Angol melót keresek
2011-03-27T18:49:45+02:00
2011-03-28T11:04:53+02:00
2022-07-24T17:16:18+02:00
 • a másiknál tudtam, hogy faszerkezetet kell használni, de aztán nem tudtam jól megcsinálni.


  Az aritmetikai kifejezéseket be lehet parseolni fává és aztán mindig csak a fát kiértékelni, amikor kell, vagy ki lehet értékelni on-the-fly is.
  Mindenesetre ez nem teljesen triviális feladat azért, ha soha nem foglalkoztál parseolással.
  Az aritmetikai kifejezések precedenciahelyes parseolására/kiértékelése találták ki az egyik legismertebb 'parsing design pattern'-t. Ha ezt ismered, akkor már viszonylag könnyű a feladat, addig amíg nem, addig nehéz. A feladatot gyorsan meg lehet oldani egy ANTLR jellegű nyelvtanban. Ha normál programozási nyelvet lehet csak használni, akkor kicsit több erőfeszítéssel össze lehet dobni egy recursive descent parsert. Mindenesetre szvsz. ez egy átlagnál keményebb felvételi eljárás volt még nyugati viszonylatban is.

  Az amlített parsing design pattern már nem tudom hol van szépen leírva, de itt a 'Precedence' fejezetben végülis leírják.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy látom nem csak itt Magyarországon megy a szívatás :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hányadik sör után sikerült ezt a fantasztikus posztot összehoznod?
  annyira üt amiket leírtál, én is egyből a pohár után nyúltam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 2007 és 2008ban voltam kint Angliában mint programozó, és jó volt. 2009 nyarán visszamentem, de 1.5 hónap alatt csak 1 interjum volt személyesen. A többi telefonon zajlott, pedig ott voltam kint Londonban... Valószinüleg én nem voltam elég jó. Vagy lehet, 2009 nyarán a válság még erősebb volt ? Most meg nem merek menni, mert 2009 nyarán ráfáztam... Itthon most úgy érzem, nehéz C++ állást találni. Kint vajon könnyebb ? Mondjuk kint szeretnék dolgozni, de ha kint nincs melo, akkor itthon kell hogy dolgozzak. Az angol telefonszám és CV megvan, most egy kicsit töprengek rajta, feltöltsem e fontal a kártyát... Hivtak tavaly ősszel is sokan kintről, de nem lett belőle állás. Ilyenkor nyilván szakmai kérdéseket kérdez a vezető programozó a cégtől (ez már a fejvadászon tul van...), vagy pedig kiküldenek tesztfeladatokat... Ezen teszfeladatok gyakran időkeretesek, mondjuk 2 óra van rá. Ősszel például kiküldtek Írországból egy 8 kérdésből álló feladatsort, 2 órát adtak rá. Szerintem elég jó voltam, nem jött össze... Londonból kiküldtek egy másik, 2 kérdésből álló feladatot, szintén 2 órát adtak rá... Az egyik kérdés az volt, hogy ird le, akár pszeudo nyelven egy Tetris programnak működését (game loop, esemény kezelés, update, render rutinok pszeudo kodban). A másik kérdés pedig az volt, hogy pszeudo nyelven egy matematikai aritmetikai kifejezés kiértékelését írd meg. 2 óra alatt mindkettőhöz irtam eleget, a Tetris jobb lett, a másiknál tudtam, hogy faszerkezetet kell használni, de aztán nem tudtam jól megcsinálni. Persze, nem vettek fel... Olaszországból kiküldtek egy játékprogram keretet, és az volt a feladat, hogy a Bricks nevű labdapattogtatós játékot ird meg a meglévő eszközökkel... Nem volt Visual Studio a gépen, kérdeztem az olasz HRest előtte telefonon, kell e a Visual Studio, avgy elég a DevC++ (nem tudtam, hogy játékot kell irni, azt hittem, általános C++ lesz, STL, meg ilyenek, fabejárás, meg ilyenek...) Mondja a HRes, hogy nem kell Visual Studiio, elég a DevC++. Adnak rá 4 órát, figyelik, mikor küldöm vissza a megoldást. Kiküldik nekem, persze ott az .sln kiterjesztésű állomány : Visual Studio. Reklamálok emailben. válasz : mennie kell DevC++-al is. Dehogy megy... Felveszek classokat, kommentezek, kezelem a rendert, updatet, billentyűt, de nem tudtam kipróbálni a kódot, mert csak DevC++ volt... Visszaküldöm a megoldásomat. Majd szólnak a jövő héten... Persze nem szóltak... Ez csak pár feladat, ami eszembe jutott, hogy kiküldék, időkerettel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne hülyülj, annyi meló van, mint a szemét. Jobsite.com-on pl. Egy kollegám első nap talált, sőt versenyeztek is érte a munkaadók. Innen viszont nem fogsz találni, abban teljesen biztos lehetsz. Csomagolj össze, csinálj egy kulturált cv-t, benne angol (!) telefonszámmal, töltsd fel. Ha nem vagy béna az interjún meg a teszten, nagyon hamar találsz. Én is ott rontottam el, hogy nem voltam kint, engem konkrétan a feltöltés után 5 perccel hívtak. Igaz, ez nem most volt, hanem 2 éve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nézd meg:

  Totaljobs.com

  Vagy írja a Graftonnak :)
  Remélem azért ez is valami.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlet,

  Diplomás mérnök vagyok, s Angliában szeretnék dolgozni, legkinkább C++-ban van tapasztalatom (kb 4 év), de értek a C-hez is (1 év), egy keveset a C#-hoz is(6 hónap), MS/MySQL (6 hónap), HTML/PHP/CSS/Flash (6 hónap), Linux (3 hónap), szoftver tesztelés.
  Régebben egyszer már dolgoztam Angliában programozóként, jó volt, s most szeretnék oda visszatérni. De szemmel láthatóan ez nem olyan egyszerű. Miután onnan hazajöttem, egyszer még ujra kimentem melot keresni, és az tul sokba került, és ezért habozok ezt meglépni ujra...
  Habozásom oka : kirepülök, szállást foglalok, és mondjuk 1 hónapig keresek melot, ez mondjuk összesen 250 ezer forint lenne. Ha nem találok, akkor hazajövök, és leirom a veszteséget. Ezt akarom elkerülni, úgy szeretnék kimenni, hogy azonnal kezdhessek. Ennek érdekében kész vagyok olcsóbban dolgozni egy ideig. Ismerek sok angol fejvadász céget, voltak tavaly telefonos interjuim, de nem jöttek össze az állások sajnos... Az ideális az lenne, hogy telefonos interju alapján felvesznek, és a cég fizeti a szállást egy kis ideig, amit aztán levonnak a fizetésből. Ezzel azt kerülném el, hogy fizetem a szállásomat (mondjuk 450 font egy szoba egy hónapra), és nem fizetnek ki az 1. hónap végén, becsapnak.
  Most nincs melom, és talán találnék melot Budapesten, de most Angliában akarok dolgozni, s mint fentebb irtam, kész vagyok kevesebb pénzért is dolgozni...
  Hogy lehetne ezt kisakkozni ?

  Tudtok tanácsot adni ? Esetleg céget ajánlani, akik C++ programozót keresnek ?

  BJohnson
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd