DNS készítése

DNS készítése
2011-01-09T21:32:59+01:00
2011-01-11T09:01:56+01:00
2022-10-27T02:41:49+02:00
 • Nézd meg a dnsmasq-t! ez egy viszonylag egyszerű DNS, DHCP, meg még nemt'ommilyen szerver, lényegesen egyszerűbben konfigurálható, mint a bind - lehet, hogy tudja azt is, amit te szeretnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tegyél fel egy sima dns szervert (bind pl), egy egyszerű scriptel beolvastatod az apache configot az alapján pedig generálsz egy bind configot, restartolod és kész is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csak egy egyszeri alkalomra szóló segédprogram ami arra hivatott, hogy egy apache configból beolvassa az ott kiszolgálandó domain neveket. Utána pedig, ha aktiválom akkor ezeket egy másik szerverre irányítja. (Pl szerver áthelyezésnél tesztelésre amikor 500 domainről van szó).
  Eddig ezt a hosts file-ba raktam, de gondoltam egyszerűbb lenne a DNS mivel a hosts-ban a *.izéka.hu nem működik.
  Ezért sem akarok sokat küzdeni vele vagyis az importot és az egyes domainhez tartozó IP cím keresést meg tudom csinálni, de ezért a kis feladatért nem szeretném átnézni az egész DNS specifikációt.

  Az Indynél a HTTP működik így, hogy nem kell semmivel foglalkozni csak a kérés függvényt megírni. Megkapom a paramétereket és "visszaadok" egy stringet ami a kimenet.

  Ilyet keresek DNS-re:
  Megkapom, hogy milyen kérés érkezik (emberi formában) és visszaadom az IP címet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, de nem értem a dolgot! Most programozni akarsz vagy kész DNS szerver komponenst bevágni, amire csak a copyright-odat kell kitenned és kész a programod? Ha nem akarsz DNS-t írni, akkor miért nem egy nyílt forráskódú, ingyenes DNS szervert szabsz testre?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt megtaláltam, sőt udp szervert is, de azzal az a gond, hogy akkor kompletten "alacsony" szinten kéne kiszolgálnom.
  Kerestem doksit, de mindegyik jó bonyolult, én csak "A" rekordokat akarok kiszolgálni és ez egy segédprogram lenne vagyis nem éri meg túl sokat foglalkozni vele.
  Ezért kérdeztem, hogy valami egyszerű komponens stb...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Indy-nek van TCP szerver komponense is (tidtcpserver).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék egy egyszerű DNS szervert készíteni. (szóval Domain Name Servert).
  Ehhez keresek egy egyszerű komponenst ami a kérdés-válasz dolgot meg tudja csinálni kb, mint az Indy HTTP szervere, már ha van ilyen valahol.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd