Jáva bér
2010-12-09T11:53:53+01:00
2010-12-11T23:16:00+01:00
2022-06-30T12:32:10+02:00
 • Húzz le 2 évet egy multinál, egyből megérted
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én sem teljesen értem, de az utolsó 2 mondatában van igazság:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt most nem értem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Multiknál mennek néha olyan játékok, hogy egyáltalán nem ingyen van az a 210-250 nettó. Simán kapsz annyi pénzt, amennyire csak szükséged van. Akár 200 akár 500 az 200-on felül már nem téma. A helyedben inkább annak lesnék kicsit utána, mit is jelent ott a "csapatjáték". Vajon hányféle szitu fordulhat elő az életben, hogy neked valóban szükséged van arra az 500-ra? Oda már tényleg az ember számít, és hogy mi mindent lehet rád bízni. Egyet viszont tutira megígérek neked. Bármennyit is kapsz, az el fog menni. Fiatalkori nyugdíjat gyűjteni ne akarj
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a hozzászólásokat!
  Néhány éve még a főiskola előtt PHP fejlesztő voltam 150 nettóért, kíváncsi leszek most hogyan fog alakulni. Az tény, hogy a kezdetekben türelmesnek kell lenni és tanulni, aztán a bér emelkedhet a megszerzett tapasztalattal együtt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint ahogy a többiek írták, multira gondoltam én is és ott ez a belépő szint. Nem egy ismerősöm van aki frissen végzett és ezen tartományban sikerült neki a bért kiharcolni.

  Az biztos, hogy a fizu kevésbé emelkedik a multinál, kis cégnél gyorsabban változhat. Viszont multinál arányaiban kevesebbet is kell dolgozni. A lényeg úgy is az, hogy 2-3 év múlva váltani kell és lehetőleg jól. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • furcsa is lenne ha kezdő előadná a nagy PRO-t, és kezdő elé senior tesztet raknának.

  annyi, hogy kicsit magabiztosabban kell beszélni arról amit tudsz, lássák benned a fejlődési potencált.

  kezdőnek sztem jobb multihoz menni. kapod a nevet + akármit csinálsz ott, kialakul egy alap kódolási és teamwork rutin, ami max 1 év mulva értékelhető lesz a kisebb cégek számára is, anyagilag.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez kb az első körig működik is, de aztán ha előadtad a nagy PRO-t és eléd raknak egy senior tesztet, akkor nézhetsz nagyokat:)
  Egyébként abban egyetértek, hogy nem feltétlenül a tudással arányosan alakul a fizu, hanem számít az is, hogy mennyit tudsz kialkudni.
  Én 3 éve végeztem, kezdőként olyan 160-180 at meg lehet kapni, leginkább a saját illetve csoporttársak tapasztalatai alapján.
  Ha multihoz mész alapból többet (200-240) kapsz viszont kis mértékben emelkedik, ha kisebb céghez, a kezdő fizud alacsonyabb lesz viszont ha ügyes vagy 1-2 év alatt lekörözöd a multiknál dolgozókat. Ja és ha nem multihoz mész sose fogadd el az első ajánlatot:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fél évvel ezelötti tapasztalatom álláskeresés közben:

  Mulinál könnyen megkapod kezdőként a 210-250 -et. Náluk sávok vannak, ennyit szánnak egy friss diplomás emberre. Ha kevesebbet kérsz csak zavarba jönnek.

  Kisebb cégek egyből termelő embert keresnek, vagy legalábbis nincs pénzük bizonytalan kimenetelű befektetésbe invesztálni, ilyenkor 140-180 at kínálnak első hónapokban. Viszont náluk gyakran sokat lehet fejlődni kezdetben.

  Vannak őrült cégvezetők is, akik semmit nem értenek a programozáshoz, sem a programozókhoz. Elfogadtak egy munkát, hát programozót keresnek. Náluk szinte csak a fellépés számít. Ha sokat kérsz, az hiszik jó vagy. Kaphatsz "kézhez" 280-300-at is.


  Szóval nagy ez az állatkert. A lényeg a fellépés, ki kell találni, hogy TÁLALOD a történetedet, minél hangzatosabb szavakkal, mikor elmondod h mit csináltál eddig.
  Az interjúztató magában megpróbál egy képet kialakítani rólad, besorolni egy általa ismert programozó kategoriába. Lehetsz magabiztos programozó mintha már sokat programoztál volna, vagy félénkebb aki programozással kel és fekszik, vagy újdonságokért rajongó "innovatív" karakter, többek között ezeket csípik. Persze ki kell találni ők milyen típusra izgulnak.

  Azt mindenképp ecseteld mekkora csapatjátékos vagy. Milyen jó volt másokkal együtt dolgozni, ötleteket cserélni, folyton képzed magad, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ahhoz már nagy szerencse és alapos tudás kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem Budapesten a nettó 200-250 is simán elérhető kezdőként, ha megvan a megfelelő tudás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oké, okoskodás helyett én mondok két számot kezdeti állapotokra vonatkozóan. Attól függően, mennyire érzed magad keményen felkészültnek, válassz egy számot mondjuk havi nettó 110 és 180 között. Ja, és ne hazudj magadnak. Úgyis rajta fognak kapni A városi legendákat meg nem jó ötlet elhinni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi! Átolvasom, de ha van valakinek tapasztalata a témában örülnék ha megosztaná velem. :)


  Üdv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd el: Reális fizetések

  Nagyon hasznos sztem ez a társalgó téma.
  De nagyon sok hasonló van még...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amiatt, hogy frissen végzett vagyok nem aggódom egyelőre. Viszont a sok helyen látott "versenyképes" fizetés számomra ködös. Azért dobtam fel a témát, hátha valaki tud írni arról, hogy kb. mennyiért szokták alkalmazni a friss húsokat. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Átlag szeretik a fiatal programozókat, mert jó sok olyan hely van, ahonnét elvándorolnak az emberek (most nem tartozik ide, vajon miért is). Nem hinném, hogy csak a friss végzettség miatt hátrányban lennél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs, valahogy rossz helyre tettem :(
  Ez társalgó téma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Tudom érzékeny területen járok, de most kikerülve a főiskoláról muszáj képben lennem.
  A nagy kérdés: mennyi fizetésre számíthat egy kezdő java ee fejlesztő?

  A kezdő szó persze csak részben igaz rám, mert bár még nem vettem részt éles java projektben, a mai technológiák közül sokkal tisztában vagyok, valamint az iskola mellett részt vettem több színvonalas java fejlesztői képzésen.

  Szerintetek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd