PDF generator PHP alapon
2011-01-06T14:09:34+01:00
2011-01-07T15:59:27+01:00
2022-07-24T20:01:20+02:00
 • Nekem eddig mindent sikerült TCPDF-el megoldani, csak olvasni kell a manualját. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm Neked a tapasztalataid, örülök, hogy megírtad!

  Hasonló következtetésre jutottam magam is régebben más rendszerben. (IIS, ASP) Az egyik legkritikusabb hibának a pozicionálás pontatlanságát tartottam, ráadásul jelenleg ez talán a legfontosabb elvárásom az alkalmazással szemben.

  Első körben számlakészítésre kell a generátor, előnyomott, befizető csekkel ellátott lapra szeretnénk számlákat nyomtatni.
  Ebben a csekk kitöltésénél fontos a pontos pozíció (néhány pixel elcsúszás megengedhető), kívánatos extra lenne a barcode generálás is. Második körben jön a többoldalas (akár több száz!) doksik előállítása és archiválása, ezen belül persze a helyes fej- és lábléc kezelés, az adatokat tartalmazó táblázat hibamentes oldaltörése.
  Nem mellékesen hasznos lenne, ha tetszőleges méretű dokumentumot lehetne definiálni, azaz pl.: labelprinterhez kötött kliens gépen lehetne barcode címkéket nyomtatni.
  Ha mindezt egy kiterjesztés tudná...

  A pdflib-ről már régen olvastam, már akkor szimpatikusnak tűnt, de most újra górcső alá veszem. A sebesség minden webes rendszer esetében fontos szerintem, de ez nyilván fejlesztői attitűd, én nem vagyok túl megalkuvó a sebesség terén. A teljesítmény-potenciál jóval nagyobb a szükségesnél, de biztonságérzettel tölt el, hogy komolyak a tartalékok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyéni értelmezés nem lenne baj, ha azokat konzekvensen és megbízhatóan alkalmazná. Ha jól értem, akkor csak egyszer kell ezeket az eltéréseket algoritmizálni, és utána reprodukálható lesz később a helyes (vagy jó közelítéssel helyes) megjelenés.

  A parancssori megoldástól kicsit idegenkedem, részint mert nem mozgok ebben otthonosan, részint meg (és talán ebben tévedek) biztonsági szempontból kockázatosabbnak sejtem.
  De inkább az van a háttérben, hogy sajna nem nagyon van időm arra, hogy számomra új metodikával ismerkedjek meg.
  Bónuszként persze nagyon is érdekel, érzésem szerint hasznos lenne e téren is egy kicsit elmélyülnöm később...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pár évvel ezelőtt, pár hónapot rászántam én is erre az életemből, hogy hogyan lehet html-ből pdf-et tökéletesen megcsinálni. Megoldás nem született, mert az eredeti html-ekből még jóindulattal sem hasonlító oldalak születtek. Szóval gyümölcstortára vágytam, és majonézes krumpli lett belőle. Olyan sok megkötéssel és lemondással lehet csak pdf generálására előkészített html-t szerkeszteni, amely nem is éri meg, és biztosan lesz zsákutca valahol.

  De! Minek is html-ben gondolkodni? A pdf másra való, máshogy tud többet, és azt is máshogyan. A pdf-et néha titkosítani kell, néha letiltani a nyomtatást, űrlap is kellhet bele, persze sajátos javascripttel, milliméter pontos igazítás is kell, néha vízjel is, adódhat úgy, hogy digitálisan alá kell írni a pdf-et, vagy be kell olvasni idegen pdf-eket, azokat összefűzni, azokon netán módósítani stb. Nem lenne jobb korlátok nélküli, pár napos/hetes betanulással igazi, bármire képes pdf osztályokat használni?

  A pdflib pl. ilyen, mint fizetős megoldás, ha komoly üzleti alkalmazáshoz kell. Php-ban ez egy extension. A php manuálban is benne van a függyvényeinek listája, hogy miket tud. Gyors, egyszerű. Egy átlagos pc-n is 100-200 ezer pdf-et (persze függ attól, hogy az adatbázisból mit pakolsz bele) legenerálhatsz vele naponta (ha netán nagyüzemben is kell, illetve teljesítménykritikus az alkalmazásod). Minden egyes fontosabb csomagja, bővítése persze fizetős.

  A tcpdf-et meg nem ajánlom, komoly sebességi gondokkal küzd. Egyrészt nagyon lassú a generálás (1-2 másodperc, vagy ennek többszöröse), illetve érthetetlen nagy fájlméretű pdf-eket generál (volt, hogy az ép ésszel elvárt több mint 10x-esét, ami a nyomtatást is lassítja, révén, hogy a hálózaton irdatlanul nagy adatot kell átpaszírozni, illetve a nyomtató memóriája is véges). Persze egy php-ban megírt pdf generátortól nem lehet sokat várni egyébként sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pozícionálások, táblázat celláinak borderei stb tcpdf-ben nem jó.
  Illetve szélességeket egyénien definiálja (%, px).
  Parancssori programok nem jöhet szóba? (exec, system szerver oldalon)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • wkhtmltopdf

  webkit motoros, parancssori, jo tapasztalataink vannak vele
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Első blikkre ez is tetszik.
  Mit értesz saját felfogáson?
  Minden tapasztalat érdekel!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ígéretesnek tűnik, letesztelem a hétvégén.
  Addig is köszönöm az ötletet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha All-In: MPDF
  A TCPDF érdekes, saját html felfogása van :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg a TCPDF-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnéztem volna valamit? Emlékeim szerint a Tudástár-ba tettem a kérdést...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó ideje keresgélek már olyan PDF generátort, amellyel szerver oldalon tudnék html-ből PDF-et készíteni.
  Persze ilyen sok van - ingyenes és fizetős is - de eddig a többségéről kiderült, hogy vagy az ékezeteket nem kezeli helyesen, vagy a css fog ki olykor rajta, stb.

  Üzleti alkalmazáshoz lenne szükségem egy olyan generátorra, amely:
  - ékezetes és különleges karakterek problémamentesek;
  - jól kezeli a CSS-t;
  - képes a forrásdokumentum mellett egyedi fej- és láblécet is kezelni. (többoldalas dokumentum, oldalszámozás, fő- és aloldali fejléc, stb.)
  - (szinte) pixelpontos pozicionálást lehet elérni a kimeneti dokumentumban. (pl: előrenyomott csekkes számlanyomtatás, egyszerűbb űrlap kitöltés)
  - kielégítő dokumentáció;

  Kérlek javasoljatok olyan megoldásokat, amelyeket próbáltatok és be is vált. Nem baj, ha nem ingyenes, egy igazán jó és megbízható rendszerért örömmel fizetnék is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd