Ügyes textboxok, hogyan csinálják?
2010-12-28T19:11:49+01:00
2010-12-29T12:58:16+01:00
2022-07-24T20:21:21+02:00
 • nem csak az első 10 találatot akarod megjeleniteni hanem az első 14millót mondjuk? pláne ezt js tömbben tárolni??
  csak 10-et adj vissza
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a 3 karakter megvan, és megtörtént az adatbázis művelet, akkor bele lehetne tenni egy javascript tömbbe az eredményeket, és ettől kezdve onnan tovább szűrni.


  Elvileg ez is működik, ha csak ha kevés adatod van. Gondolj bele, ha három karakteres szűkítéssel még mindig több ezer eredményed van, azt mind letolni a kliensnek kissé drága lesz. Inkább azon érdemes elgondolkodni, hogy csak mondjuk a tíz legnépszerűbb eredményt küldd le a kliensnek; ha nem azok közül érdekelte valami, akkor majd gépel tovább.

  A másik, ami segíthet, ha az eredményeket tartalmazó válaszon jól állítod be a cache header-eket. Ha jól csinálod, a böngésző gyorsítótára és az esetleges közbülső proxy-k levesznek valamennyi terhelést a szerveredről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nézz utána neten az 'ajax autocomplete javascript' kifejezéseknek. jQuery-ben biztosan ilyen, de lehet akad olyan is, amihez nem kell külön 9000 soros függvénykönyvtár.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat, szóval nagyjából úgy ahogy elképzeltem.

  - Egy kicsit még agyaltam rajta tegnap, nem tudom, hogy mennyire értelmes ötlet. Ha a 3 karakter megvan, és megtörtént az adatbázis művelet, akkor bele lehetne tenni egy javascript tömbbe az eredményeket, és ettől kezdve onnan tovább szűrni. Szerintetek ez megoldható, vannak ehhez megfelelő függvények a JS-ben? Újabb ajax művelet csak akkor lenne, ha 3 karakternél újra kevesebb van a textboxban /visszatöröl/.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jól gondolod, igy csinálják. annyit még hogy a karakter felenedésétől várj egy kicsit, mondjuk 3 tized másodpercet, és csak akkor küldd el a szervernek a kérést ha nem volt újabb leütés. ezzel elkerülheted hogy ha valaki gyorsan gépel akkor leterhelje a szerveredet. igy legrosszab esetben másodpercenként ~3 kérés érkezik egy user-től.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy példával kezdenék: Az iwiwen, a keresőmezőben ha elkezdesz írni valamit, akkor feltehetőleg AJAX megoldással rögtön felajánlj néhány hasonló találatot, amire gondolhat az illető. Ennek a mechanizmusára lennék kíváncsi, és gondolom másokban is felvetődött már ez a gondolat.

  Én így oldanám meg:
  Ha már van 3 karakter, akkor minden karakterleütéskor ajax hívással egy mysql szűrés csinálok, és kirakom az eredményeket, amiből választhat. Ez nem tűnik bonyolultnak, de biztosan nagyon erőforrás igényes, főleg ha az illető hosszú szót ír be, és sokszor visszatöröl..

  A kérdésem, hogyan csinálják ezt a profik?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd