Állást kereső keresőprogram
2010-12-04T21:58:57+01:00
2014-07-29T08:08:44+02:00
2022-07-19T03:37:36+02:00
 • Megváltozott az oldal címe:
  Közvetlen állások!


  Jelen pillanatban majdnem 7990 állásajánlatot indexel.
  Ennek nagyjából a fele a kozigallas.gov.hu-ról származik, a többi vállalati/intézményi karrier oldal.

  A közelmúltban álltam át az asztali gép crawler-ről amazon ec2 spot instance-okra.
  Még az év elején átesett az oldal egy jelentős redesign-on, kéthasábos találati lista, külön beviteli mező a település nevének, hírlevelet is lehet kérni.

  Ez utóbbi az aktuális keresést fogja elmenteni, és csak a friss ajánlatokat mutató linket teszi be a levélbe, amit akkor küld el, ha van friss találat az adott kulcsszóra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • arra hogy "pécsiállások" pl felhoz engem az első oldalon

  igazából ez az egyik nagy problémám, hogy a google valamilyen elven relevánsnak tekint dolgokra, csak annak nem sok köze van a valósághoz, pl. mindenáron "nehézgépkezelő"-vel akar összekapcsolni, ez legrelevánsabb dolog amit a jobkeresőhöz köt, miközben ilyen állásból jó ha 1 vagy 2 akad, programozóból meg van 100, de arra nem vagyok releváns

  anchor textekkel lehet ezt befolyásolni, de az is nagyon keserves
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy Watchernek igaza van.
  A múltban voltak próbálkozások, és hát bizony-bizony...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát hogyne kedves klorand, ez egy conteo

  Küzdjél csak!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a szomszed Editke nenitol hallottad..?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szívesen szólok bele, de egész biztos nem fog a Google jó pontot adni semmilyen keresőnek, amíg nincs benne részesedése.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • viszont a keresőprogramokkal általában az a helyzet, hogy neki nem kell saját magát egy másik keresőprogramban relevánssá tennie, tehát pl. a google megengedheti magának, hogy a főoldala puritán legyen, mivel neki nem kell más oldalon jó helyezést elérnie, definitíve ő a keresőprogram


  Ez hueseg, a google-nek >80% reszesedese van, egy amolyan belepo ainternetbe, nem erdemes mas keresot hozzajuk hasonlitani. Ha egy oldalt nepszerusiteni akarsz, jo helyezest kell elerned naluk.

  pl. a duckduckgo is olyan oldal lehet, amit elég sokat kéne keresni hogy az ember megtalálja, kellően testreszabott query esetén fog feljönni


  Ezekre keress ra guglin: sweden+java+developer, new+york+java+developer. Fura modon az elso talalatok mind allaskereso portalok (trovit, theitjob, reed, itjobswatch, simplyhired, stb.)!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én tényleg nem értek a designhoz, ez az oldal is némi segítséggel jött létre ezen a téren, úgyhogy sose érzem hogy meg tudom mondani a tuti frankót

  viszont a keresőprogramokkal általában az a helyzet, hogy neki nem kell saját magát egy másik keresőprogramban relevánssá tennie, tehát pl. a google megengedheti magának, hogy a főoldala puritán legyen, mivel neki nem kell más oldalon jó helyezést elérnie, definitíve ő a keresőprogram

  pl. a duckduckgo is olyan oldal lehet, amit elég sokat kéne keresni hogy az ember megtalálja, kellően testreszabott query esetén fog feljönni

  amikor elindult a jobkereso ezen is ilyen egyszerű felület volt, de aztán a keresőkbeli relevancia, a a keresőrobot informálása szempontjából, hogy az is értse mire releváns ez az oldal, kénytelen voltam magyarázó szövegeket feltenni

  lehet hogy ezt célszerűbb lenne meta descriptionok-be rakni
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • azért majd más -el keresek annyit hogy beszállhassak,
  csak legyen publikus a részvénykibocsájtás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kar, azt hittem, hogy olyan jol megy, hogy hamarosan beszalsz pax2-be befektetokent.

  NeTuddGi

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az oldallal eddig kerek 1.2 eurót kerestem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek a dollár jelek azért vannak, mert valamiért nem csinálja meg a fordítást - ami a lapon ilyenkor látható azok a tokenek amiből a browser nyelvi beállítását kinyerve magyarra fordított szöveg lesz. Igazából csak magyarul van megcsinálna, meg még a régi tulajdonos jóvoltából németül is megvan egy része. Ha nem ismert nyelvet kap a browsertől, akkor elvileg magyarul jön fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem nagyon használok Operát, nem is teszteltem alatta, általában chrome-on nyomom.

  ha egyáltalán nincs User-Agent header a kérésben, akkor 500-as hibát dob az oldal


  Ezzel valszeg megtaláltál nekem egy régóta kínzó kérdést hogy mitől vannak bizonyos nullpointeres hibák, amit eddig nem tudtam kézzel előidézni. De akkor valszeg a robot user-agent nélkül jön be, és azok dobnak hibát.

  Este, vagy holnap rendezem ezt a kérdést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  Sitebuilderként szivesen beszálnék a projektbe. Mail: kovacsdanielakos kukac gmail
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Operában nekem bugos az oldal (lásd mellékelt kép). Kicsit kísérletezgettem vele, és nem a User-Agent header bántja a csőrét, hanem ez:
  Accept-Language: en,hu-HU;q=0.9,hu;q=0.8
  ellenben ezzel jó:
  Accept-Language: en-us,en;q=0.5

  (Az mondjuk egy másik érdekes dolog, hogy ha egyáltalán nincs User-Agent header a kérésben, akkor 500-as hibát dob az oldal.)

  Tudom, hogy az Opera-felhasználók kisebbségben vannak, és nem hoznának amúgy se túl nagy forgalmat, de ha van felesleges fejlesztői kapacitásod, esetleg ránézhetnél
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Ellenpontnak:

  DuckDuckGo

  (Hogy ne a triviális példákat, google-t vagy a binget mondjam.)
  Idáig nem kell elmenni, de a legtöbben a keresési műfajban közel idáig mennek, ha a főoldalról van szó. Egyébként a ha megnézed, a duckduckgo a minimál oldalába még be is tudta csempészni, hogy mivel különböztwti meg magát, miben különbözik más kersőktől (bal alsó sarok). (A te oldalad esetében oda mehetne, hogy nem jelenítesz meg közvetítőket, oszt csókolom, sokkal több a te főoldaladra sem kellene)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A rizsa azért van ott, hogy egy ismeretlen látogató egyből vágja mi ez az oldal."

  Akik nem olvasnak, azok nem olvassák el a főoldalon lévő ömlesztett prózát. Akik olvasni akarnak, azok rákattintanak egy 'mi ez' linkre. A főoldalon lévő ömlesztett próza a napi használataban már zajnak minősül, zavarja a szemet, amatőr, nem letisztult jelleget kölcsönöz az oldalnak. Nem véletlen, hogy nem találsz még egy olyan komolyabb keresőt a weben, amelynek a főoldalán próza lenne, hacsaknem nagyon nemtriviális dologról van szó.

  A főoldalon ráadásul elsősorban a keresőket kell kiszolgálni: te meg olyan mondatokkal kezded az oldalt, amelyek hirdetőknek szólnak, egészen olyan mélységig, hogy főoldalakat is megadhatnak. A főoldalon a hirdetőknek egyetlen linknél több szvsz. nem juthatna: 'hirdetőknek' néven.

  Az indexelt oldalak száma is csak oda van ömlesztve, én ezt alulra, tipográfiailag is elválasztva, mondjuk szürke kis betűkkel írnám ki esetleg.

  Szal' nem igazán van struktúrálva designolva az oldal. Ezt csak azért írom, mert ez viszonylag kevés munkával javítható. Persze te döntésed. Végülis ha majd dől a pénz, úgyis megbízol gondolom egy profi designert, ő meg ezeket majd úgyis fogja tudni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha SEOzni akarsz, akkor vedd at az allashirdeteseket a sajat oldaladra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A rizsa azért van ott, hogy egy ismeretlen látogató egyből vágja mi ez az oldal. Láttam már a látogatók lekérdezéseit tartalmazó logban meglepő dolgokat.

  Emellett legalább ennyire fontos, hogy a google robot mire találja az oldalt relevánsnak, és ahhoz kell a rizsa. Lehetőleg minden relevancia szempontjából fontos szót többször is elismételni egy magyarul megfogalmazott értelmes szövegben :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyanok a nagyságrendek, hogy kb 30-35 ezer cég oldalain megy végig a robot, amiről egy előszűrő eldönti hogy az cég, az egyedi domain nevek száma olyan 90-100 ezer körül van.

  Url-eket szűri egy regexp lista, itt kerül különösen képbe a .hu domain, meg a kézzel hozzáadás a kivételekre.
  Magát a szűrőket kézzel kellett írni, jó lenne egyszer áttérni valami öntanuló módszerre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a nem .hu végű oldalakat kézzel tudom egyesével beengedni, van az oldalon kapcsolat rovat, email címmel, ott beeresztem kézzel ha olyan az oldal. A .com domain alatt olyan sok lehetséges oldal van, amit hardvarileg nem tudnék kezelni, illetve az nem magyarul van, és az állásajánlat szűrő nyelvfüggő. Tehát meg kell akadályoznom hogy a crawler letévedjen a magyar nyelvű oldalak halmazából... Paradox hogy így pont a saját doménem se lenne jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz, ki fogom szűrni.
  Néhány szakmai portál esetén nem törtem magam a szűrésen, a hangsúly azon van, hogy az állásajánlatból egyből kiderüljön ki a hirdető, ne legyen üzleti jellegű dedikált hirdető, vagy közvetítő a cég. Itt pl a pécsi közgáz lapjáról van szó, ami nem állásközvetítéssel foglalkozik dedikáltan.
  Mindig van olyan oldal ami átcsúszik a gépi ellenőrzésen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Viszzajelzés:

  Szerintem a főoldalon túl sok a rizsa. A rizsát mindenképpen tedd ki valahogy külön oldalra. (szerk.: látom, hogy van is ilyen oldalad) Az szerintem is elengedhetetlen, hogy a főoldalon kiemeld, hogy csak közvetlen ajánlatokat mutatsz, a közvetítőket szűröd, de ezt egy pár szavas szlogenbe kellene belesűríteni, és a részletesebb rizsáért a user esetleg egy 'részletek' oldalra kattintson. Szvsz. próbálj nagyon tömören kommunikálni egy főoldalon. Pl. az, hogy ez egy 'kereső', már a google jellegű ikonból, a középen lévő texboxból, a keresés buttonból látszik, nem kell túlragozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nagyon jó ötlet, furcsa, hogy nem nekem jutott előbb eszembe, pedig szoktak nagyon jó ötleteim lenni :)


  Szerintem itt is, mint majdnem minden témában nem az alapötlet a lényeg (legalábbis nem olyan szinten, hogy kéne egy álláskereső kereső oldalt csinálni), mert az lapötlet annyira triviális (mint szinte minden értelmes kezdeményezésnél), hogy nyilván vannak hasonló oldalak (komolyabb piackutatás nélkül is találtam, pl. hu.indeed.com). A lényeg szvsz. a megvalósítás részleteiben rejlik (és az ötletek ezen a részletesebb szinten számítanak, pl. szerintem jó ötlet megkülönböztetnie magát azzal, hogy a közvetítőket kiszűri, meg fontos, hogy hogyan tud olcsón jó minőségű adatokat kinyerni a 'zinternetből.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes oldal.
  Gondolom itt is mint minden keresőnél a nehézség megtalálni a tradeoffot a kereső manuális/automatikus tanítása között.
  Az automatikus döntések hibásak lehetnek, illetve a komolyabb fejlesztésük nagyobb adatmennyiségnél térül meg.
  A manuális whitelistek blacklistek karbantartása meg nagy adatmennyiségnél költségesek.
  Tippem szerint manuálisan whitelistelni mindenképpen érdemes, a manuális blacklistelés már húzósabb téma: ha megtalálnak komolyabb spammerek, akkor nagyon kell az automatizmus (mint a google pagerank).

  Kiváncsi lennék, hogy most nálad mennyi automatizmus és mennyi manuális belenyúlás van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mivel vannak olyan magyar oldalak, amelyek pl. .com vagy egyéb végződésűek.


  Meg multik, akiknek van irodajuk MO-n...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  megnéztem, még a használhatóság bennem kicsit kérdéses - viszont az, hogy csak .hu végződésű oldalak regisztrálhatnak szerintem kicsit korlátozó - mivel vannak olyan magyar oldalak, amelyek pl. .com vagy egyéb végződésűek.

  Gondolom a jövőben cél ennek a bővítése, ha nem akkor én szívesen venném :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,
  Szerintem nagyon jó ötlet, furcsa, hogy nem nekem jutott előbb eszembe, pedig szoktak nagyon jó ötleteim lenni :)
  Attól félek, hogy a közvetítők és fejvadászok kiszűrésével nem lesz üzletileg sikeres. De azért drukkolok!
  Hajrá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Szerintem nagyon használható. Sokkal jobb mint a többi hasonló oldal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "a kereső tudatosan szűri a hirdetőoldalakat"

  Hat pl. ezt is ki kene akkor szurni: http://www.pecsikozgaz.hu/allashirdetesek?start=15
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd