Alkalmazást fejlesztgetnék telefonra... milyenre?
2010-11-20T23:30:43+01:00
2010-11-22T19:28:17+01:00
2022-06-29T07:20:20+02:00
 • Samsung Spica-ról lehet valamit tudni? Ha egyszer arra vetemednék, hogy androidos mobilra próbáljak "fejleszteni", ezen már számíthatok olyasmire, mint a 3D?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha kis befektetéssel szeretnél indulni, akkor egy belépőszintű Android telefon is jó lehet. Persze akkor a 3D fejlesztés az felejtős. Sőt multitouch se lesz rajta, és a felbontása sincs a topp gépek között. - Konkrétan egy Vodaphone 845-ről tudok beszélni, ami szvsz ezek ellenére nagyon jó kis telefon. Lehet szépen könnyen fejleszteni rá programot, egyből a telefonon tudod tesztelni a programot. A hozzá kapott micro USB-s kábel töltőként és adatkábelként is szolgál, ami praktikus, mert nem kell tápot cipelni. GPS, Wifi és mozgás érzékelő persze van benne, szóval az alap dolgok kipróbálására szuper.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nehezen is, de megtaláltam.
  Mondjuk nem egy szokványos darab: elindítom benne a böngészőt, akkor resetig csak a browser működik, mert elfoglalja a teljes képernyőt és nem tudom bezárni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Olyan modell nincs, amire közvetlenül az asztali gépemről kábelen áttölthetek file-okat (amiket ugyebár én magam állítottam elő), és azokat futtathatom?"

  Szinte mind ilyen valószínűleg, kell hozzá egy sima usb kábel, bekapcsolod a developer módot, és már mehet is a cucc fel.

  Persze előbb be kell rajta állítgatni dolgokat, és kell hozzá usb driver, stb...

  Amúgy meg sima filerendszer van rajta, copy paste-al húzod át a cuccokat rá, és market nélkül is felrakhatod, nem tudom ki találta ki, hogy nem lehet...:)

  Androidról beszélek, de windows mobilon is így lehet.

  Én ha most kezdeném, akkor talán a winphone7-et választanám. Mivel még gyerekcipőben van, és talán később nagyon jól jársz ezzel. Plusz nyilván, ami gyerekcipőben van, azt több zsével kenegetik, és lesznek versenyek, stb, amiből akár szakíthatsz is.

  Persze ezt úgy mondom, hogy android fan vagyok. De pl. manapság nem kezdenék iPhonera fejleszteni, ami lemenőben van...:)

  Meg egy F*S rá fejleszteni. Akkor egy winmob/android, ami egy sima PC-n is elfut.

  (nem kell objectC-vel baszakodni meg OSX-el)

  Nem mintha nehéz lenne, de egy Eclipse/VS .net megkönnyíti mindenki dolgát. Nem is beszélve a javaról, c#-ről, és társairól, amik piszok egyszerűek. (egy szintig)

  Viszont már nem vennék maradi rendszert, ha android akkor minimum 2.2-t, és a legjobbat, hogy lehessen tanulni rá. És fejlődni, pláne ha nagy terveid vannak, és külföld a cél.

  Mindkettő esetében lesznek krva nehéz lépések, magyar doksiról ne is álmodj, van olyan, hogy még a külföldi fórumokon se tudnak valamit megmondani. (tapasztalat, de ez már pro azért)

  Igazából azt mondanám, hogy olyanoknak való, akik tényleg programozók, és tényleg nagyon nagy a kitartásuk.

  Ha nem megy valami 50.-edszer, akkor nekilendül 51.-edszer is, volt sok eset amikor hajnalokig kódoltam, azt mondanám, hogy nem egy php-s gánykódernek való. (és nem megsértődni, de tényleg így van!)

  stackoverflow, efreedom, OS fejlesztői doksik, stb oldalak böngészése javallott hosszú hetekig/hónapokig

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Merő kíváncsiságból: androidból létezik olyan, amit inteles PC-re lehet telepíteni és _legális_ forrásból származik?
  A gúgli, az android 2.1 download keresésre nem adott hasznosnak tűnő találatokat, csak ezért érdekel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, de úgy látszik benéztem a dolgot az x10-zel, mert az x10 az százezer forint körül jön ki.... én húsznak láttam.

  Ezután átfordultam az x8-ra, az valóban 20ezer.

  Telefonálni ha tud, valóban nem haszontalan
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Az X10 minit venném meg inkább, mert olcsóbb, bár kisebb, de furcsa mód gyorsabb (a testvérem 2 napja kapott ilyet).

  Az Android 1.6 fut rajta. Youtube videókkal vannak gondok, de nem súlyos, szerintem érzésre a 25 FPS nincs meg, de azért élvezhető a minősége.

  Van benne Facebook meg egyéb ingyom bingyom kliens...teljesen használható, multitouch az nincs, bár érdekes, mert kapacitív az érintő felület.

  Sőt még fejlesztésre is jó.

  A bekapcsolt wifi tapasztalat szerint 1 nap alatt megeszi az akksit.

  Ja, meg telefonálni is lehet vele.

  De én ntermészetesen valamilyen W7 phone-t támogatnék vásárlás ügyileg, csak még viszonylag drágák...bááár a Voda olcsóbban adja, de ott meg a percdíjak gázosak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szemezgetek pl a SonyEricsson Xperia X10-zel, ha jól vettem ki, ez Android 1.6 vagy 2.1 oprendszerrrel fut.

  Testhez állónak tűnik, mert java-ban faraghatnám a programjaimat, szép nagy képrenyője van, árulja is a T-mobile elfogadható áron (ha aláírok 2 évet, de azt szívesen aláírom jelen díjcsomagomban).

  Valaki tud valami indokot ellene? (Pl. amit lejjebb említett valaki, hogy vmelyik oprendszer csak marketplace-ről letöltött alkalmazást enged futtatni).

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi mindenkinek, az infókat.

  Olyan modell nincs, amire közvetlenül az asztali gépemről kábelen áttölthetek file-okat (amiket ugyebár én magam állítottam elő), és azokat futtathatom?

  Egyéb alkalmazások tekintetében nekem egy pdf reader meg esetleg egy office lenne érdekes. A többi elérhető alkalmazás nem mozgat, én magamnak szeretnék írkálni (mellesleg csak a szórakozás kedvéért).

  Thx.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Wp7 - Magyarorszagrol nem lehet regisztralni az AppHub-ra.
  IOS - $99 per ev.
  Android - magyarorszagrol csak ingyenes Appot :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Android esetén ugyanez van, csak ott java van és nem C#. Bár ott az elvi lehetősége megvan a C++-nak is. Más kérdés, hogy nem annyira van jól dokumentálva, és én nem is tennék ilyet. A mobilon ugyan ma az arm a király, de nem biztos hogy fél év múlva is az lesz. Onnantól kezdve pedig az end-júzer szívhat azzal hogy na milyen proci van a gépedben mint anno a korai PDA-k idején.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • sztem Android,
  WP7 korlátozottabb, mert natív (C/C++) projekteket nem tudsz használni alóla, és ha jól jönne egy FFMPEG használata mondjuk, akkor az nem fog összejönni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Androidos telefonom van és tudok rá telepítgetni, amit csak akarok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mai telefonokra már csakúgy nem lehet telepítgetni mindent, kizárólag a marketplace-ről. Windows mobile akkor kizárásos alapon, a windows phone 7-re szigorúak a szabályok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem igazán a telefon a lényeg (bár ezt biztos te is tudod), hanem az operációs rendszer. Windows Mobile-on is bármi elfut, de szerintem opensource rendszerű telefonra a legkényelmesebb fejleszteni. Persze sok mindentől függ... programozási nyelvtől is, és attól is, hogy mit szeretnél fejleszteni.

  Ehh, visszaolvasva látom, hogy semmivel nem lettél okosabb miattam, de hát ennyi telt tőlem most
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  telefonvásárlás előtt állok. Nagyon szeretek programokat írkálni (főleg java és c#), fő szempontom a telefon választásakor az, hogy minél jobban és kényelmesebben készíthessem el és telepíthessem rá saját alkalmazásaimat.

  Ezek fényében: ki melyik készüléket ajánlja?

  Köszönök minden tippet és rövid indoklást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd