Driver fejlesztés
2011-04-11T12:44:50+02:00
2011-04-12T14:18:43+02:00
2022-07-24T16:46:20+02:00
 • Ez hasznos volt köszönöm szépen, a dll-t átírtam és jóidő :) Eddig csak decompilerrel próbálkoztam, de eredményterelenül, disambler néven viszont találtam egy nagyon zsííír progit.

  Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sorosban én nem tudok segíteni, de ha így teszel fel kérdést a tudástárban, tuti lesz valaki, aki tud. Port.hu-n is van ilyen, pl.

  topic

  dll-t visszafejteni disassemblerrel, vagy decompilerrel lehet, de az esetek többségében az igen szenvedős.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah közben a TCP/IP- s problémát már megoldottam, felhasználtam a windows drivert kisebb nagyobb módsításokkal
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy teljesen "üres" rs232 soros vonali kommunikációt kellene megvalósítanom windows x64 es architektúra alatt.
  Annyi az összes infó hogy tudom a soros vonal tulajdonságait, erre van egy csomó definíciós file, meg hyperterminállal el tudom érni a történetet, viszont a fejlesztőprogram nem ismeri a protokollt, így gyakorlatilag nem történik semmi.

  Másik kérdés
  Arra van lehetőség hogy egy .dll-t visszafordítsak ember számára emészthető formába? Kb semmit nem tudok róla, max annyi hogy delpIIIII ben készült. Tudom vannak decompilerek, de a delphi nem tudja megemészteni mert hiányzik neki egy zsák configfile, nekem meg csak a dll van meg... :S:S
  Pedig ha meglenne a kód kb tárgytalan lenne az egész fórumbejegyzésem.

  Köszönettel
  Zsolt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te még nem gépeltél el semmit gondolom... Vagy nem járt 100 felé az agyad amikor mással foglalkoztál... Ez legyen a legnagyobb probléma...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínű könnyebb lenne tanácsot adni, ha írnál valamit az architektúráról. x86? Spéci hardver? Turing gép? Mik ezek? Hogyan kommunikálnak? ethernet? wifi? morze? Valamit szerintem kellene írnod ahhoz, hogy útmutatót lehessen adni. Jellemzően meg kell valósítanod valami olyan réteget, amit a külső egység is ismer, olyan eszközökkel, amik a rendelkezésedre állnak. Ha hardver-illesztőprogramot akarsz írni, ahhoz talán a linux forrásokban találhatsz példákat. De nem nyilvánvaló terület, és nem árt, ha _jól_ ismered a gép és az op. rendszer felépítését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Középszintű programozó ismereteim vannak delphy-ben


  Hogy a túróba lehetnek középszintű programozó ismereteid egy olyan környezetben, melynek még a nevét sem tudod helyesen leírni..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlet mindnekinek!

  A megkersésem célja, hogy informálódjak, és segítséget kérjek egy TCP/IP driver fejlesztéséhez.

  Középszintű programozó ismereteim vannak delphy-ben elboldogulok, viszont a speciális fejlesztőkörnyezethez ilyen protokoll még nem áll rendelkezésre. Saját magával egy u.n dsf alapú tranzakcióorinetélt hálózaton kereszül kivánlóan komminikál akár 128 számítógép is, de nekem jelenleg egy külső kommunikációt kellene eszközölnöm.

  A TCP/IP protokollal képben vagyok, de driver szinten valószínűnek tartom hogy enyhén szólva vannak hiányosságaim, azaz azt sem tudom, hogy hol álljak neki :)

  Remélem valaki tud felhomályosítást adni, vagy valami irányelvet, egy átfogó képet, amin el tudok indulni, és egy két buktatót amibe úgyis beleszaladok majd a fejlesztés során :)
  Várom a kommenteket, ötleteke, köszönettel
  Zsolt
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd