Php Programozót keresünk Budapestre
2011-03-23T13:56:29+01:00
2011-03-27T10:18:55+02:00
2022-07-24T17:21:23+02:00
 • A sitebuilder nem kell az alkalmazottak között keresni.
  De mint összeg, nem is akkora, hogy külsősként nem lehetne profit alkalmazni. Egyébként ugyanarról beszélünk a frontend engineer maga a sitebuilder. De létezik olyan is, hogy a cég, aki a designt/arculatot tervezi, ugyanaz, aki a sitebuildet is elvégzi.

  A sitebuilder feladata odáig terjedhet hogy HTML-ben működőképes statikus lapokat készít. Nálunk is volt már olyan hogy a sitebuildernek azért dobtam vissza egy felvágást, mert a carousel effekt nem olyan elemeket használt. Nincs időm arra, hogy az összes böngészőben végignézzem. Sőt nem is biztos hogy rendelkezek mindegyik böngészővel (lévén hogy linuxon dolgozom a cég kérésére).

  Aztán az is egy érdekes kérdés, hogy ha én vagyok egyszemélyben a backend engineer, a frontend engineer és a visual desinger is, akkor kellően hatékonyan látom-e el mindhárom feladatot. Mert ha mindháromban még ha csak 80%-ot is teljesítek, akkor is handicappel bírok a 100%-hoz képest. Egészen addig értelmes dolog ilyen mindenest alkalmazni, amíg emiatt nem kell több mindenes fejlesztő (=ezermester) a céghez. Ez pedig mint matekot szerető ember bizonyára könnyebben kiszámolhatod, hogy a handicapes százalékok arányában mikor nem éri meg többé belső ezermesterek alkalmazása. Ha egy ezermester még 50%-os teljesítménnyel is minden feladatot ellát, akkor nem éri meg feldarabolni a munkafolyamatokat. Ha már 2fő 50%-os emberem van, akkor még megfontolhatom, hogy legyen inkább 2fő 100%-os., de a szabadságolások miatt ott is célszerűbb az ezermesterek alkalmazása (bár ha minden íziben kell, akkor már lassabb a az a "futószalag"). Így szépen eljutsz olyan 5-6-8 fejlesztőig, és akkor belátod, hogy - nyugati civilizáció ide vagy oda - érdemes szétkapni és szétosztani a munkafolyamatokat több részre mint az említett három. Nem biztos hogy az az egyetlen járható út.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy pl. it egy job posting a facebooktól (ahol aztán már van pénz bőven a specializációra), frontend engineernek. Még sokkal durvább, mint amit az előbb frontend engineernek linkeltem:

  itt Engineering / 'User Interface Engineer, Systems Management'

  Még backend engineer/frontend engineer/visual designer felosztásnál sem triviális, hogy a három rétegben lévő szakemberek hogyan tudjanak úgy kommunikálni, hogy kreatív maradjon a folyamat. Jócskán át kell nyúlni a tudásuknak a másik területére. Nemhogy ha mégjobban specializáljuk őket, mint az összeszerelő robotokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • gyorsan rakjak bele vagy 2-300-at?

  Nem árt

  nova76:
  Nem arra gondoltam.

  Csak ha előveszel egy (ie3, Netscape idejében már) szabványos html doksit (amiből nem töröltek semmit azóta), és abból megnézed, hogy mit nem tettek bele a w3c által kezelt validátorba, akkor azért jó pár van.

  A számmal kezdődő id-t, de főleg a több azonos id-t nem sorolnám ide
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már megint ez a specializáció téma. Csak megjegyzem, hogy a 'sitebuilder' mint szakma nem jön szóba nagyon komoly és jólfinanszírozott külföldi kis/közepes cégeknél sem.
  A sitebuilder olyan cégeknél kell csak ahol futószalagszerűen készítenek websiteokat nagymennyiségben. Ez egy extrém specializáció extrém esetre.

  Normál esetben felvételnél általában a következő specializációig mennek el csak webes témában:

  - backend engineer (adat analízis, komolyabb háttérfolyamatok algoritmusai, scaling nagy performanciára. Erős CS háttér nem árt.)

  - frontend engineer (html/css/javascript + a szerveroldali kiszolgálónyelv (általában php/java/ruby vagy python) + mySQL) (Bizony frontendnek hívják a triviális szereroldali dolgokat is, amikor kb. egy az egybe kimegy az adatbázistartalom a view-ba, CRUD jellegű oldalak (minden amihez nem kell nagy CS háttér, vagy nem az a lényeg)!)

  - Visual desinger (ehhez a UX-ot és némi marketingérzéket legtöbbször hozzácsapják)

  Példa:
  Jobs - Mixpanel

  Sőt kiemelve, hogy kellenek általánosabb emberek is, keresnek kifejezetten full-stack engineer-eket is.

  Az ok, hogy leszóljuk a cégeket az amatőrségért, de na azért szóljuk már le őket mert nem elég specializált munkaerőt keresnek. Meg ne ezermesterezzük már le azt, aminek a világban a neve frontend engineer. Azért műteni, repülőgépet tervezni meg operát énekelni nem kell neki. Tőlem mindenki panaszkodhat, hogy túl sokat kérnek a cégek, de csúnyán le fogunk maradni a külföldhöz képest a versenyben szerintem...

  Ha pedig az ezermesterség bénaság, akkor kössetek már bele a fent linkelt startupba, hogy mit csinál bénán az a 3 'ezermester' aki ezt a havi egymilliárd requestet feldolgozó céget jelenleg viszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mármint arra gondolsz, amikor egy id többször fel van használva? Újabban szabad ilyet? Szerintem csak sajnálták a 10e-et egy komoly sitebuildertől, inkább a programozóval csináltatták azt is. És mivel ezermester, az ilyesmi nem is érdekli. Hisz működik (még), a többi meg... pff...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szégyellem, de nekem a ref-oldalamra csak egy hibát dob w3c.
  akkor én béna vagyok?
  gyorsan rakjak bele vagy 2-300-at?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A validator egyébként olyanra is dob hibát, ami a html nyelv leírásban ("szabványban") már évekkel korábban benne volt, minden böngésző ismeri, de ők (talán) kifelejtették.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A validator pl olyanért is dobott nekem hibát, hogy egy HTML tag class-a, vagy id-je nem kezdődhet számmal, csak karakterrel. Mégis, csomó oldalon használják így, (gondoljunk csak bele pl egy phpval generált terméklistába), persze ki lehet küszöbölni, ha pl "id_x"-et írunk, az oldal működését mégsem befolyásolja. Ha jól tévedek a HTML 5 szabvány már nem fogja hibaként kezelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Srácok én elrontok valamit? Nekem a google.com-ra is 36 hibát dob:

  google
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem értem, hogy hogy jön ide az orvos meg a törlőkendő.
  A törlőkendő kivevése egyáltalán nem huszadrangú dolog, továbbá műtétnél nem lehet iteratívan experimentálva dolgozni. Viszont jól ismert az ügyféligény.
  A szoftvervilágban meg a korai verziók kiadása a nyerő stratégia, majd az ügyféligények alapján való finomítás.

  A huszadrangú definíciószerűen azt jelenti nálam, hogy van előtte 19 fontosabb probléma. Ha nincs már az a 19 fontosabb probléma, akkor sorrakerülnek a kevésbé érdekes problémák is.
  Pl. elsődleges probléma, ha a website-ra a kutya nem kíváncsi, UX problémák vannak vele, egy userek számára fontos feature hiányzik, nagyon béna a SEO-ja, szir a 'conversion rate' stb (neadjisten bugos, bár erre azért nagyon figyelek hogy ne legyen, mert az tényleg blama)... A földi halandók ezt sem találják el elsőre. A jégprofiknak gondolom ez mind tökéletes, már dőlnek a milliók a websiteból, és a legnagyobb gondjuk az, hogy a w3c dob-e hibát.

  Amúgy pont azt mondtam én is, hogy a lényegtelen dolgokat nagyhangon előadó kritikusokat is figyelembe veszem, nem dobom el a gondolataikat, csak beprioritizálom.

  U.i.:

  Beírtam a w3c validátorba, hogy:
  prog.hu és lehet, hogy én rontottam el valamit, de több mint 400 hibát dobott. Ennek ellenére itt vagyunk mindannyian, ez egy nagyon szép forgalmú site, (nem triviális egy ilyen forgalmat összehozni pláne csak magyar nyelven) és nem lenne nagyobb forgalma, nem nyújtana nekünk jobb szolgáltatást, stb... ha nem dobott volna hibát a validátor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • már ne haragudj meg, de addig nem rakok ki valamit, amíg a w3c hibát dob rá.
  ha orvos lennél, felírnád a todo-ba, hogy ha időm lesz akkor majd kiveszem a törlőkendőt a beteg hasából?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván senkinek sem a kritikával, mint olyannal van a baja, de szerintem nem az álláshirdetős rész a megfelelő fórum erre. Bár én nem rég regeltem ide (de régebb óta olvasgatok itt, és nagyon hasznosnak tartom az oldalt), és elég amatőr is vagyok a programozáshoz, de pont a hozzám hasonló potenciális munkavállalóktól veszik el a lehetőséget azzal, hogy elijesztik a munkaadókat a folyamatos kötözködéssel. Aki már benne ül a tutiban, és mögötte van egy-két nagyobb projekt persze könnyen leszól bármit. Mindenki elkezdte valahol, és jó lenne ha ezt a lehetőséget mások is megkapnák!

  Üdv!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, én is próbálok nem kötekedni túl sokat (nem mindig sikerül), mert nem szép dolog. Meg régen, ha kiraktam valamit a netre, kiakadtam a fikázásokon én is, tudom milyen elszenvedni. De tudod mit tanultam meg az idők során? Az alkotó embernek meg kell tanulnia ezzel együtt élni. Én amit csinálok, azt mindig megpróbálom kitenni minél több kritikának. Ha van valami abban, amit mondanak azt megfontolom akkor is, ha kritikán aluli stílusban adják elő, vagy esetleg ők sem értenek egy csomó részéhez annak, amit kritizálnak.

  Pl. hatszázezer szempontnak kell megfelelned, hogy a terméked eladható legyen, és abba kötnek bele, hogy a w3c hibát dob a weboldaladra? Elkönyveled, hogy huszadrangú kérdés (amely tényt a kritizáló valszeg nem lát), de felírod a TODO listádra, és amikor odaérsz, akkor ezt is megcsinálod. Ennyi.

  Az öncélú fikázást meg nem veszem komolyan. Megszokás kérdése, és meg KELL szokni, ha valami olyasmit csinál az ember, amit nem pár embernek készül. A nagy, sikeres cégeket, embereket is folyamatosan nagyon durván fikázzák. Aki ehhez nem szokik hozzá, az nagyon megszívja.
  Egyébként sokkal nagyobb szívás, ha amit csináltál az végül tényleg nem jó, és közöny fogadja, minthogy az emberek felének tetszik, a másik fele fikázza, de folyamatosan kapod a konstruktív kritikát is és tudod javítani a cuccodat. Tudom, tapasztalat.

  Amúgy nem csak a prog.hu-n van fikázás. Külföldi weboldalakon is van öncélú fikázás is, meg a konstruktív kritikák is jellemzően még az itteninél is sokkal szigorúbbak. (Itt alapvető mondatszerkesztési hibákba kötöttek bele, ott olyan tipográfiai részletkérdésekbe is belekötnek ha webdesinger reklámozza magát, amit én abszolút nem is vennék észre.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy cég adjon magára! A hirdetésben ne legyen mondjuk helyesírási hiba (alap!). Az oldalukon "szolgáltatás" néven ilyet kiírni: "Webdesing készítés" - azért már durva, elsőre kiszúrtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a prog.hu-n tényleg mindenkinek az a célja, hogy elriassza a munkaadókat? Nagyon jó úton haladtok srácok. Én elhiszem, hogy valakinek meg van a véleménye egy cég weboldaláról, de:

  1. magában is tarthatja
  2. elküldheti privátban segítő szándékal

  Légyszi ne minden álláshirdetés topik szóljon már erről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én sem szoktam beszólni.

  De itt szerintem az a legdurvább, hogy simán lemásolták ezt az oldalt:

  http://digitalmash.com/assets/images/work/digitalmash_01.jpg

  Nem mondom, ha valaki lemásol egy ismeretlen grafikát,azt talán nem sokan veszik észre, meg mondjuk tanulás, bemutatás céljára, hogy ilyet tud valaki készíteni, de hát ez a dizájn szinte minden top 2010-es válogatásban benne van, nincs olyan grafikus, aki ki nem szúrná.

  A grafikát nem sikerült lemásolni, azért ilyen rossz, az hogy nagy a mérete nem lenne, baj, csak így ordítanak hibái.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem nem szokásom belekötni a hirdetésekbe (csak azért mondom, mert ez itt újabban elég divatos lett), de jelen esetben egyetértek az előző hozzászólóval.
  Egy közönségnek szánt hirdetés helyesírási, nyelvhelyességi és egyéb hibáiról pedig már nem is beszélve...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem tudom szó nélkül hagyni.

  Hát finoman szólva kritikán aluli az oldal.
  Szerintem elsősorban egy jó designer és egy webergonómus kellene nektek.
  Az ne fejlesszen weboldalakat és ne adjon tanácsokat, akinek a weboldalának főoldalán egy gagyi szlogen és egy még gagyibb grafika veszi el az 50%-át a képernyőnek..
  Pattintott kőkorszaki dizájn, szemsértő különböző méretű és színű szövegek stb.
  Hadd ne soroljam tovább.
  (Asszem el is ment az étvágyam, pedig elég gyenge a szépérzékem...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • helyesen: smarty
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Főállásban keresünk Budapestre Php programozót!

  Az alábbi ismert programnyelvekkel: PHP, MySql, jquery, smarti,

  Továbbá fontos számunkra az objektum orientált szemlélet mód.

  Ha szeretnél fiatal csapatban dolgozni, és meg van hozzá a tudásod,

  jelentkezz az info@hallovilag.hu e-mail címen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd