Paypal és file letöltés

Paypal és file letöltés
2011-04-28T20:39:38+02:00
2011-04-29T19:42:59+02:00
2022-10-26T16:50:35+02:00
 • echo "<html><head><title>Siker</title></head><body><h3>Köszönjük a vásárlást!</h3>";
  //foreach ($_POST as $key => $value) {
  //echo "$key: $value<br>";
  $file = $_POST['item_name']; // A paypal dobja vissza
  if (file_exists($file)) {
  header('Content-Description: File Transfer');
  header('Content-Type: application/octet-stream');
  header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
  header('Content-Transfer-Encoding: binary');
  header('Expires: 0');
  header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
  header('Pragma: public');
  header('Content-Length: ' . filesize($file));
  ob_clean();
  flush();
  readfile($file);
  exit;
  }

  Egyenlőre így van. Azt még nem néztem, hogy ha letöltés vezérlővel ugrom neki akkor mit dob ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és a header-ben milyen link van? A fájl tényleges helye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nah végül meg is oldottam. :) Header fv-k és ahogy mondod .htaccess csak hogy biztos ami biztos. Rájöttem, hogy nem is kell hozzá külön pl egy letöltést vezérlő php elég amikor a paypal ipn verifiedot ad akkor dobom fel neki a headerekkel a letöltést. Köszi szépen a segítségeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • header fv. ennyi. nem kell tudnia senkinek sem, hogy milyen mappában tárolod a fájlokat, főleg, ha .htaccess-ben ráküldesz egy rewrite-t is, hogy ha meg akarnék nyitni, akkor bukta, vagy akár bele is tehetsz a file mappába is egy htaccess -t amiben tiltod a fájlok megnyitását.

  nem egy nehéz dolog amit szeretnél. pici kutatás az általunk adott támpontok alapján és menni is fog, ha valóban 7 éve php-zol
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nem. Felesleges, és csak linuxon megy. Miért kell a fájlrendszert csesztetni? De ha nem PHP-ra akarod bízni a letöltést (erőforrás igényes lehet), és mégis a document root-on kívül tartanád a fájlokat, akkor nézd meg pl. az Apache mod_xsendfile kiegészítőjét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Körübelül 7 éve foglalkozom phpval csak tudod nem ismerem fejből se az összes fv-t se az összes létező megoldást. Eddig nem kellett ilyen dologgal foglalkoznom így nem is kellett azon filózzak milyen megoldások vannak. Ezért tettem fel a kérdést, hogy milyen megoldások léteznek és ki mit preferál, melyik jobb melyik nem stb stb.

  Pl lehetne egy download.php ami miután paypaltól visszajött az oké és ez adatbázisban is letisztázom a userhez akkor id alapján download.php?file=id fogja aztán megniytja neki hogy tölthesse le. Ez esetben sose fogja látni hogy melyik mappában van a file sőt elvben ha a db-ben nincs engedélye akkor le e töltheti. EZ világos is meg ez egy megoldás. De pl asszem van a php-nak valami symlink()-je. Ezt érdemes pl használni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ne vágj be, amíg alapismereteid sincsenek. Ilyen kérdésből: "hogyan rejtek el egy filet" sajnos ez jön le. Hogy "rejted" el? Hogy nem teszed publikussá, úgy. Teszemazt jön egy user, fizet, PayPal visszairányít, engeded neki letölteni amit vásárolt. De a letöltés nem direkt link, hanem egy feldolgozóra vezet, ez ellenőrzi a jogaidat, és ha minden rendben, felolvassa neked a fájlt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Mostanában nézem a paypal api lehetőségeit és pár netes megoldást. Nem volt még dolgom vele ezért gondoltam kérdezgetek itt is kicsit. Milyen megoldásokat tudtok ahhoz, hogy ha azt szeretném elérni, hogy nem konkrét tárgyat vehet meg valaki, hanem pl egy zeneszámot és ahhoz kap letöltési engedélyt?
  Egyeltalán például hogyan rejtek el egy filet? Hogy azt csak az tudja letölteni aki ki is fizette. Pl egy mp3-at. Ha erre valaki tudna nekem valami leírást mutatni azt megköszönném.
  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd