Treesaver platform web publikációkhoz
2010-12-20T16:32:56+01:00
2010-12-23T18:49:21+01:00
2022-07-19T04:37:25+02:00
 • Hi!
  Ezt most teljesen véletlenül találtam, de valamennyire a témába vág. (forrás:száni)
  Original files: NZ's UFO sightings
  Nem tördel, kis display-on hasznalhatatlan, viszont a WTF faktorja elég magas (legalabbis szerintem :D).
  Sôt! PDF-hez 'szériatartozéknak' kéne lennie: szimpatikusabb alul az a thumbnail view, mint fuggolegesen scrollozni kilometereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helyesírás, nyelvhelyesség, lektorálás már kifejezetten tartalmi és nem formai kérdés. Ezt az olvasószerkesztő csinálja (szakmai anyagnál persze lektor is lehet)

  Az on-line kiadványokhoz (is) template-eket (nagyon régen, a digitális korszak előtt, tükörpéldánynak nevezték) terveznek tipográfiai és általános kiadványtervező szempontok alapján, amelyek a hasábszerkezettől kezdve az alkalmazott betűtipusokig meghatároznak mindent.

  Ebben az esetben a Treesaver, mint célirányos HTML, Javascript és CSS könyvtár alapján ilyen template készül a kiadó számára, ami alapján azután maga a szekesztőség készíti az aktuális számokat az aktuális tartalom alapján (ami persze olvasószerkesztésen megy át minimálisan stb.).

  A hivatkozott gyűjteményes postban benne van, hogy ilyen template-ek gyártása az ő üzleti modelljük. Ezért is tehetik meg nyugodtan a szoftver open-source-osítását, mivel nem a szoftver eladásából élnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Általában a nyomtatott kiadványokat helyesírási és nyelvhelyességi szempontból átnézik, lektorálják és csak utána adják ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tipográfusok és kiadványtervezők által ismert és használt minőségről van szó. Ez ugyanúgy szakma, mint a programozás, szoftverfejlesztés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minoseg alatt mire gondolsz, elrendezes, grafikai design, szoveg, kepek/betuk minosege..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nyomtatott kiadványoknak megfelelő minőség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jo, elhiszem, hogy ez a Filipe nagy f.@sz, de meg mindig nem ertem, hogy mit jelent a korabbi hozzaszolasomban idezett szoveg!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyszemélyes szerzőnek, Filipe Fortes-nek már az egyetemi végzettsége nem csak computer science volt, hanem ún. Human-Computer Interaction (HCI). A Microsoft-nál a WPF text és document layout ügyeinek program menedzsere volt. Így neki köszönhető a Times Reader 2006-ban, melymek kapcsán együtt dolgozott Roger Black-kel, aki egy sor on-line publikációban szerzett korábban hírnevet. 2007 óta MS kívül dolgozott Fortes, az utóbbi időben pedig egy Black-kel közös cég keretében egyedüli fejlesztőként létrehozta a Treesaver-t, ami csak HTML-t (ha van, akkor HTML5-öt), JavaScript-et és CMS-t használ a nyomtatási minőség eléréséhez. Június 2. hetében tervezi a forrás kiadását (tulajdonképpen a doku-t kell érthetővé és vonzóvá tennie), hogy megfelelő kvalitású társakkal folytathassa a fejlesztést stb.

  Ez és sok minden más benne van az hivatkozott részletek postban. A minőség pedig közvetlenül látható illetve a videókon keresztül érzékelhető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nyomtatott minőségű webes publikáció


  Hu, ezt kifejtened..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáljátok ki a http://www.publicintegrity.org/treesaver/tuna/ URL-en megjelent nyomtatott minőségű webes publikációt, változtatva az ablak méretét és bármelyik intelligens telefonon. Figyelembe véve a HTML5 és társaitól való ódzkodásotokat kérdezném, hogy amennyiben már januárban hozzáférhettek ehhez a platformszoftverhez forrásban lenne-e köztetek olyan, aki nem félne bekapcsolódni nem csak annak hazai felhasználásába, hanem közösségi alapon történő továbbfejlesztésébe? Félreértések elkerülése végett: semmi közöm ehhez, nem is promótálom, csak figyelmetekbe ajánlom, mint szerintem jó lehetőséget. További részletek: Treesaver: an HTML[5], Javascript and CSS based universal platform for dynamic publications on the web.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd