NetBeans vagy Eclipse?
2010-11-24T22:38:49+01:00
2010-11-29T09:42:52+01:00
2022-07-24T21:12:31+02:00
 • A phpedit-ből kaptam personal licenszet, és próbálgatom. Ami nekem hiányzik pl, hogy html szerkesztésnél a linkelt css-ből nem kínálja fel a css-ben lévő osztályneveket, id-ket stb... vagy én nem jöttem még rá, hogy hol lehet bekapcsolni? Netbeenas-ben működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A vaccnyúban írták,, hogy kompatibilis, tehát gondolom támogatott(Erre vonatkozó tiltást nem találtam).

  What's New in phpDesigner 8

  "30-70$-ert mennyi ramot kapsz?"

  3 gépbe ? Amiből egy céges? Szerintem nem sokat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én php ra főleg phpeditet használok, nagyobb java alkalmazásokhoz eclipse, és a kisebbekhez, netbeanst. Előfordult párszor hogy a netbeans gondolt egyet és lefagyott, lassú is, és szerintem a form designer összetett felületek létrehozására alkalmatlan. Annyiban viszont támogatom és szeretem, hogy az egyszerűbb felületek létrehozására nekem tökéletesen megfelelt, és így jobban tudtam koncentrálni a program logikai részére, mert a külsőről a netbeans gondoskodik. Ha valamit élesben kell csinálni, inkább eclipse, vagy notepad++ :D.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PHPDesigner Wine-nal működik Linux alatt is.


  A WINE-al futtatas hivatalosan tamogatott..? En a helyedben intenziven tesztelgetnem, mielott penzt adnek erte...

  Egyébként ugyanazt a projektot megnyitva az Eclipse PDT 200+, a netbeans 130, a PHP Designer 15 MB memóriát evett meg.


  30-70$-ert mennyi ramot kapsz?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Utánanéztem, és kipróbáltam: A PHPDesigner Wine-nal működik Linux alatt is. Szerintem 30 és 70 Eurót megér (Personal/Professional). Nyílván beruházok rá.

  Egyébként ugyanazt a projektot megnyitva az Eclipse PDT 200+, a netbeans 130, a PHP Designer 15 MB memóriát evett meg.

  Azért még az Aptana 3-at és Netbeans 7.0-át megvárom a vásrlás előtt, adok nekik egy utolsó esélyt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Igen, valóban vagy pontot írtam kérdőjel helyett, vagy a keresés közben "ha" helyett "hol"t írtam és nem olvastam át a hozzászólásomat.
  Elnézésedet kérem.

  Köszönöm, hogy elmagyaráztad, hogy melyik és-re gondolsz és lenyűgöz a zsenialitásod.
  Ugyanis úgy tűnik te is úgy gondolod, (és óriási tapasztalatodnak köszönhetően bizonyára igazad is lehet) hogy ha két teljesen különböző programnyelvben akar valaki fejleszteni, akkor feltétlenül egyetlen eszközt kell használni.

  Én elkövettem azt a hibát, hogy gyakorlatiasan gondolkoztam és fel mertem feltételezni, hogy talán két különböző, bizonyos nyelvre kihelyezett környezettel sokkal effektívebben lehet dolgozni. Főleg, ha az indító hozzászólásban említett környezetek elég jelentős hibákkal küszködnek...

  Ezért emeltem ki az általam említett programot (amiből egyébként, ahogy az a hozzászólásomból kis értelmezéssel kikövetkeztethető, létezik ingyenes verzió is).

  Ezért a hozzászólásodért:
  Szép dolog, mikor valaki habzó szájjal szid egy programnyelvet, de még az "és" kapcsolattal sincs tisztában...

  pedig külön jövök egy pacsival, ugyanis marha ügyesen találsz különböző dolgok között kapcsolatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. ott, hogy a kérdőjel helyett ponttal fejezted be a kérdésed. No meg ott, hogy a kérdező (ha jól értem), azonos környezetben szeretne Java-t _és_ PHP-t szerkeszteni. Az általad ajánlott (ráadásul a netbeans-szel és eclipse-szel szemben fizetős) szoftver, ha jól értettem, kizárólag Java-ra való. De javíts ki, ha tévedek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézésedet kérem, hol hibáztam.
  Habozni nem habzik a szám, de mondjuk valahogy egy C# után eléggé megkötve érzem a kezemet (és most nem a java és a .net közötti különbségekről beszélek, hanem a nyelvi eszközökről).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, ezekkel nem találkoztam, főleg php-t használok, javat csak kisebb toolokhoz. (igen, tudom fordítva lenne logikus :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En is azt irtam, hogy neha rohad le, semmikeppen sem rendszeres jelenseg. Nalunk is nagy projectek futnak, altalaban 20-30 nyitva is van es egy svn synchronize, update, workspace build, maven dependency / project configuration update-tol csontra fagy, ha epp olyan kedve van. Masik regi kedvenc, amikor bezarok egy ablakot, es valami miatt egy error message box ugral az arcomba, amikor eclipse focus-t kap, hogy az ablakot nem sikerul bezarnia. Ez pl csak egy eclipse restart utan javul meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En csak javaval hasznaltam, igy valoszinuleg nem lenyeges szamodra, de pl wsdl kezeles botranyos, hibas classokat general, xsd -> java, java -> xsd konverzional szinten befigyelnek hibak. Egyebkent jdk-val jonnek toolok, amiket hivogat, nem is ertem, hogy keletkeznek hibak. Az import kiegeszites (Ctrl+Shift+I) sem mindig mukodik (eclipse-nel sem), kell neki egy save es utana megy normalisan. Ezek idegesitettek legjobban, amikor egy eve utoljara hasznaltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szép dolog, mikor valaki habzó szájjal szid egy programnyelvet, de még az "és" kapcsolattal sincs tisztában...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Java-ra: jCreator (Pro)
  Miért?
  Nincs teli bugokkal, mint a másik kettő, nincs agyonbonyolítva, mint a másik kettő és nagyon gyors.
  A Pro verzióban IntelliSense szerűség is van.

  Nagy projektekhez nem tudom milyen (van benne projekt kezelés), Java(nevű szenny)ban hála Istennek még soha nem kellett nagyobb projektet összehoznom, csak leadandókat egyetemen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az NB nálam is kegyetlenül be tud lassulni, pedig nem nagy projekteket tolok. Sokszor a céges hírlevél írása közben is belassul. Az Eclipse nekem stabilabbnak tűnik, de a pdt-t nem dícsérik, nem tudom miért. Az phpeclipse és a pdt közötti külömbségeket le kéne tesztelni, mert van aki a phpeclipse-t, van aki a pdt -t javasolja.

  Aptana: Régi kedvenc, 1.5-ig nagyon jól ment, szerettem. A 2.x -ekben meg nem volt php támogatás. Most a 3.0 bétát próbálgatom, de ebbe még sokminden nincs benne (js támogatás pl)Ígéretes, de nem tudom, hogy mi lesz belőle, és mennyi erőforrást eszik meg.

  Ha tudnám, hogy csak win alatt kell fejleszteni, akkor tuti a phpdesigner-t választanám. Igaz fizetős, de 75€-t sztem megér.

  Hát igen, nehéz a választás...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A laptopon 1g heap van engedélyezve neki.
  Amikor asztali gépem volt amd procival meg 4g memóriával akkor is ennyi volt, amikor 8g lett benne akkor állítottam át 2g-re, de nem nagyon változott a sebessége.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nalam az Eclipse nagyon ritkan rohadt le, pedig volt mar szerencsem par tobbszazezer soros projekthez...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az sem mindegy, hogy alatta a jvm-nek 256 vagy 2048 mb-s max heapet allitasz be! :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én használtam a netbeans 8g memóriával és 4g-vel is. Nem volt semmi különbség. Viszont az nagyon nem mindegy hogy 4 magos 9850-es amd vagy intel i5 mobil proci futtatja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • etbeanst kerülni kell, rengeteg funkció hibásan működik és ez nagyon zavaró, amikor használni kellene.


  Pl mik? Én csak azzal a hibával találkoztam hgoy nem mindíg találja el melyik osztály metódusát hívjuk éppen phpnél. Ja meg a kód formázó néha leszedi az egysoros if-ekről a {} jelet

  Minden ok nélkül összeomlani a netbeans is szokott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én Eclipsezek (Java-hoz) 3 okból:

  1. megszoktam, kézreáll, szeretem
  2. A Netbeans, amikor próbáltam úgy 2 éve lassabb volt
  3. Volt szerencsém az egyik munkahelyen az ú.n. NetBeans platform-ot programozni, nem nőtt a szívemhez: eléggé elborult rendszer, eredetileg egy cseh srác szerintem elég durván túlbonyolított és nem túl elegáns ámokfutása nem túl sztenderd fogalmakkal...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Élesben egyiket sem használtam. Játszadozni az Eclipse tűnt jobb választásnak. Nekem az egyetlen bajom vele, hogy a Vista+2GB memória mellé... hát izé... Kéne még egy kevés memória a gépembe, hogy igazán élvezhető legyen.
  Viszont olyat még nem láttam, hogy összedőlt volna Java alatt.
  (a ruby-t és a python-t már kevésbé bírta tolerálni)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát elég hulladék rendszer mindkettő, de ha mindenképp ezekből kell választani, akkor eclipset ajánlom. Annyi baj van vele, hogy néha minden ok nélkül összeomlik (otthon is, munkahelyen is több kollégának). Netbeanst kerülni kell, rengeteg funkció hibásan működik és ez nagyon zavaró, amikor használni kellene. Illetve eclipse mellett szól még, hogy nagyon jó maven plugin van hozzá. Nem tudom netbeanshez van-e hasonló plugin, de ha nincs akkor alapból felejtős.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem is ez a fő problémám a netbeans-el, kegyetlenül belassul egy idő után:(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én főleg php-re használom, mostanában ruby, néha java-ra, a netbeans.

  Tudásra mindkettő hasonló, de egyik lassabb mint a másik. Eclipse pdt-t is használtam egy darabig de a netbeans jobban bejött. Netbeanson keresztül a phps unit tesztelés (PHPUnit 3.5) -el extrém lassú, és a 10-20. teszt futtatás után annyira belassul hogy szöveget se tudok beleírni. Az eclipsere kiváncsi lennék milyen sebességgel működik unit tesztelésnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ki melyik fejlesztői környezetet ajánlja, főként Java és PHP-ra?
  Jelenleg NetBeans-t használok, de hallottam, hogy az Eclipse is hasonló tudású.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd