Nem érdemes fizetős alkalmazást fejleszteni Androidra?
2010-12-29T15:53:00+01:00
2011-01-14T13:31:46+01:00
2022-07-24T19:46:21+02:00
 • Azért ezt nem teljesen mondanám így. Miben kényelmesebb egy norm PC: amikor fejlesztened kell rá, vagy ADOBE-ban ügyködni pl.


  Hát azért egy normális billentyűzettel, 22"-os monitorral csak kényelmesebb, mint görnyedni a kis izé fölött, nem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Androiddal is, nem is kicsit, de ehhez az kell, hogy ne az ezeregyedik fingós vagy a kétezredik tetrisz programból akarjon az ember meggazdagodni, hanem musthave utility-ből vagy eredeti és addiktív játékból."

  Azért láttunk már olyat, hogy a marketen volt egyszerre első 10-ben 2-3 Tetris is. Szóval ők szerintem elég szépen kerestek ezzel.

  Sőt láttam már egy vacak match memory game-et is, amit szintén sokan töltöttek el >250.000

  Persze az az első ilyen játék volt.

  Én jelenleg 2-3 appal keresek havi 100-130 $-t, ami nem túl sok.
  Viszont megkerestek a koreaiaktól(ahol fizettek is a cuccokért), illetve már pár alternatív appstore-ról is, hogy felrakhassák pár progimat.

  " Márpedig a fentieket sokkal kényemesebb, élvezetesebb egy normál monitor előtt ülve művelni mint egy gyufásdoboznyi telefonon."

  Azért ezt nem teljesen mondanám így. Miben kényelmesebb egy norm PC: amikor fejlesztened kell rá, vagy ADOBE-ban ügyködni pl.

  Miben kényelmesebb egy Tablet/Phone: amikor gyors dolgok kellenek. Teszem azt GMail notification: 1 pillanat alatt jelez, ha jött e-mailed, és bizony ez nagyon jó, mert rögtön tudsz reagálni a dolgokra. Gyakorlatilag chat szerű lesz az egész levelezés. Apk-k: nagyon gyors kisalkalmazások, és widgetek: pl TV Most (saját fejlesztés).

  MSN kliens is van androidra, ami sztem sokkal gyorsabban használható, mint PC-n.:) Aztán írtam még chat.hu klienst rá, ami szintén mar*a gyors.

  És akkor még van pár ilyen dolog...

  Android Programjaim

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a user akinek valóban okostelefon kell az ugyanúgy tudja hogy mi az hogy Android mint ahogy azt is tudja, mi az hogy IPhone.
  Akinek meg nem, annak elég a butatelefon is, az soha nem fog alkalmazást telepíteni a gépére. Azaz lényegében tökmindegy mi van a gépén. A Samsung meg csak egy szereplő a mobilpiacon, nem is annyira a legnevesebb - és neki is vannak Androidos modelljei is. Őszintén szólva azt sem igazán értem, mire jó neki az egész badázás - az Android után ugyanúgy nem kell fizetnie, a vas ami mögé kell kb. ugyanolyan, a userek meg szívesebben vesznek Androidot. Akkor miért is érné meg neki az egész hosszabb távon ?

  Nem mellesleg, szvsz ez az egész okostelefon dolog erősen túl van hypeolva. Annak akinek okostelefonja van, van laptopja vagy egyéb képe is, internettel, alkalmazásokkal, játékokkal, mindennel. Márpedig a fentieket sokkal kényemesebb, élvezetesebb egy normál monitor előtt ülve művelni mint egy gyufásdoboznyi telefonon. Azaz az átlagjúzer igazán akkor fog mobilon játszani/netezni amikor épp várakozik valahol. Persze ez sem rossz dolog, csak azért a dolog jelentősége szvsz jóval kisebb a normál netezésnél/alkalmazás futtatásnál. Persze, ez most egy új piac, mindenki rávetődik mint a tyúk a takonyra, de az igazság az, hogy azért nem hiszem hogy az a jövő hogy az emberek egy gyufásdobozon élik majd a netes életüket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az átlag felhasználók zöme azt se tudja mi az Android


  Pedig azzal olyanokat lehet, amilyeneket még a számítógép sem tud. És akkor már vagy androidos mobil is kell az embernek, vagy csak az kell és számítógép nem. Épp hogy csak sört nyitni nem lehet még vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most, ha azt mondom az átlag felhasználók zöme azt se tudja mi az Android, csak megvett egy telefont, amivel lehet zenélni, meg játszani, akkor mi van? Nem tudok számokkal dobálózni, de egy kis hardcore keménymagon kívül szerintem fingja nincs senkinek, hogy mi a mobil OS, meg milyen C-ben lehet kódolni. De ha már számok; a Samsung idén az első pár hónapban megtriplázza az eladott Bada telefonok számát a Symbian-t meg megszűntette. Egyszerűen erőből lenyom mindenkit, ahogy annó a Nokia és ez nem kevés, ez tény.

  A lehúzás meg érdekes dolog az IPhone felhasználókat nem zavarja, hogy van normális hivatalos market, nem mindenféle warez teli szutykokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • AdMob, a játék pedig a FallDown3D.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Melyik reklámszolgáltató?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha van 10 ezer app a store-ban, elég nehéz lehet elérni a napi 100 letöltést is.


  Ötlet és eredetiség kell hozzá, nem n+1. másolat egy 15 éves játékról. A kis bugyuta játékom napi 1000 letöltést produkál, 8 hónap alatt jutottam el 160 ezer letöltésig, de ennél sokkal jobban számít az, hogy 43 ezer készüléken telepítve maradt, nem törölték le. A reklám kérésekből az látszik, hogy kb. 1-1,5 millió pályát játszanak vele havonta, nem egy Top10 játék, de azért lehet vele keresni... :)

  Egyébként annyira egyszerű a játék, hogy nem merek érte pénzt kérni, de van benne egy reklámcsík a menüben, abból jön a bevétel, havonta kb. 150-300 dollár, szóval lehet keresni Androiddal is, nem is kicsit, de ehhez az kell, hogy ne az ezeregyedik fingós vagy a kétezredik tetrisz programból akarjon az ember meggazdagodni, hanem musthave utility-ből vagy eredeti és addiktív játékból.
  --
  Home - Auth Gábor - JavaForum Community Sites
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Android alapjában véve 4 olyan dolgot tudott, amit akkor így együtt senki:

  1. Ingyenes.
  2. Normálisan néz ki.
  3. Stabil, procifüggetlen API-ja van, de azért ha nagyon akarod a legacy C-s programjaidat is portolhatod rá natív kódként.
  4. Nem túl lehúzós, és nem privilegizált market.

  Ez így együtt egy elég ütős kombó, amit azóta sem nagyon tud más produkálni. Ezért is tud terjedni. De mit tud ehhez képest a Bada amit az Android nem ? Azaz én mint user miért választanék Bada alapú telefont az Android helyett ?

  Sokkal olcsóbb nem lehet, mivel mindkét platform ingyenes. Kb. vas is hasonló kell alájuk. API-ban az Android a jobb. Plusz van neki egy rakás már létező alkalmazása. Plusz sokan ismerik, már bizonyított. Ehhez képest a Bada mögött az van hogy ott van mögötte a Samsung. Ez szvsz picit kevés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Bada-nak meg azért nincs értelme, mert amit tud, azt tudja az ugyancsak ingyenes Android is. Plusz van rá készen egy rakás alkalmazás, plusz van neki egy stabil java alapú API-ja. Akkor mi értelme Badát tenni egy telefonra ?


  Amikor az Androidot bejelntette a Google pont ugyanez volt a kérdés, csak akkor a szereplőket úgy hívták, hogy Symbian és Android. Platformok jönnek-mennek, mobilon nagyon gyors a változás, ahol most a Samsung elég jól áll.

  A fejlesztők szempontjából pedig az se elhanyagolható, hogy hogyan lehet kitűnni több 100 ezer alkalmazásból. A többség pedig nem óriáscég, hanem kis csapatok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez remélhetőleg változik majd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • furcsa, hogy azt meg nem vetette fel senki, hogy a fizetos tartalmak nepszerusegeben szerepet jatszik az is, hogy android market-ben egy csomo orszagbol nem lehet hivatalosan vasarolni (illetve fizetos alkalmazast arusitani se).
  http://market.android.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=143779
  http://market.android.com/support/bin/answer.py?hl=en&answer=150324

  persze leteznek alternativ market alkalmazasok/szolgaltatok, de szerintem meg igy is szamottevoen sok ember szamara nem lenne elerheto a fizetos angry birds androidon.

  Tyrael
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ha van 10 ezer app a store-ban, elég nehéz lehet elérni a napi 100 letöltést is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez hülyeség...:)

  alapból amúgy az Angry Birds is fizetős volt asszem, aztán húztak róla még egy plusz bőrt a reklámokkal.

  Nyilván reklámokkal nem keresel annyit, mint fizetőssel, mivel egyre kevesebbet fizetnek egy klikkért.

  Én fent vagyok, mondjuk admobon és ígyis elég jól keresek. (mondjuk nem csrilliárdokat, de azért zsebpénznek nem rossz)

  De az én progim ezekhez képest vacak...tehát mondjuk 1000-5000 letöltés volt. Az kb nulla.

  Egy Angry Birds-nél a letöltés 1-2 millió++, ott azért be lehet szorozni a napi admob keresetet is.:)

  Kis vacak progiknál (ami életképes ugyan, de nincs benne semmi új, van napi 100-300 letöltés is) (ami elég rossz még úgyis..:))

  amúgy olvastam anno egy ilyen cuccot, hogy mennyit keresett az Advanced Task Killer fejlesztője ezzel...

  Advanced Task Manager developer is making up to $10,000 a month

  Itt az url. Havi 10ezer dollár. de valahol láttam részletesebb dolgot, ott a fejlesztő írt róla...

  Szóval ne mondd már, hogy nem éri meg. És pláne egy játék.. Ami még ennél is durvábban szakít. (fizetős+admob kateg)

  persze ha olyan istenség vagy, akkor lefejleszted mindenre iPhonera is, mivel ott se nehezebb leprogramozni, gyereknyelv...

  Igazából az egészet egyszer kell megírni jól, plusz grafikusokat fizetni, etc...:)

  aztán portolható akármire.

  amúgy meg manapság már tabletekre is portolnám. nem csak phoneokra
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem kicsit az "zavar" (remélem csak nem kerestem rá rendesen), hogy a nagy pénzeket mindig iPhone alkalmazásokkal sikerült elérni. Ezért is kérdeztem, hogy nem -e lelhető fel valami riport vagy nem tudom, hogy mondjuk RPG játékokban milyen eladások/letöltések/bevétel volt mondjuk az utóbbi 3hónapban. Oké értem én, hogy túl újak ezek a dolgok, az iPhone az picit öregebb ezért látni ott siker story-kat.
  Tegyük fel, hogy van egy nagy ötlet egy játékra.. Mindenki szerint iPhone-ra érdemes kiadni, ha akarok vele keresni is valamit. (itt a témában is ezt a választ kaptam)
  De azért érdekelne, hogy mégis mennyit keresne ugyanaz a játék iPhone-on és mennyit Android-on.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Én húgomnak vettem egy ZTE Blade-et karácsonyra, és nem voltam túlságosan elragadtatva tőle. A specifikáció tényleg jó az áráért, de valójában iszonyatosan szaggat, bármit is csinálsz vele. Nyilván az is közrejátszott, hogy HTC Desire-öm van, tehát öntudatlanul is ahhoz hasonlítottam. De szerintem az gáz, hogy a menüt görgetni, vagy képernyőt váltani nem lehet akadás nélkül."

  Nekem már a Galaxy S-em és Legendem is akadozott nem kell félni.
  Lassan jöhetnének már a komolyabb cuccok. 2 mag, 1.5 GHZ, stb.:)

  Mondjuk én ölöm rendesen őket. Saját Live Wallpaperek, widgetek, etc. plusz ugye egy galaxy S-en is van amikor hosszabb ideig kell várni a váltásra. ez azért néha lehangoló.

  pl.: alkalmazások lekérdezési ideje, ez elég szkippes dolog.

  amúgy az eredeti hírhez: ez egy hülyeség. Nem tudom mi értelme volt ezt nyilatkozni? Hogy senki se fejlesszen rá? Balekság...

  Csilliárdokat kerestek vele, pont ők. Nem tudom elképzelni mi lehet a háttérben. Vagy kicsit megkenték őket...:D

  Először ugye iphone, android, majd még kitalálták a hülye angry birds-ös plüssfiguráikat is, amit ugye nagy valószínűséggel a sok gyerek szétkapkodhat. Igazából marha jól megcsinálták.

  És még igazándibból: nem is nehéz egy ilyen game-et összerakni, mi magyarok is megtudnánk csinálni. Egy komplett fejlesztői csapat kell hozzá, pár profi designerrel, a fizika kb adott (box2d engine, opengl es), animátor, hangokért felelős szaki, és 1-2 pro coder.

  a befektetés nem hiszem, hogy sok lenne, az eredmény viszont elég megdöbbentő.:)

  üdv


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az FPS irányítás úgy szokott menni, hogy balra kerül a képre egy virtuális joystick, és azzal. Illetve a jobbaknál (Rage) a gyorsulásmérőt is használja a nézőpont változtatásához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én húgomnak vettem egy ZTE Blade-et karácsonyra, és nem voltam túlságosan elragadtatva tőle. A specifikáció tényleg jó az áráért, de valójában iszonyatosan szaggat, bármit is csinálsz vele. Nyilván az is közrejátszott, hogy HTC Desire-öm van, tehát öntudatlanul is ahhoz hasonlítottam. De szerintem az gáz, hogy a menüt görgetni, vagy képernyőt váltani nem lehet akadás nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd meg mibe kerül a ZTE és mit tud cserébe.

  A Bada-nak meg azért nincs értelme, mert amit tud, azt tudja az ugyancsak ingyenes Android is. Plusz van rá készen egy rakás alkalmazás, plusz van neki egy stabil java alapú API-ja. Akkor mi értelme Badát tenni egy telefonra ?

  Nekem most is Samsung telefonom van, igaz nem okos, de a jobbak közül való. Ehhez képest a leggyengébb mobilom ami valaha volt, legalábbis ha a kor technikai színvonalát is figyelembe vesszük - persze a régi tégla Nokiánál jobb, de anno az a Nokia azért sokkal inkább össze volt rakva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • FPS-t hogy írányítok? Kicsit le vagy maradva, ezen már rég túlvagyunk. Az Unreal engine-t is portolják mobil platformokra IPhone-on már ott van. És nem java-ban, meg html5-ben fejlesztik azt gondolom sejted.

  A Bada meg mitől lenne halott? Pár hónapja létezik az egész és ha visszaemlékszel az Androidról nem tudták 3 évig, hogy eszik, vagy isszák. A Bada meg már most ott van nem egy csúcs telefonnal elképesztő ár/teljesítmény aránnyal. A WaveI az IPhone 4 vas + a legmodernebb super amoled kijelző, csak éppen nem 200 ezerbe kerül, hanem 70-be. Azért a vásárló se teljesen hülye.

  Azt meg ne említsük, hogy egy warez platformot meddig vesznek komolyan a fejlesztők. Jó dolog ez az open source, meg mindent letöltünk a telefonra, de hosszútávon szvsz ez nem működik.

  A ZTE, meg egy Samsung-al ne hasonlíts már össze, kicsit nem egy kategória a kettő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ez csalóka, mert a mobilos látogatottság számít csak (mert desktopról nem nagyon fogsz az Android mobilodra alkalmazást tölteni, vagy nem mész fel desktopról Amazonra mobilos alkalmazást keresni jó eséllyel), és az sem mindegy, hogy mobilon hogyan és mennyire nyomatja majd az Amazon ezt az alkalmazásboltot és a benne lévő alkalmazásokat.

  Persze ha nem kérnek exkluzivitást, akkor nyilván érdemes ide is kirakni az alkalmazásod a Google Android Market mellett - de azért én nem gondolom, hogy az Amazon piactere belátható időn belül a Google Android piacterével összemérhető népszerűségre tesz majd szert, már csak azért sem, mert míg utóbbi eléréshez szükséges alkalmazás helyből ott van és lesz is majd minden Android-mobilon, addig az Amazon piacterére jelenleg ez nem igaz, és kérdés, hogy az lesz -e valaha.

  Ráadásul az is kérdés, hogy ez a bizonyos előszűrési és elfogadási folyamat az Amazonnál valóban az alkalmazások átlagminőségének és ezen keresztül a piactér használhatóságának növekedéséhez vezet -e, vagy amolyan apple-s lesz, amin ugyan százezer fingós, meg "i am rich" típusú haszontalan program is átmegy, de sok valóban hasznos - csak éppen a cég üzleti érdekeit sértő -alkalmazásokat meg kizárnak. Mert ha utóbbi, akkor kínálatban sem fog tudni az Amazon versenyezni az ebből a szempontból teljesen szabad Google Android Markettel, tehát még kevesebb szól majd a használata mellett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekelne, hogy ki mit vár ettől:
  Hir
  Nekem biztatónak tűnik, hogy egy olyan oldalra tehetek fel droid alkalmazásokat, aminek ilyen óriási a látogatottsága.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ügyvitelt szvsz nem igazán érdemes 3 colos "képernyőre" írni, még akkor sem ha viszonylag magas felbontása van. A szemed kiesne mire megírnál egy számlát vele. Most csináltam meg egy winmo5 alapú vonalkódos adatgyűjtős programocskát, ott is komoly gondok voltak a képernyő mérettel.
  Én inkább olyanokra gondolok mint SMS küldés, GPS, különféle érzékelők. Ezeknek nem tudom mennyire van publikus C++-os API-ja. Másrészt, még stratégiai játékot el tudok képzelni egy ilyenen, de hogy irányítasz Pl. egy FPS-t ?

  A bada nekem eléggé halottnak tűnik. Most már vannak alsó kategóriás Androidos mobilok is, egész jók (Pl. a ZTE Blade), nem nagyon látom azt hogy miért akarna valaki egy olyan mobilt venni ami nem Android, IPhone, vagy windows mobile OS-t futtat, ugyanakkor kb. hasonló a hardverigénye mint a fentieknek (a blade-t sem igen úszod meg kevesebb vassal mint egy gyengébb Androidos telefont). Akinek meg elég az oprendszer nélküli butatelefon, az után már lassan ingyen utánavágják csak fogadj örökbe egyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • LC: OpenGL ES van, touch és audio lekezelés is, a többit meg úgyis az ember magának írja meg, alapból kész van. Számomra semmi sem hiányzik. De te biztos megint valami számlázó programra gondoltál, hogy ahhoz nincs adatbázis és user interfész támogatás. Erre az izére még Java-ban se fejlesztenék ilyesmit.

  a_Boci:
  Igazából játékot C++ ban kellene írni. Pont azért, mert a Java kódoddal semmire se mész se IPhone-on, se semmi más normális platformon. Persze csak akkor ha komoly fejlesztés a cél.

  Mindkettő telített platform több 100 ezer alkalmazással, úgyhogy ezekben kítűnni már nem tudsz, ha nem vagy elismert fejlesztő. Neked a Bada platformot tudnám ajánlani. Most kezdte a Samsung és nem kis cégről van szó. Természetesen szintén C++ a mainstream.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Android, WP7, nagyon újak, nyilván szinte sehol nincsenek ájfónhoz.
  Vagy honnan számolhatják Windowst? Egészen Pocket PC 2000-től? :P
  WP7-ig szinte kizárólag 3rd partyban ment az eladás, szóval nehezen hiszem, hogy össze tudták gyűjteni.

  Mindegy, ha eladási statisztikák alapján akarsz dönteni, szerintem elhanyagolható az esélye, hogy ne ájfón vezessen magasan, de még nem láttam ilyet.
  Telefon is ájfónból van a legtöbb jelenleg.


  Engem még annyi érdekelne, hogy az első olyan játékot, amit kitennék a nagyközönség elé, azt is azonnal iPhone-ra kéne dobni?
  Arra gondolok itt, hogy Android-ra ingyenes a fejlesztés, iPhone-nál fizetni kell és az eszközök sem ingyenesek. Az egy másik szempont, hogy én Java-ban vagyok otthon tehát nekem jobban fekszik az Android, mondjuk ez most tényleg nem számít.
  De, ha egy teljesen új játékról beszélünk és nyilván én, mint játékfejlesztői is totál ismeretlen vagyok, akkor is az AppStore az ahol bepróbálkozzak először? Ha sikeres akkor portolnám Android-ra (vagy ha arra dobom először akkor persze iPhone-ra), ha nem jön be akkor úgy is mind1.
  Android-on több esélyem van a top10 letöltések közé bekerülni, nem? Pusztán azért, mert iPhone-ra sokkal többen fejlesztenek.
  Más kérdés, hogy melyikkel-mennyit keresek. Igazából most csak a terjesztés érdekelne, de a profit sem utolsó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézz fel az Android fejlesztői oldalára, nézd meg a javás API-kat és nézd meg mik azok a libek amiket el tudsz érni C-ből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fejlettebb, miben? A cikkben játékról van szó és se memória, se akkumulátor, se sebesség szempontjából nem jó a Java.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megnézve a legtöbbet megvett alkalmazást 250.000 vétel felett van ami nem tudom mennyire jó. 1.5 dollár az app. nem rossz pénz azért plusz másik 250.000 hamisan használja. Én vettem több programot is(backup manager, rom maganer) megérte szerintem nem nem összeg. De ami gáz, hogy MO-ra most ért csak a fizetős app engedély eddig market enabler-el tudtam vásárolni mintha német lennék, ami statisztikát rontja magyar viszonylatban.

  Htc desire-t használok, de nem cserélném még semmivel nem jobbak az újabbak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már Android akkor java. Ha nagyon akarsz tudsz rá C++-ban is írni, de a fejlettebb API-k java alapúak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igaz. De abba belegondoltál már, hogy vajon a gugli miért öl bele ennyi pénzt az Androidba ? Mert a MS, Apple esetén egyértelmű a motiváció. Az Android esetén viszont messze nem az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd