Nyugis Php fejleszői állás Budapesten
2011-04-07T13:58:57+02:00
2011-04-11T21:10:43+02:00
2022-07-19T04:22:27+02:00
 • szerintem kár a betűért, úgysem tudod meggyőzni. találkoztam már pár ilyen emberrel.
  a tudatlanságukat és lustaságukat az állítólagos gyors kóddal vélik ellensúlyozni. mindig nagy hanggal hirdetik a "gyorsaság" mindenhatóságát, miközben lövésük sincs mit is csinál a kódjuk valójában. közben persze a hanyag programozói stílusukat védik. szánalmas, hogy miután megírták az életük első működő programját, onnantól kezdve az ott használt "paradigmát" (buherálós programozás) használják egy életen át...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És hogy csinálod ha nincs OOP? Nyilván írsz függvényeket, azokat belepakolod egy-egy fájlba (ahogy OOP esetén az osztályokat), aztán a változókat, amiket ezek a függvények visszaadnak, elmented egy globális változóba. Aztán egy függvénynek is lehetnek "leszármazottjai", mert ügye egy függvény lehet egy másik függvény belső része.
  De miért is lesz így gyorsabb? Mert egyszerűbb biztosan nem. Még a pillanatnyi cache megvalósítása is nehezebb. Rengeteg munka árán írsz egy spagetti kódot, amit a jó Isten sem, de még Te sem látsz át. Persze az egész mehet akár 1 fájlba, de gyönyörű lehet mondjuk egy 80 táblás projekt egyetlen index.php-ban. Azt szívesen megnézném, de csak úgy messziről, bottal...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igazad van itt most nem volt teljesen helytálló a hozzászólásom. De amint lentebb írtam ahol nem az első helyen áll a sebesség ott én is oop-t használnék, és használok is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilvan lassabb az OOP, de a sebessegkulonbseg mar egyre kevesebb helyen szamit. Ebben a kontextusban (enterprise alkalmazasok) meg butasag volt felhozni ezt a temat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A c++ nem egyenlő az oop-vel. Mellesleg szerintem azok is gyorsabbak lennének ha nem objektumokkal dolgoznának. Csak a mai hardvereken már nem zavaró, és azt is vedd figyelembe hogy nem egy oop nélkül megírt verzióhoz képest hasonlítják őket, hanem egymáshoz képest. Az oop mindig(értsd: örökké) lassabb lesz. mivel mindig több adattal kell dolgoznia. Legfeljebb bizonyos esetekben, megfelelő optimalizálással megközelíthetik a sima kódot(feltételezve hogy a sima kódot értelmesen írták meg és nincs tele felesleges számításokkal).

  Az oop egyik legnagyobb előnye/hátrány hogy az objektumokat újból fellehet használni(ill. így is írják meg őket), ebből adódóan nem feltétlen van kihegyezve egy adott probléma adott szintű megoldására. ha csak egyetlen byte-tal is több adatott kell feldolgozni az már lassít. Ha mondjuk sok ezer objektumod van, akkor az már rengeted processor idődet veszi el. Ami szintén nem zavaró egy egyedüli alkalmazás esetén, de ha egyszerre több ezernek kell futni akkor már millió/milliárd+ processor időről beszélünk. Ennyibe pedig már beleférhet még néhány folyamat is.

  Mint mondtam php-ről beszélek nem más nyelvről, ezért itt nem szabad kis számokban gondolkodni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem Ő arra gondolt, hogy PHP OOP nélkül gyorsabb. Ami egy nagy butaság. Nyilván gyorsabb egy echo 'hello világ' mint ugyanez becsomagolva 2 osztályba és 3 templatebe. De ügye, többnyire nem ez a feladat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az oop szemlélethez meg annyi hozzáfűzésem lenne hogy abban az esetben amikor a sebesség a főszempont akkor az oop az utolsó dolog amire gondolok (:"
  Még szerencse, hogy sokan nem így gondolkodnak.
  Pl:
  Comparison of web browser engines - Wikipedia, the free encyclopedia
  Pedig pl. a web browser engine-k területén nagyon számít a sebesség és mégis mindegyik jelentős (IE, FF, Safari&Chrome) c++.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nos. Erre csak azt tudom mondani, hogy:
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyi butasagot egy hsz-ben...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sztem php-ban is megírhatod ugyanúgy. Nem attól függ egy rendszer használhatósága hogy miben írod. Akár Basicben is lehet írni hisz úgy is valamilyen oprendszer apijait fogod használni. A lényeg hogy a kód legyen jól optimalizált és a lehető legjobban védett a hibákra/hibás adatokra.

  Az oop szemlélethez meg annyi hozzáfűzésem lenne hogy abban az esetben amikor a sebesség a főszempont akkor az oop az utolsó dolog amire gondolok (:
  Persze amikor a sebesség csak másod-harmad rangú szempont akkor a szép igényes és fejleszthető kód érdekében az oop lesz előnyben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze, az előző hozzászólásomat nem igazán teljeskörű, nagyon kiegyensúlyozott elemzésnek szántam, az más műfaj. A helyzet jóval bonyolultabb, és egy csomó más kategória és alkategória is eszembe jutott közben, de nem illett volna ehhez az íráshoz, mert elvesztem volna a részletekben.
  (Azért ha a Princetonon doktoráltál matekból, azt ganartálom, hogy nem bekkelheted ki a dolgot brutális tudás nélkül. Ezt olyantól tudom, aki ott doktorált, és elképesztő mennyiségű és minőségű tudása van.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért azokat a Phd.-seket sem lehet egy kalap alá venni.

  Természetesen magasabb szintű papír - magasabb szintű szűrő, de ott is akad bőven, aki kibekkelte a papírt, és nem azért nem látszik a munkásságának az értelme mert olyan bonyolult, hanem mert nincsen neki.

  Ok, Standfordon meg MIT-n valószínűleg jobbak az arányok, de nehezen tudom elképzelni, hogy ott olyan sokkal tökéletesebben tudnának szűrni, mint nálunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (Ezt az írást nem igazán vitának szánom, csak megihletett a téma, és billentyűzetet ragadtam. Kicsit színezem is a dolgokat a hatás kedvéért.)

  10 féle programozó van.


  Ó, nem, a programozók nagyon sokfélék. Én már sokat láttam és soktól/sokról olvastam valamit. A térkép nemcsak folytonos, de sokdimenziós is. Ilyenek ülnek a térkép szélén:

  A Phd.-sek
  Ők nem csak okosak, mert azok, okosak is, tehetségesek is. De nem csak erről van szó. Arról van szó, hogy ezek az emberek kőkemény kiképzést kapnak matekból és computer science-ből. Éveken át készülnek brutálisabbnál brutálisabb vizsgákra, ezer oldalakat olvasnak olyan könyvekből, amiből más egy oldalt sem tudna megemészteni. A Princeton, Stanford, MIT doktori iskolái a szellemi élet Francia idegenlégiós kiképzőhelyei. Ezek az emberek papírban mérik a teljesítményt nem kódsroban, és sokszor gyakorlati életben felhasználhatatlan dolgokkal foglalkoznak. De ha mégis felhasználható néha amit csinálnak, az rendszerint nagyot üt. Terry Tao 8 éves korában állítólag úgy programozott mint egy erős 18 éves. Ma a világ legokosabbnak tartott matematikusa.

  A Carmack-ok
  A Carmackoknak is van érzékük az agoritmizáláshoz, mint a jólfésült Phd.-seknek, de az a különbség, hogy a Carmackok fenegyerekek, cowboyok. Náluk az absztrakt gondolkodás különös gyakorlati érzékkel és vagánysággal párosul. Ritka, hogy bármilyen iskolát elvégeznének, de hamarabb kidolgoznak egy innovatív renderelési eljárást, mint ahogy más előveszi a revolverét.

  A Gates-ek, Zuckebergek, Larry Page-ek
  A Gates-ek azok az emberek, akiknél a jó programozói képességek egyben zseniális üzleti vízionárusi képességekkel is párosulnak.

  A bitagyúak
  A bitagyú az, aki bitekkel kel, bitekkel fekszik. Ok, kompromisszumból C-ben dolgozik és nem ASM-ban, de azért megnézi, hogy mit generált a fordító. Egy-egy progbléma megoldásánál a legfőbb gondja, hogy a cache-misseket minimalizálja, hogy SSE intrinsiceket rakjon a megfelelő helyekre vagy GPU-ra tegyen át bizonyos számolásokat. Jól jönnek az ilyen emberek a Google, Facebook, Amazon infrastrukturális kódjainál.

  A 'new technology hipster'-ek
  Különös érzékenységgel figyeli a legújabb technológiákat. Micsoda? Hogy nem ismersz legalább 5 darab 2010-ben kijött Javascript framewököt? Hogy nem használsz CSS framewököt? Hogy az aktuális .NET technológiák közül nem a legújabb bétaverziókat használod? Java-t használsz és nem Scala-t vagy Clojure-t? Akkor a 'new technology hipster' szerint csúnyán, megalázóan le vagy maradva.

  A szépérzék fetisiszták
  Ők azok, akik szerint akinek nincs ízlése, az nem tud semmiféle értékes munkát végezni. Szerintük egy weboldal grafikai desingja, a user experience és az alatta lévő kód együtt lélegzik, és mind a készítő ízléséről árulkodik. Ha egy fél pixellel elcsúszott alkotásodat mutatod egy ilyen embernek, örökre leírtad magad.

  Egy közös van a fenti szélsőségekben: egyik sem fogja elvállalni egy 8 éves semi-enterprise PHP kód maintenance munkáját.

  Mi többiek valahol a térkép közepén vagyunk. Aki nagyon a térkép szélén érzi magát, az lehet, hogy még nem ismeri eléggé a térképet. Nekünk reális önértékeléssel kompromisszumokat kell hoznunk, hogy olyan munkát találjunk, ahol a képességeink, motivációink, élethelyzetünk és a fizetett dohány valamennyire harmonizálnak.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az igényesség rajtad múlik...

  nancsi:
  sajnos a hirdetés és a cég is korrekt (azaz majdnem), így nem marad más mint egymást ekézni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én spec a php-ét nem is tartom programozásnak.
  Azaz aki ebben tanult meg programozni (láttam párat),
  azt nem engedném soha másban kódolni.


  Nekem van egy haverom, aki mar jo par eve php-ben nyomul, szte-n vegzett, elotte delphi/c++-ban is lerakott par dolgot. Inkabb azon mulik, hogy milyen eszkozzel dolgozik az ember, hogy milyenek a feladatok/mit igenyel a vevo.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnálom a családodat.(ha van)

  Szerinted aki csak napi 8 órát dolgozik, az nem képes fejlődni?
  Szerintem meg igen. Az emberi koncentráló képesség véges. Az emberek többsége úgy van a kalibrálva, hogy napi 8 óránál többet nem képes dolgozni, vagy ha igen az már erősen a minőség rovására megy.

  A zömének van családja és egyáltalán nem akar napi 8+ órában vagy még a hétvégén is dolgozni. És ez a normális, nem pedig az, hogy látástól vakulásig csak a meló.

  Az emberek többségének ez is csak egy munka, és azért csinálják, mert, a kereslet-kínálat alkotta farkas törvények szerint jelenleg jobban megfizetik ezt a típusú munkát, mint más munkát, amit esetleg az illető jobban szeretne csinálni.

  Neked megadatott, az a szerencse, hogy azt csinálhatod amit szeretsz. A szerencsés 1%-ba tartozol, de attól még nem kellene lenézni azt, aki azért csinálja ezt a típusú a munkát, mert így jobban eltudja tartani a családját.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • programozó=fejlődés
  Amelyik programozó nem akar fejlődni, az nem akar programozni sem.

  Inkább azt mondanám, hogy aki nem tud programozni, annak van ideje fejlődni. Én jellemzően olyankor tanultam, amikor éppen lélegzethez jutottam munka terén, így időnként 2-3 éves technológiai lemaradásban voltam. Ettől függetlenül mindig volt mit csinálnom, és mindig volt munkám is.
  Tudod, ez az az eset, hogy egy sebész valószínűleg egy svájci bicskával is különbül operálna mint én a lézerszikével. Meg valószínűleg a hálás betegei is több kuncsaftot küldenének hozzá mint hozzám az enyéim

  Egyébként a hirdetés korrekt, én teljesen hasonló meggondolásból miatt jöttem nemrég az aktuális melóhelyemre dolgozni, csak itt nem PHPban, hanem AS3-ban kell tolni, és abszolúte nem bántam meg. Család mellett nagy kincs ám a munkaidő pontos betartása, hogy nem egy széjjelstresszelt idegroncsként mész haza éjfélkor legózni a gyerekhez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy 8 éves kódról van szó. Ha állandóan csak a support van hozzá, nem volt refaktor, akkor OOP-ről szó se lehet benne. Gondolom PHP4, de lehet hogy PHP3. Váltás nagyon nehéz lenne, főleg ha nagyon spagetti kód. Szóval, több éves tapasztalattal bárki megfelel erre a pozícióra. Aki valami OOP keretrendszert használ, csak lelkiekben kell tudnia feldolgozni. Valószínűleg nem lesz problémája megérteni/átlátni a kódot, csak nem fogja szeretni. Megpróbál majd javítani a helyzetén. Ha a cég is partner benne, akkor mindketten jól járnak. Aki meg gyűlöli a keretrendszereket, OOP-MVC megoldásokat, annak bizonyára Kánaán lesz a kód.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az hogy ki hogy dolgozik az attól függ, hogy kinek milyen a személyisége.
  elhiszem hogy vannak igényes php kóderek.
  azonban sajnos maga a nyelv nevel igénytelenségre.
  szerintem ha nincsenek erős C/C++ vagy más (szerintem) komolyabb alapok, akkor könnyen a kenjük be sárral szemlélet fog dominálni.
  ha olyan vagy, aki szeret(ne) jót (/tökéletest) és nem csak "működőt" alkotni, akkor nem fog az a veszély fenyegetni, hogy elmenj a gányolás irányába.

  sajnálom, ha alaptalanul sértő voltam.
  mára amúgy a php is kezd egyre jobb lenni, régi motoros php-éseknek ez nem is nagyon tetszik, sokan pl. még ott tartanak, hogy az oop nekik teljesen felesleges.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megjegyzésedből csak annyit szürtem le,hogy egy getószökevény vagy , aki a kukában talált egy commodort és most játsza az eszét !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Nem akarom szemetelni a topicot. Kicsit vegyes érzelmeket keltett bennem hozzászólásod. Ha valaki PHP-vel kezdte, az is mehet később más irányba, legyen az akár JAVA, C#, akármi. Szerintem ennyire nem kellene általánosítani. Halkan megjegyzem én is PHP-ben dolgozom, ezért viszont ez szúrta a szemem: "
  A natív php kóderek nagyon gány melót adnak ki a kezük közül.
  " Azt kell mondjam, főleg ha beleolvasol a prog.hu-n a tudástárban feltett kérdésekre, ez 20 esetből 19-szer valóban így is van. DE! Mindig vannak kivételek, akik komolyan tudnak dolgozni ebben a nyelvben is. Nem akarom magam sztárolni, de ha egyszer mutathatnék neked kódot, elkészült munkát amik a kezeim közül kerültek ki, Te is így gondolnád. Szóval igaz a nagy többség a nyelv egyszerűsége, és a "24h alatt" és társai "szaGirodalom" miatt beleesnek abba a hibába hogy azt hiszik programozók, de ne általánosíts, mert jelen esetben van, akit megsértesz vele. Nyilván ez egy bárki által olvasható fórum, ez is benne van a pakliban. Ha nem lenne főállásom amit szeretek, és nem lenne a nagy távolság, én jelentkeznék. Aztán vagy tudunk együtt dolgozni vagy nem, hamar elválik az. Utóirat: az orrfolyós / pelenkás szöveg nagyon bejött. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a bajod azzal, hogy ezt előre, őszintén közöltem?


  Ezzel még nem is volna bajom.
  Csak van aki ennek örül.

  Viszont nem fejlődsz úgy szakmailag, mint mondjuk egy nyomulós szoftverfejlesztő cégnél


  programozó=fejlődés

  Amelyik programozó nem akar fejlődni, az nem akar programozni sem.
  Aki nem akar, az nem is tud!

  10 féle programozó van.
  - aki azért programozik mert ez az élete,
  - és aki azért "programozik" mert az hallotta, hogy jól lehet vele keresni.

  Típusuk, munkájuk alapján felísmerhető...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És az öregek otthonában van internet?
  Tényleg, hányszor szokták a pelenkát cserélni rajtad? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én már akkor kódoltam, amikor úgy folyt az orrod mint a tehénnek, és teli pelussal a fenekeden konzerv-dobozt húzogattál a porban.
  egyáltalán, hogy mertél megszólítani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látszik nincs sok tapasztalatod a cégek világában. Nekem viszont van. Ahhoz képest, ami más cégeknél megy, ahhoz képest ez üdülés. Ettől még a munkát el kell végezni, napi 8 órában, és ha valaki nem csinálja meg tisztességgel, akkor nyilván ki lesz rakva. Viszont nem fejlődsz úgy szakmailag, mint mondjuk egy nyomulós szoftverfejlesztő cégnél, ez az ún. trade-off.

  Mi a bajod azzal, hogy ezt előre, őszintén közöltem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egy stabil cégnél egy kicsit pihenni


  Ezek után nehéz lesz munkára bírni a dolgozókat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a szoftver már 8 éve üzemszerűen működik. Egyszer majd lecserélik, de nem most.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahh. Megérkeztek a trollok. Már azt hittem nyugi van.
  Ki mondta, hogy hereverés? Meglévő alkalmazáshoz kell új funkciókat írni, módosításokat eszközölni. Ez tudod rendes munka, és valakinek meg kell csinálnia. Ehhez adott egy cég, ami nem technológiai cég, tehát nem fognak mindig minden újdonságot kiproblálni. Ezért írtam, hogy olyan ne jelentkezzen, aki viszont teperős, örjöngős, legújabb csiribiriket felvonultató pozícióba vágyik, mert ez nem az.
  Olyan pozícionk is van, de ez pont nem az.

  A cégek és a feladatok sokfélék, így különböző személyiségű, motiváltságú emberek kellenek különböző helyekre. Mindenféle jelöltet meginterjúvolunk, és a megfelelő helyre küldjük őket, ahol ők jól érzik magukat, és sokáig ott maradnak. Aki szereti az állandó változatosságot, annak ez a hely nem jó. De attól még tisztességes cég, rendes fizetéssel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és te miben nyomulsz , kezedbe került egy BASIC könyv és azt hiszed hogy tudsz programozni.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Néda megjötek a fikázók,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd