CakePHP keretrendszer
2011-05-09T22:02:01+02:00
2011-05-10T08:50:02+02:00
2022-07-24T15:46:18+02:00
 • értem, köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Amennyiben arról lenne szó, hogy sikerült elsajátítani a cakephpt, és pár bemutatható nagyobb referenciát elkészíteni , az mennyit nyom latban egy állás jelentkezésnél? Illetve utána mennyit segít más keretrendszerek elsajátításában?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha az OOP-t tűzted ki célul, akkor a CakePHP nem a legjobb választás. Ezen a téren elég gyengécskére sikeredett. Már csak abból adódóan is, hogy PHP4-esre írták. Nem fogsz találkozni benne néhány nagyon fontos szóval, például public, private, protected, static. Mindazonáltal sok-sok érdekes megoldás van benne, amit máshová is érdemes lenne implementálni (pl: set)

  CakePHP állással én se nagyon találkoztam. Bár most is épp egy ilyen projektem dolgozom, de ez csak egyetlen projekt. Inkább Symfony és Zend és újabban Yii keretrendszereket keresnek. De a Joomla, Wordpress, vagy Drupal megtanulásával többre mennél állásügyben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Én körülbelül 3 éve döntöttem úgy, hogy jobban elmélyülök az OOP-szemlélet rejtelmeibe. Adta magát az ötlet, hogy ezt egy keretrendszer külső-belső megismerésével tegyem meg. A következők miatt választottam a CakePHP-t:
  - KIVÁLÓ dokumentáció, nagy fejlesztői közösség és aktivitás
  - kellően összetett, hogy kibővítsem az OOP-szemléletemet
  - a későbbiekben (alacsony-közepes teljesítményigényű) éles projektekben rendkívül produktív lehet

  Azóta már bátran mondhatom, hogy mesterszakács lettem, azóta is használom, megérte megtanulni.

  A book.cakephp.org TELJES elolvasásával kezdd, hogy egy átfogó képet kapj, mi is ez, mit tud, mire használhatod. Utána csinálj meg pár egyszerű CakePHP tutorialt (blog stb). Ha úgy általában a PHP-vel rendben vagy, akkor hamar lehet vele sikerélményed.

  Egyszóval: ajánlom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én itt álláshirdetésben még nem láttam, de attól függetlenül szeretem

  Symfonysokat szoktak keresni, meg inkább CMS - Smarty vonalon embereket.

  Természetesen ha referenciát készítesz, abban csinálod amiben szeretnéd, és ha rendszereket tanulsz meg többet fogsz érni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Pár éve vagyok jelen a programozás világában, azon belül is a PHP világát tanulgatom. Véleményeteket kérném pár dologban, tudom, sablon, hogy volt már téma, meg már kérdés, nézz utána..stb.. de én azért próbálok futni egy kört. Szóval egy időben azon csapatot erősítettem, akik mindig bele-bele csipegettek egy kis programnyelvbe, egy kis C, egy kis JAVA , egy kis ez , egy kis az. Amiből végül nem lett semmi, amikor is elhatároztam, hogy komolyra veszem a figurát és elhatározom magam , és megtanulom a PHP-t , nem tünt túl bonyolultnak, és hamar sikerült elsajátítani az alapvető dolgokat. Majd beleástam magam az OOP-ba és néhány fejtörést okozva magamnak, már mondhatom kezdek el - elnavígálni benne. Sajnos nagyobb munkáim még nem voltak, így referenciát sem tudtam gyűjteni, amivel akár egy állásra jelentkezhetnék. Bár van egy ehhez kötődő végzetségem, ami csak papíron van meg, de mikor csak azt olvassa az ember, hogy küld ide és oda referenciát, csak bánkódva veszem tudomásul, hogy az nincs. Így szeretnék szerezni. Itt olvastam a CakePHP keretrendszerről, és szeretném megtudni, hogy ezen keretrendszer segítségével, ezen a területen többet érek akár álláskeresés, akár további fejlődést tekintve? Amennyiben ennek elsajátításával sikerül, valami komolyabb referenciát - referenciákat elkészíteni. Vagy mit tanácsolnátok így előljáróban. A kedv, és elszántság megvan hozzá, hogy beleássam magam, a kérdés, hogy kiút-e az útvesztőből? Köszönöm előre is segítségeteket.
  Bocsánat, ha nagyon hosszúra sikerült a történet
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd