Prototype vs. JQuery

NoobPhP
Prototype vs. JQuery
2011-02-20T00:00:11+01:00
2011-02-20T18:12:54+01:00
2022-07-19T04:37:50+02:00
 • Yepp, lassít, és az adatforgalom is nagyobb, ha több könyvtárat használ az ember.

  Mondjuk a plusz adatforgalom önmagában a legtöbb oldalnál nem vészes, főleg ha gzippelve szolgálod ki a könyvtárat vagy ha a Google Code-on hostolt fájlt linkeled be, az ugyanis jó eséllyel már úgyis ott figyel a böngésző gyorstárában.

  Lassítani az meg önmagában szintén nem lassít, hogy több könyvtár is be van linkelve.

  Csak akkor van értelme, ha nincs idő tovább keresni vagy megírni az adott kiterjesztést.

  Ez úgy az esetek 99%-ában igaz. Ti. hogy effektív nem esélyes átírni, átportolni egy komplett widgetet vagy a másik könyvtárra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért én (a téma címétől kicsit eltérve) bedobnám a kalapba a mootoolst is; mi a véleményetek, hogy viszonyul a másik kettőhöz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Koszonom a valaszokat.
  En is azt talaltam angol nyelvu oldalakon, hogy az esetek 70-80%-ban a JQuery-t ajanlottak, a mar emlitett bovithetoseg miatt, tehat JQuery-hez sokkal nagyobb mennyisegu kiegeszito van, mint prototype-hoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze azért tisztább, szárazabb érzés ha minden felhasznált komponensed ugyanazt az alapkönyvtárat használja, ill. ha nem kell kettőt is betölteni ezekből.

  Yepp, lassít, és az adatforgalom is nagyobb, ha több könyvtárat használ az ember. Csak akkor van értelme, ha nincs idő tovább keresni vagy megírni az adott kiterjesztést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a praktikus oldalról közelíteném meg: jQuery-hez sokkal több widgetet és 3rd party könyvtárat találsz, mint Prototype-hoz.

  Ugyanakkor nem feltétlenül kell választani a kettő között, mert a .noConflict()-tal el lehet érni, hogy meglegyenek egymás mellett is. Persze azért tisztább, szárazabb érzés ha minden felhasznált komponensed ugyanazt az alapkönyvtárat használja, ill. ha nem kell kettőt is betölteni ezekből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jquery-ben jó az alapkoncepció, de el van gányolva, prototype-nál rossz az alapkoncepció (legalábbis amikor legutóbb néztem az volt), de szépen van lekódolva. Jquery-ben több dolog elérhető, mint prototype-ban, és most már van hozzá MIT licensz is, szóval ezek alapján szerintem az a nyerő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most éppen a jquery a menő, volt, amikor a prototype, volt, amikor a mootools; néhány év múlve meg lehet más lesz az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Prototype vs. JQuery, szerintetek melyik, és miért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd