PostgreSQL + C# 4
2010-11-24T12:54:02+01:00
2010-11-28T22:31:47+01:00
2022-07-19T05:02:39+02:00
 • PostgresSQL.org

  Wikipédia angol nyelvű cikke

  Így kapsiból Jó tudom, wikipédiára nem hivatkozunk, de max 1 percet akartam csak szórakozni a kereséssel.

  Biztos van még. A konkrétumoknak meg majd csak utána nézel (ha tényleg komoly a projekt)

  "Amúgy arra várok, hogy jön valaki és azt mondja, hogy igen, használtunk egy project-ben PostgreSQL-t és ezek a tapasztalatok"

  Most komolyan! Jön valaki akinek max a nicknevét látod, mond valamit (akár ökörséget is) és attól teszed függővé, hogy egy-egy technikát használsz-e?
  Ok értem én, hogy az is információ, csak hát...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, impozáns, hogy a francia családi pótlékot PostgreSQL-en tárolják, erre portoltak egy fizetős rendszerről, (OFF) csak a linken a kedves linuxos közösség pont azt nem olvasta el, hogy egy mainframe LPAR-jában fut a RedHat Linux, ami kezeli a 4TB-nyi adatot és a mainframe-ről cobol-ban férnek hozzá. (OFF)
  Mindenesetre továbbra is keresem, hogy ki használ PostgreSQL-t élesben .NET környezetben! Az már látszik, hogy a PostgreSQL-hez nincs normálisan működő ingyenes kiegészítés semmi! Ugyan a DB ingyenes, de bármilyen driver-ért, ha minőséget akarsz, akko fizetsz. Igaz ez az ODBC, OLEDB és ADO.NET driverekre mind. (Gondolom a jdbc, C++ egyéb jól működik) Ha migrálni akarsz, akkor sincs saját toolja, azért is fizethetsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is ms-sql-t használok, bár tervezem a projektem portolását pg-re is. Ezzel azért elég jó tapasztalatok vannak, Pl. itt olvashatsz ilyesmit. Az meg hogy melyik .NET providerrel a legjobb, ki lehet próbálni egy jó kis teszttel, legalábbis ami a teljesítményt illeti. Ami a driver jóságát, nos arra nincs garancia, illetve nincs több mint bármilyen más esetben - attól hogy teszem azt nálam megy egy projektben a dolog, nem biztos hogy te nem használsz olyan szerkezetet a linq kifejezésedben ami neked elhasal. Általában azért vannak ezekre a felületekre unit tesztek, és persze meg lehet nézni hogy egy-egy kifejezésből milyen SQL generálódik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igazad van, figyelmetlen voltam. Amúgy arra várok, hogy jön valaki és azt mondja, hogy igen, használtunk egy project-ben PostgreSQL-t és ezek a tapasztalatok. Az igazság az, hogy nem nagyon találok a neten .net/postgres tapasztalati leírásokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PostgreSQL teljesítményről pedig itt találsz egy érdekes tesztet és itt pedig összehasonlítják a MySQL-el.

  Csak, hogy nagyságrendileg betudd "lőni", hogy mit tud.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  PostgreSQL-hez a következő főbb módokon tudsz kapcsolódni ADO.net-tel:
  - Npgsql segítségével, ami egy jó kis cucc, csak nincs editor része.
  - Devart féle driver segítségével. Ez - szemben az előbbivel - fizetős, de viszont minden csilivilivel tud szolgálni, mint az a linken is látható.
  - ODBC-n keresztül is lehetséges. Gondolom itt lesz visual editor is (ha más nem az általános ODBC editor) csak ezzel nincs semmi gyakorlati tapasztalatom.
  - Itt megtudod nézni a kapcsolódó egyéb drivereket. Ezekkel sincs tapasztalat a részemről.

  Az MS SQL Express-hez képest összességében szerintem* jobb választás, de ha egyszer az alkalmazást MS SQL alá már meg írtátok, akkor lehet, hogy ingyenes választási lehetőségnek valóban az MS SQL Express a megfelelőbb. (Persze ha még csak papíron/fejben létezik a cucc akkor más a helyzet )


  * Kizárólag a magán véleményem. Tudom, hogy van, aki másképp gondolja
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, de melyik kérdésre adandó választ fogod elfogadni?
  Jobb helye lenne a topikodnak a TÁRSALGÓ-ban.
  Egyébként
  kéne egy alternatíva az MS SQL helyet, mert a lehetséges ügyfelek felé fel kell mutatni egy nem fizetős megoldást is.

  az MSSQL Express nem fizetős..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Több kérdésem is lenne a témakörben, tudnátok-e segíteni?

  - Használ-e valaki "ipari méretekben" PostgreSQL-t .NET-el? Mik a tapasztalatok? Valós alternatívája a kereskedelmi adatbázisoknak?

  - Mivel érdemes kapcsolódni hozzá .NET alól? Csak a devart? Magam részéről EF4-et használnék a fejlesztéshez.

  - Mik az üzemeltetési tapasztalatok?

  Most akarunk egy új project-be belevágni és kéne egy alternatíva az MS SQL helyet, mert a lehetséges ügyfelek felé fel kell mutatni egy nem fizetős megoldást is.

  Hara
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd