Oracle - könyv

Oracle - könyv
2004-06-08T15:01:44+02:00
2004-09-09T10:41:58+02:00
2022-11-01T11:55:38+01:00
 • Üdv mindenkinek!

  Az 'Oracle 8i Kézikönyv kezdőknek' könyvet keresem, de már sajnos out of print...
  Ha valakinek +van, és elakarja adni, akkor jelentkezzen plz.

  Thx.
  Vlagyimir
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tfh. hogy magyar nyelvű, ha szűkítem a listát:
  Oracle 8i / kézikönyv kezdőknek - külf. szerzők 6900 Ft
  Oracle 9i adatbázisok adminisztrációja - külf. szerzők 5900 Ft -ra, akkor mit ajánlotok. Az Adatbázisok-alapvetés megvan, tehát nem szeretnék újabb 6-7000 Ft-ért csak a relációs modell mibenlétéről, algebráról, stb. olvasni. (mert úgy tűnt, sok könyv az alapoktól kezd -ez nem lenne tán baj-,s ez teszi ki a könyvek felét, majd némi utalás a könyv által a címben megfogalmazottakra)
  BarTox, Ego! Ti miből tanultatok anno?

  köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igazad van, én úgy értettem, amíg az alapokat megérti az ember, addig jó ha magyarul olvassa, utána persze jöhetnek az angol nyelvűek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes hozzáállás. Szerintem meg egy jó angol nyelvüt 10 magyar nyelvű sem tud helyettesíteni. Egyszerűen mert nincsenek jó magyarnyelvű könyvek egy bizonyos szint felett. Ami van általában fordítás, és ez annyira érződik rajta, hogy amikor az ember az eredetit olvassa, szinte megkönnyebbül. Sokkal könnyebb megérteni, olvashatobb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az általam javasolt ebook-okra annyit mondanék még, hogy egy magyar nyelvű konyvet sosem fog tudni helyettesíteni egy angol nyelvű, mivel jobban megmaradnak az elolvasott, megtanult dolgok, tehát megéri befektetni, mert ha melózol ezzel a tudással, ezerszeresen visszajön a befektetés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem kezdetnek megteszi a 8 is, az abban található összes feature benne van szerintem a 9 és 10-ben is. Milyen Oracle-t tettél magadnak. Szerintem mindegy, mert úgyis az alapoktól kezded, én otthon 9iR2-t használok, és vígan elfut egy PIII-n 500 MB rammal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • kösz az eddigi szólásokat, az indiai link jó lenne, csak egész nap "Bandwidth Avilable for Today : 0 Mb" üzenettel találkoztam. /még1xer: mit töltsek ? 8, 9, 10-es verzió?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A "teljes referencia" nem egy vaskos fehér könyv? Ha az, akkor az télleg referencia - olyan, mint egy help. A legkevésbé sem szájbarágós, szóval tanulni nem a legjobb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem pontosan a témába vág, de leírom, lehet lesz akit érdekel.

  A http://www.shivprasad.com oldalon nagyon sok - többek között Oracle - ebook letölthető az O'Reilly könyvek. A moderátornak üzenem hogy (szerintem) ez nem warez oldal. Regisztrálás után napi 3 könyv tölthető le.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát azt nem tudom, de azt hallottam, hogy "Az Oracle tervezése" állítólag vacak. És nem választanám a teljes referenciát sem. Kicsit talán száraz lenne elsőre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • üdv!
  az alábbi könyvek:
  -Oracle 9i adatbázisok adminisztrációja /Panem/5900 Ft;
  -PL/SQL programozási alkalmazásfejlesztés Oracle 9i-hez/Panem Kiadó /4490 Ft;
  -Oracle 8i - Teljes referencia /Panem/5900 Ft;
  -Oracle 8i /Panem/6900 Ft;
  -Az Oracle tervezése /Kossuth/5900 Ft;
  közül (minimális sql alapok után) mivel lehet kezdeni egy ismerkedést a rendszerrel, mivel lehet/kell folytatni, s otthoni tanulmányozásra 8i, 9i, vagy 10g letöltése ajánlott?

  köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd