Firebird-höz milyen fejlesztő eszköz jó?

Firebird-höz milyen fejlesztő eszköz jó?
2011-02-23T01:33:57+01:00
2011-02-27T23:35:25+01:00
2022-10-26T20:30:35+02:00
 • Köszönöm a választ!
  Tudom, hogy neked a C#/.NET a szíved csücske.
  Nekem viszont a C++ Builder. A Pascal-t sose szerettem.
  Viszont próbálok másfelé is nézelődni, nehogy meglepetés érjen.
  A Qt nem rossz, de az adatbáziskezelő része elég primitív.

  Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben? Mit tud ill. mit nem tud? Főleg FB-ös viszonylatban.

  Nem nagyon vagyok oda az 1 céges fejlesztőeszközökért, mert sok bosszúságot okozhat. Tudom, hogy a C#-ot más is feldolgozta már (Prism, Mono), de valahogy kötődnek az MS-hez: vagy a .NET-jüket kell használni, vagy eleve a VS IDE-be van integrálva a rendszerük. Így továbbra is a VS-hez vagyok kötve. A Mono-ról sok jót mondanak mostanság, kérdés, hogy mit tud FB és RAD szempontból főleg a C++ Builderhez képest. Mindent ehhez viszonyítok.
  Szeretnék olyan megoldást, aminél a felhasználóra nem terhelek további költségeket (MS SQL Server) és ha szükséges, akkor könnyen tudok váltani akár platformot is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A C++ szvsz arra amire a Clippert használtad túl alacsony szintű. Erre a C# való, elég kellemes ado.net providere van, de ehhez a legalább a visual studió professionalra van szükséged.

  Az Express teljes értékű vs (pénzes progit is fejleszthetsz) pár korláttal:
  - Csak Access és MS-SQL szerver használható, ez utóbbi is csak fájlként megadva az mdf-et. Meg lehet kerülni, de nem egyszerű.
  - Nincs beépített report designer. Ez mondjuk nálam nem szempont, mert Fastreport.net-et használok, a microsoftos nekem nem jött be.
  - Nincs lehetőség beépülő modulok haszhálatára (Pl. verziókövetés, ankhsvn és társai)

  A C++ Builder valójában az Object Pascal alapú eszköz, a Delphi C++-os verziója. Ennek az objektumkönyvtárát használja (VCL) amihez egy pár nem szabványos C++ kiterjesztést használ. Ha ezen az úton akarsz elindulni (ami elég bizonytalan, a delphi/c++ builder a 90-es évek vége felé érte a fénykorát) akkor szvsz jobban jársz az Object Pascallal.

  A Qt nem rossz, de az adatbáziskezelő része elég primitív.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Eddig Clipperes adatbázist kezeltem, ill. Harbour alól átpakoltam Firebird-be az adatbázist. Szeretnék áttérni IDE/RAD eszközre. Korábban próbálgattam már a C++ Builder 6-ost. Mostanában szemezgettem mással is: Qt, VS 2010 Express és egy újabb RAD Studio-val. A kérdésem az, hogy melyikkel tudom használni a Firebird-öt? Elsősorban C++-ban szeretnék fejleszteni, de érdekelne, hogy lehet-e C#/.NET alatt is elérni és normálisan használni az FB-t? A VS 2010 Express változata miben korlátozottabb a teljes változathoz képest? A Qt mennyiben gyengébb ill. másabb a C++ Builder-hez képest? Előre is köszönöm a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd