keresztül módosítják az svn verzióban lévő fájlokat. Amikor a fejlesztő az svn-nel lekéri a saját változásait, akkor nagy valószínűséggel mergelni fogja az ott lévő fájlt és a sajátjait. Azért jó ha tud róla, mert conflictnál lehet hogy dobja az egészet, vagy ha valami nem úgy megy ahogy tetszik neki, akkor mindent töröl és újból lekéri az egészet. Szóval minden csak megbeszélés kérdése. Végülis csak annyi történik mint amikor több fejlesztő dolgozik a projekten. Persze a megfelelő hozzáértés elvárt, mert egyébként majd megy az egymásra mutogatás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De akkor a checkout mire való? Nem arra, hogy leszedje a változásokat? (amiket akár ftp-vel is csinálhattam)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor ez egy win-win szituáció: mindketten megszüntetik egymással a kapcolatot és mindketten jobban érzik utána magukat!

  (Komolyra fordítva, én türelmesen elmagyaráznám, hogy miért lenne katasztrófa abból, ha nem SVN-en keresztül érné el a fileokat. Pl. olyan hasonlatot hoznék, hogy valaki forrasztópákával nekiáll a számítógép processzorát kicsit módosítani:) Aztán ha nem érdekelné őket, akkor ideig óráig megmaradhatna a kapcsolat, de amennyire lehetne kacsintgatnék más megrendelők után. )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem gondolod, hogy a tulajdonos, megrendelő is megszüntetné veled a munkakapcsolatot, ha nem azt csinálnád, amit kér?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, túl drága a fejlesztés, van, amit meg tudsz magadnak is csinálni. Volumenbeli különbségek vannak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mit ír a megjegyzésbe? :) Nem ismerem ezt a környezetet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól eltekintve, hogy én sem értek egyet az FTP és SVN együttes üzemeltetésével kapcsolatban, az alábbi kitételedre szeretnék reagálni:

  Te azt várnád el, hogy magától kommitoljon bizonyos változtatásokat. Na ne már...


  Az oracle DDL verziókezelésünk pont így működik. Mindent magától kommitál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • minden svn szerkesztés, módosítás előtt lefrissíti a remository-t, hogy aktuálizálja a szerveren lévő időközi (ftp-vel történt) változásokat


  Szerintem olvass utána mi az a verziókezelés, akkor érteni fogod hogy ez így nem működik. Te azt várnád el, hogy magától kommitoljon bizonyos változtatásokat. Na ne már...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit FTP-n látsz az egy exportált kód, semmi köze már SVN-hez, ezt kellene megérteni. Ha belenyúlsz, akkor a fejlesztőnek azt le kell másolnia, összehasonlítani a helyi (fejlesztői) változatával, megnézni mit piszkáltál, lekommitolni, és megjelenik a verziókezelőben. Én mondjuk igen csak haragos lennék arra aki így belenyúl, de a minimum hogy megszüntetem vele a munkakapcsolatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Ha a fejlesztő cég tud róla, hogy bele akarsz nyúlni, akkor nyilván van az a pénz amiért megoldják neked, hogy mindezt SVN-en keresztül tedd.
  2. Ha nem tud róla, akkor csak az ég tud megmenteni a fejlesztők haragjától mikor észreveszik. Mert észreveszik, előbb utóbb. Ebben az esetben a minimum, hogy újratárgyaljátok, a támogatás, hibajavítás módját, és költségeit. Szerintem.

  Mondjuk felmerül a kérdés, hogy miért akarsz php fájlokban nyúlkálni, ha ott a fejlesztőcég aki ezt megtenné neked?
  Túl drága?
  Ha olyan dolgot akarsz módosítani amit adatbázis szinten is meg lehet oldani (kevés dolog van amit nem), akkor miért nem készíttetsz velük az adott dologra egy admin részt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a fejlesztők SVN-t használnak a tulajdonosnak se essen nehezére. Az FTP-n lévő cucc már mindig csak egy exportált állapotot tükröz. Talán össze lehet hekkelni egy szinkronizációt, de amennyi baki lehetőség van benne nem érdemes ezzel vesződni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Használjon a tulajdonos is svn-t. Az a lényege, hogy látszódjon, nyomon követhető legyen és szükség esetén visszaállítható legyen a változtatás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mit javasolnál, ha a., van a fejlesztő aki svn-t használ és b., van a tulajdonos, aki szintén bele akar nyúlni a fájlokba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, végre valaki érti miről beszélek.
  De erre csak van valami megoldás pl. svn script, amivel minden svn szerkesztés, módosítás előtt lefrissíti a remository-t, hogy aktuálizálja a szerveren lévő időközi (ftp-vel történt) változásokat

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Láttál már fizikálisan SVN repository-t? Nem úgy néz ki ám, mint egy könyvtárlista FTP-n. Csak úgy nem tudsz belepiszkálni. Másrészt pedig ha lehetne is letörném a kezét annak aki ilyet csinál mindenféle autentikáció nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • FTP-val módosítok egy php fájlt


  Én ilyenkor köszönnék el az emberkétől. Ha valami verzionálva van, abba NEM nyúlonk bele csak úgy, mert nekünk úgy tartja kedvünk. Ha ő ugyanazt a fájlt majd módosítja, szépen felül fog íródni és a módosítások elvesznek. Ha egy fájl verzionált, azt csak a verziókezelővel szabad piszkálni.+
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól értem kifejtésed, akkor azt akarod mondani, hogy ha én az FTP-val módosítok egy php fájlt, akkor az ők nem fogják egyből felülírni az SVN-nel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az SVN repository a legvéletlenebb esetben sincs összeköttetésben semmilyen FTP-s hozzáféréssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, egyszerű a kérdésem.
  A webfejlesztőink SVN-t használnak, miközben nekünk most van FTP hozzáférésünk és szeretnénk pár módosítást elvégezni magunknak.
  Hogyan lehet "szinkronizálni" azt, hogy ha mi mondjuk fájl szinten (adatbázisról nincs szó) módosítunk valamit FTP-n keresztül, az náluk az SVN-ben is új verzióként látszódjon.
  Utánaolvastam a témának, de nem találtam pont erre semmilyen választ. Checkout-olniuk kell mielőtt nekikezdenek valaminek? Vagy Update? Esetleg Diff?
  Illetve még az is a kérdéshez tartozna, hogy ha szinkronizálnák a szerveren lévő fájlokat a saját SVN repository-jukkal, akkor az mennyi ideig tarthat vajon (egy kisebb webshopról van szó, php)?
  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd