1 táblában 2 sor 1 feladathoz
2011-03-03T15:45:58+01:00
2011-03-04T21:26:44+01:00
2022-07-19T05:22:29+02:00
 • Köszönöm az észrevételeket, igazatok volt és sikerült megoldani a működést 1 oszloppal. A hiba ott volt, hogy amit használtam, azt megfordítottam, és tök felesleges volt insertelni a br-t. stripslashes, nl2br, trim-et használtam, amit most csak ki kell cserélni htmlspecialchars, meg trimre. Így ahol a html kell, ott valóban ráeresztem a nl2br-t. Köszönöm srácok, még1!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • > a kérésem az az lenne, hogy hozzak létre egy plusz olyan sort ami tárolja a html verziót

  Természetesen nem. Tárold a szöveget úgy, ahogy a felhasználó beírta, azután amikor meg kell jeleníteni, akkor ereszd rá a htmlspecialchars-t meg a nl2br-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak a br tagek miatt nem használnék két mezőt, mert akkor azt karban is kell tartani.
  Ha több helyen (és többször) használod a html mentes verziót, akkor miért nem úgy tárolod? Ahol meg kell, ott nl2br-el átalakítod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól is függhet, hogy mi a szűk keresztmetszet: a tárhely (amennyi pluszt foglal a pluszmező) vagy a számítási teljesítmény (egy mező esetén az átalakítások). Szerintem átlagos esetben nem jelent problémát a plusz egy mező.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát pont ez az, hogy ha 2 oszlop lenne, akkor sokkal kevesebb műveletet kéne végre hajtnia, így viszont sokkal több kódot használ. Hogy konkrét legyek, 4 lapon kell a html megjelenítés, és kb. 6-8 lapon pedig nem szükséges és kiveszem a html-t belőle.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha lehet szerkeszteni a szöveget, akkor mindig össze vissza kell alakítanod ha két oszlop van, de döntsd el neked melyik a kényelmesebb megoldás.

  Ha egy oszlopban tárolod, akkor kiíratáskor használhatod az nl2br függvényt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bocsánat nem sor, hanem oszlop.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Adott 1 tábla és jelenleg az egyik sorba lehet egy formon keresztül szöveget bevinni... a lényeg, hogy ebben a textareaban megadtam, hogy legyen sörtés, így az adatbázisba szépen bele is írja a <br /> -eket.

  A problémám az az, hogy az egyik lekérdezésben meg kell jelenítenem a <br />eket a html miatt, a másikban pedig nemszükséges.
  smartyt használok, és ahhol nem kell megjeleníteni, ott: {$valami[i].valami_leírás|replace:'<br />':' '}

  a kérésem az az lenne, hogy hozzak létre egy plusz olyan sort ami tárolja a html verziót, a másik pedig a sima text formátumot tárolja?

  és még egy kis adalék, hogy a szöveget szerkeszteni is lehet


  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Tud�st�rba val�...
abcd