Hálozatos program
2011-01-29T17:23:25+01:00
2011-04-11T16:48:05+02:00
2022-07-24T16:46:21+02:00
 • Ha a gépek közel vannak egymáshoz, akkor fel tudod használni az Acces adatbázisod, egyébként tudom ajánlani a MySql használatát. Elérni Zeossal tudod leginkább. Ennek csupán annyi a hátránya, hogy egy gépen kell futtatnod a MySql adatbázisod, kell egy fix IP-cím (Esetleg egy virtuális), és ezt bárki elérheti, feltéve ha Te megadod a jelszavad. A kapcsolat úgy működik, hogy azon a gépen, amin fut a Mysql adatbázis, futtatni kell a DynDns kliensét is. Ennek segítségével meg tudják találni a géped. A Delphiben megírt programodhoz fel kell tenned a Zeos komponenseket, amik segítségével elérik az adatbázisodat. Az Acces adatbázisodból pillanatok alatt át tudod pakolni a MySql adatbázisodba az adatokat (Repeat). Kicsit kucig megoldás, de működik.

  Zeos komponens

  MySql

  Virtuális szerver

  Az lenne a legjobb, ha lenne olyan (ingyenes) szolgáltató, ami biztosít MySql adatbázis elérését kívűlről. Sajnos ilyen nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Viszonylag kezdő programozó vagyok.Delphiben írogatok programikat. Eddig paradox, illetve acces
  táblákkal dolgoztam. Most szeretnék egy programot csinálni, ami egy gépen vagy hálózatban egyaránt futtatható. Sok mindent elolvastam itt a prog.hu-n is de nem lettem okosabb. Szóval az a kérdésem, hogy hogyan kezdjek hozzá ? Az jó lenne, ha a meglévő Acces táblákat is fel tudnám használni, de ha nem megy, akkor más megoldás is érdekel. Konkrét instrukciókra enne szükségem, vagy az is jó lenne, ha valaki tudna ajánlani jó leírásokat. (Szájba rágos stílusban !) Előre is köszi a segítséget
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd