Delphi ötletek
2011-03-23T21:28:50+01:00
2011-03-24T12:58:42+01:00
2022-07-24T17:26:20+02:00
 • Szia!

  Én most mint egy nagyon hosszú ideig delphiző (turbo pascalon meg delphin nőttem fel, sokáig eben is dolgoztam), tehát delphihez azért érzelmileg is kötődöm, mondom azt, hogy ha most kezdesz el programozni, akkor ne delphiben kezdjed.

  Szinte mindenhol java meg c# kell (az utóbbi szvsz jobban), új projektet épeszű ember delphiben már nem kezd.

  Ha megtanulsz delphizni, nem kell azért attól félned, hogy nem lesz melód, egy darabig biztosan lesz, jó pár régebbi rendszert karban kell tartani, azonban jövője semmi nincsen.

  Ha hosszabb távra tervezel, most már valami mást érdemes választanod.

  C#-ban ugyanolyan egyszerű összehozni a dolgokat kezdőként (nem beszélve arról, hogy millió dolgot még sokkal egyszerűbben), elkezdeni sem nehezebb és nagyobb jövő áll előtted. Delphivel ellentétben pedig van hozzá ingyenes fejlesztőeszköz is (Visual Studio Express), ami azért szintén nem mindegy, ha el is akarod adni a programjaidat.
  A nagyobb platformfüggetlenségről meg akkor már ne is beszéljünk...

  Tehát ha most akarnád kezdeni a programozást, akkor pont időben vagy, hogy gyorsan átválts valami másra.

  Argathron
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk a Delphi team most .NET team lett lassan már 3 éve. Egyedül a Progress, ami még megmaradt a régi időkből a project tehetetlensége miatt, de azt inkább ne tanuld.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egytértek, és mindezt mondom úgy, hogy én is Delphi-t használok a napi munkámhoz. Erősen haldoklik már, alig van munka.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én a helyedben nem már tanulnék Delphi-t.
  ebből pénzed ugyanis nem valószínű hogy lesz.
  sok jó Delphi programozó van már a piacon, azokat nem tudod utolérni. a Borland 5 éve levette a kezét az IDE termékvonalról, azóta az Embarcadero viszi tovább. lassan minden cég átírja a régi Delphi-s programjait C#-ra, egyre kevesebb a Delphi-s állás. az említett windows API hívásokat pedig C# alól is el tudod érni, ha a megfelelő DLL megfelelő függvényét importálod, tehát tudsz tanulni windows API-ul C#-ban. Amúgy én inkább használnék valamilyen C/C++ környezetet a windows API "tanulásához".  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én jelenleg a Windows API-val ismerkedem, rengeteg jó dolgot meg lehet csinálni benne. Én például egy teljesen önálló programot tudok irányítani, bejelölni rajta jelölődobozokat, írni a beviteli mezőbe, nyomógombot megnyomni rajta stb., és ez csak egy kis része az egésznek.

  Rengeteg függvény szerepel a Windows-ban, amit nagyon jól fel lehet használni, de ügyelni kell a Windows-zal való kompatibilitásra.

  Látogasd a Microsoft Developer Network-öt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló emberek !

  Annyit szeretnék kérdezni nálamnál tapasztaltabb Delphi fejlesztőktől, hobbistáktól, hogy milyen irányban érdemes továbbmenni ? Jelenleg az "átlag" Delphit tanulom használni, jól megy és szeretem, illetve régebb óta programozom már, de Delphivel most kezdtem komolyan foglalkozni. Szóval, az alapvető, és fontos komponenseket tanulgatom, korszerű felületek kialakítása, hasonló dolgokat.

  A kérdésem az lenne, hogy milyen irányban érdemes haladni, mire jó specializálódni ? Gondolok itt például: internetes alkalmazások fejlesztése, adatbázis-kezelő szoftverek készítése etc. Igazából konkrét célom nincs, ez is érdekel, az is érdekel, elég sok féléhez lenne kedvem.

  Szóval, ti miféle szoftvereket kreáltok Delphi segítségével, mi az ami legjobban tetszik, legnehezebb, mi az amit például egy munkahelyen elvárnak tőled ?

  Válaszokat előre is köszönöm !
  És még egyszer mondom, konkrét célom nincs, és tudom hogy elég tág intervallumban mozog a kérdésem, de igazából ráérünk :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd