Adatbázis kódolása
2011-01-16T23:23:11+01:00
2011-01-18T11:27:32+01:00
2022-06-30T11:38:04+02:00

 • Egészen biztos vagy benne, hogy nem sértesz törvényt vagy szerzői jogot ezzel? A helyedben biztos ami biztos alapon beszerezném ehhez az adatbázis tulajdonosának engedélyét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senkinek nem ismerős ez? A program az xhbdll.dll-t hívja, ebből gondolom, hogy az xHarbourhoz van köze. Meg lehet ezeket az adatbázisokat tekinteni valahogy?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hekkelés, csak konvertálnom kellene SQL-be. Azért gondolom, hogy kódolva van, mert egy átlagos adatbázis fájlban (SQLite, DBF pl.) van 'olvasható' adat, ha megnyitom egy sima szövegszerkesztővel a fájlt. Ebben sajnos semmi nincs. A program egyébként induláskor DBFEngine-t keres, ami nálam nincs telepítve. De egy átlagos DBF fájlban látszódnak a mezőnevek legalább.. Most hogy néhány dll-nek utána néztem, úgy tűnik hogy az xHarbourhoz van köze. Ismeri valaki ezt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre a válasz roppantul lakónikus lesz: ha nem tudod kideríteni a file formátumát, akkor nem fogod tudni megjeleníteni sem - mármint értelmezhető formában nem.


  Igazából nekem bűzlik az egész szitu, mert miért kéne neked olyan adatfile-ból kinyerni adatokat, aminek még a formátumát sem tudod? Nekem ez egy picit hekkelés szagúnak tűnik...

  Egyébként nézz körbe a dvd-n, mert ha a file egy spéci db formátum, akkor a a kezeléséhez szükséges dll-eknek vagy egyéb program file-oknak ott kell lenniük a dvd-n és azok árulkodni fognak a file mivoltáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom arra van az adatbázist megjelenítő program, hogy azzal tekintsd meg az adatbázist...
  Egyébként ezt nézd meg: link
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Van egy feladat, amit meg kellene oldanom, viszont nem tudom hogy fogjak neki. Egy DVD-n van egy program, ami egy adatbázisból jelenít meg adatokat. Viszont az adatbázis valamilyen formában kódolt lehet, mert nem tudom, milyen is lehet a formátuma valójában. A kiterjesztése db, tehát nem sokat segít, és a tartalma is eltérő a fájloknak (mármint az első azonosító karaktere). Van -e esély arra, hogy valahogy meg tudjam tekinteni az adatbázisát?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd