Melyik a legjobb ingyenes tárhely
2011-04-10T17:47:18+02:00
2016-04-16T15:27:20+02:00
2022-07-19T01:47:11+02:00
 • Konkrétan egy dolog jár az eszemben ezzel kapcsolatban, amellett, hogy pl. WP-ben tényleg nagyon szép template-ek vannak egy kattintásnyira, szép képekkel, harmonikus színpalettákkal és reszponzív css-ekkel.
  Ez a dolog pedig az, hogy pl. a wordpressben - és majdnem az összes CMS-ben - ugyanabban az adatbázisban van a tartalom és a működést meghatározó rész is, noha az esetek nagy részében a működést az elején beállítják és aztán csak tartalmi részek kerülnek be jellemzően az adatbázisba, ha valami bekerül még egyáltalán az átadás után.
  Szóval ugyanoda írhat be minden jöttment a commentem keresztül, ahova az admin is beírja, hogy mit lehet és mit nem, meg minden mást is. Aztán jönnek a mindenféle exploitok, amik legtöbbször arra alapoznak, hogy hogyan lehet pl. egy blogbejegyzésen vagy egy keresésen keresztül adminjogot szerezni az adatbázishoz, aztán bármit átállítani.
  Ráadásul minden lekéréskor sql oda-vissza cikázások, hogy megtudjuk, hogy az adott címhez melyik cikk tartozik, az melyik csoportban van, ahhoz a felhasználónak van-e joga megtekintésre, ...
  Az érzésem az, hogy ez az sql-es misztikus rendszer teljesen felesleges dologban segít csupán, abban, hogy könnyen át tudjuk rendezni a CMS megjelenését, amit viszont egy átlagos céges bemutatkozó lapon szinte sosem tesznek.
  Ha viszont nem frissítjük időben a CMS engine-t, akkor majd jól széttrollkodják az oldalunkat.
  (Már több WP felhasználótól hallottam, hogy rendszeresen teleszemetelték az oldalát.)
  Ezt az egészet nálam sokkal jobban leírták pl. itt.

  Nekem egyszerűen nagyon tetszik az a megközelítés, hogy legyen egy saját kis adatbázisom benne a cikkekkel és a működést leíró résszel és legyen egy kis build rendszerem amelyik legyártja és feltolja a tárhelyre a statikus html fájlokat sftp-én keresztül, semmint egy állandóan foltozandó időzített LAMP bombám.

  Talán nem egyedül nekem tetszene jobban egy ilyen 'CMS' :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Miért nem sokkal gyorsabb és egyszerűbben használható statikus generátorokat nyomnak.

  A gyorsaság még csak-csak tényező lehet (habár, egy – megfelelő – cache-rendszerrel ez sem számít, főleg, ha tényleg kvázi-statikus oldalak vannak), az egyszerű használhatóság egy jól bejáratott, karbantartott, dokumentált rendszer vs. saját, egyedi megoldás viszonylatban már a „másik oldalra” billenti a mérleg nyelvét. És persze azok a tényezők is, amiket tevemadar vagy csörnyeföldi is említett (karbantarthatóság, nem kell pilótavizsga, stb.), az egyéni preferenciákon kívül.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert a "gázszerelő" is össze tudja kattingatni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • framework nagyon erős hívószó. Különösen vállalati környezetben, mert a karbantarthatóság ígéretét is hozza magával.
  Ahol nincs designer, ott annak is örülnek, hogy a rendszer már magától is kinéz valahogy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK.
  Vicc volt .

  Azt viszont tényleg nem értem, hogy minek használnak WP-t, joomlát, drupalt öt menüpontból álló tök statikus vállalati bemutató lapokhoz.
  Miért nem sokkal gyorsabb és egyszerűbben használható statikus generátorokat nyomnak.
  Ha meg kell egy dinamikus rész oda meg (és csak oda) egy PHP/JS .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azóta a PHP-ről a normálisabbak már áttértek a statikus, SEO hatékony megoldásokra

  ... klasszikus SEO by router, ahogy én használom.  :)

  #!/usr/bin/env python import web import xml.etree.ElementTree as ET tree = ET.parse('user_data.xml') root = tree.getroot() urls = ( '/users', 'list_users', '/users/(.*)', 'get_user' ) app = web.application(urls, globals()) class list_users: def GET(self): output = 'users:[' for child in root: print 'child', child.tag, child.attrib output += str(child.attrib) + ',' output += ']' return output class get_user: def GET(self, user): for child in root: if child.attrib['id'] == user: return str(child.attrib) if __name__ == "__main__": app.run()
  de hogy élvezd a php-t is:

  <?php class Router { private static $config_dir = CONFIG_DIR, // config directory $config_route, // config route $route, // defined route $controller_dir, // controller dir $controller, // controller $action, // action $params = array(); // parameters function __construct() { require_once self::$config_dir . "route.php"; if(!self::$config_route) self::$config_route = $route; if(!self::$route) return $this->_init(); } function get_route() { return self::$route; } function get_controller_dir() { return self::$controller_dir; } function get_controller() { return self::$controller; } function get_action() { return self::$action; } function get_params() { return self::$params; } private function _init() { $route = $this->_set_route(); $route = substr($route,-1,1) == "/" ? substr($route,0,-1) : $route; $route = $route ? explode("/", $route) : null; // define the controller directory if(isset(self::$config_route['controller_dir_in_route']) && self::$config_route['controller_dir_in_route'] === true) { if(is_array($route) && count($route)) self::$controller_dir = array_shift($route); elseif(isset( self::$config_route["default_controller_dir"])) self::$config_route["default_controller_dir"]; else trigger_error("ROUTER: DEFAULT CONTROLLER DIR NOT SET"); } // define the controller if(is_array($route) && count($route)) self::$controller = array_shift($route); elseif(isset( self::$config_route['default_controller'])) self::$controller = self::$config_route["default_controller"]; else trigger_error("ROUTER: DEFAULT CONTROLLER NOT SET"); // define action if(is_array($route) && count($route)) self::$action = array_shift($route); elseif(isset( self::$config_route['default_action'])) self::$action = self::$config_route['default_action']; else trigger_error("ROUTER: DEFAULT ACTION NOT SET"); // define the parameters if($route) self::$params = $route; } private function _set_route() { $route = isset($_SERVER["PATH_INFO"]) ? substr($_SERVER["PATH_INFO"],1) : null; $config_route = self::$config_route; foreach($config_route as $key => $value) { $key = str_replace(':any', '.+', $key); $key = str_replace(':num', '[0-9]+', $key); if (preg_match('#^'.$key.'$#', $route)) { $route = preg_replace('#^'.$key.'$#', $value, $route); return self::$route = $route; } } return self::$route = $route; } static function configure($setting, $value) { if(is_array($setting)) foreach($setting as $key => $value) $this->configure($key, $value); else if(property_exists(__CLASS__, $setting)) self::$$setting = $value; } } // -- end

  Ja, meg van .htacces is :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azóta a PHP-ről a normálisabbak már áttértek a statikus, SEO hatékony megoldásokra

  Hogy mit csináltak? Mi köze a PHP-nak (meg úgy általában a backend-nek) a SEO-hoz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az OpenShift klassznak tűnik, de azért az a "17:47" 5 éve és 5 napja volt ám

  (jkissv2 kicsit megnekrózta a topikot)

  Benéztem. Azt hittem valaki még tényleg drupalt telepítene.

  Azóta a PHP-ről a normálisabbak már áttértek a statikus, SEO hatékony megoldásokra
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem a megjegyzésed célját, ki tudnád fejteni?

  Azt akarod, hogy éhen v szomjan haljunk: tárhely  
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • WarmUp válasza LaYeR (17:47) részére 2016.04.15. 11:49

  Az OpenShift klassznak tűnik, de azért az a "17:47" 5 éve és 5 napja volt ám
  (jkissv2 kicsit megnekrózta a topikot)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem a megjegyzésed célját, ki tudnád fejteni? (Szerintem sem rossz az OpenShift)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Évente 2-3 sörrel többet akarsz inni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kérdés: OpenShift
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi hogy szoltatok, akkor úgy látszik, csak szórakozásra jó a domain
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Plusz nem rég volt itt a fórumon valaki, akinek törölték (zárolták) az egész accountját míg elő nem fizet, a túl nagy forgalom miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon meg vagyok elégedve vele,

  én is próbálkoztam velük, de olyan hibáik vannak hogy ellehetetleníti az oldalad. Korlátozzák a levélküldést, sokszor hal el a szerver,(még ha fizetős domaint teszel rá akkor is szó nélkül letiltják) és ami a legmegdöbbentőbb, hogy a fizetős tárhelyük is ugyanolyan lassú és ugyanolyan megbízhatatlan mint a free verzió.

  FTP kapcsolat ami egy kicsit lassabb

  folyamatosan eldobja a feltöltést, kínszenvedés mire felraksz a szerverre pár fájlt.
  Ez egy olyan szolgáltató, akinek ha írsz hiba esetén, visszaküldenek egy sablon üzenetet,és többszöri levelezés után tudsz csak kicsikarni belőlük választ, ami általában az, hogy vegyél fizetős szolgáltatást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • - Ingyenes
  - Nincs hírdetés
  - Pénzt is szerezhetsz vele
  - 1.5 GB tárhely
  - 5 domain
  - 5 aldomain
  - 2 adatbázis
  - Több száz sablon ingyenesen letölthető
  - php
  - cron
  - 5 email fiók
  - szabad htaccess file
  ...

  Nagyon meg vagyok elégedve vele, csak az FTP kapcsolat ami egy kicsit lassabb, de nincs még egy ilyen ingyenes tárhely , ami ennyi mindent kínál teljesen ingyenesen.

  http://www.000webhost.hu/590246.html

  hu helyett com, csak nem engedi vmiért feltölteni úgy ide
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem a Newhosting - ingyen tárhelyszolgáltatónál van az oldalam. Csak a domain fenntartásért kell fizetni. Én com-os domaint használok, az 4500 forint egy évre, de a .hu csak 3500. Reklám nincs rajta, amióta új cég vette át, azóta elég stabil és gyors lett. PHP5 van náluk és MySQL is, szóval egy átlagos oldalnak szerintem elegendő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Tárhelyválasztó nevű tárhely kereső oldalon jelenleg is találhatsz 6db olyan díjcsomagot, ami ingyenes vagy 2000Ft alatt van a bruttó éves(!) díja, és PHP-t is tud futtatni adatbázissal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Soros apánk a prog.hu-n? Pleasure to meet you
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semelyik sem jó. Nekem egy tartaléknak kellett, hogy teszteljek pár dolgot, de valami elképesztő lassú volt mindegyik.


  Hiába no a puruttyához kell a kraft.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel Drupalt akarsz futtatni, a legokosabb ha Drupalosok véleményét megnézed a témában: Ingyenes tárhelyek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • localhost
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • SEO készítés ? eddigi ingyeneseknél az valahogy nem akaródzott működni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Azt megírhatnátok hogy, mire gondoltok Pontosan: Mit tartalmazna egy jó ingyenes tárhely szerintetek mi lenne fontos benne meg ami eszetekbe jut :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a freei.me-t ajánlom. 7GB tárhely, 50MB MySQL 100 adatbázissal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld ki ezt: x10hosting
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.
  Nincs ilyen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ma már feles ingyenesekkel vacakolni, mert mindegyikkel lesz valami probléma. Ha olcsón akarsz értelmeset ajánlom az intrex.hu-t havi egy ezres és kapsz mindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd