PHP fejlesztőt keresünk távmunkában
2010-11-18T09:40:02+01:00
2010-12-03T02:12:09+01:00
2022-07-24T21:07:25+02:00
 • És az oldal is csak egy összedobot Joomla.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát nem tudom hogy vagytok ezzel a hirdetéssel, de csak nézd meg a honlapot. Egy kapcsolati információt sem kapsz csak egy email....
  Innentől kezdve kuka a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért PHP-ban elég nehéz elképzelni a 3 évig tartó projekteket. Ez nem úgy működik, hogy van egy cég és nekiáll megírni egy keretrendszert, majd a keretrendszerrel egy CMS-t, majd a különböző modulokat (pl: webshop) és pluginokat (pl:szavazás). Majd utána elkezdik értékesíteni. Szvsz, ilyen cég Mo-n nem létezik.

  Inkább olyan van, hogy egy meglévő keretrendszerben dolgoznak. Ez lehet egy Symfony, Zend, CI, vagy akár csak egy Joomla, Drupal is. Bármelyiket is használod, lesz valami hozzáadott érték, amit a dolgozók tesznek hozzá, de valószínűleg nem jut vissza a nagy közösbe. De ez a hozzáadott anyag, folyamatosan készül el. Aztán amikor a keretrendszer egyre jobb és jobb lesz, a hozzáadott saját modulokat és pluginokat szintén újra kell írni. Aztán olyan is előfordul, hogy inkább áttérnek egy másik keretrendszerhez (joomla -> drupal). De nincs olyan hogy nekiállnak és nulláról megírnak egy alap rendszert.

  Szóval, szerintem bele kell törődnöd, hogy ha PHP, akkor többnyire ilyen "alkalmi" munkákat vállal el a cég. Nálunk is a leghosszabb projekt olyan fél éve húzódik, de abban már minden van, és ráadásul egy verzióváltás közepén jött a képbe.

  Egyébként hogy mennyire jó kiszervezni, vagy távmunkában dolgoztatni, az attól függ, hogy mennyire nagy az értéke annak amit a cég adott hozzá az amúgy külső kerethez. Egy nagyobb, sok sok belső anyaggal rendelkező cégnél nem jó, ha alkalmi munkákat kiadja. Hiszen a kiáramló információ akár több is lehet, mint ami befelé áramlik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért nem feltétlen. Jogállásban és felvállalt tevékenység időhosszában erőteljesek a különbségek. Pld 1: nekiállni egy melónak, ami 3 évig tart, és utána az after sales support megy hozzá. Pld 2: vadászni neten alkalmi dolgokat, amiket megszerzéstől számított max 3 órán belül le is kell adni (azután igazából megszűnik a munkát és pénzt kínáló ügyfél valódi érdeklődése, lévén az egész csak komolytalan marhaság volt), és ha valaki beelőzött, akkor persze ugrott a pénz, munkád a kukában. Pld 3: 1-2 napokra kölcsön adnak embereket, mindig másik cégnek végzel el apróságokat itt-ott (rendszerint hazudsz egy irgalmatlant, amit senki másnak nem volt pofája, és tovább lököd a sza*t valaki másra), és persze titoktartási kötelezettség mindenről. Ezek mindegyikét nevezheted úgy, "csak munka". Viszont szerintem aligha szeretnéd mindegyiket csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem van állásom. Be-be kukkantok ide a fórumra, de úgy gondolom, hogy jelentős anyagi előrelépés úgysem valószínű. Más szempontból meg jó itt, ahol vagyok.

  De a honlapjukból nekem egy volt munkáltatóm jut eszembe. Ott weboldalakat, és egyéb webes rendszereket készítettem 4-5 fős team tagjaként. Ott megköveteltek a bejárást is, megmondták milyen rendszeren, milyen fejlesztő eszközzel kell dolgoznom. Ingyenesen 100x jobbak vannak, ughogy olyan 50%-os teljesitményt nyújtottam magamhoz képest is. Gondolom valami hasonló lehet itt is, csak nem követeleik meg a fejlesztőeszközt, a bejárást. Így itt valószínűleg magamhoz képest legalább tudnám a 100%-ot hozni A honlapjukból nem tünik erősnek a csapat, így valószínűleg a többiekhez képest is (bár én a joomlát nehezen viselem).

  Te azt hivod, outsourcenak, ha egy cégnél dolgozol és ők szerzik a melót, Te meg megcsinálod. Akkor szinte minden webfejlesztő cég az.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy outsource cég, az már a honlapjukból kiderül. Amúgy nem, nem írtam nekik, semmi konkrétumot nem tudok róluk. Nyugodtan próbáld ki, ha neked szimpi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Írtál nekik? Vagy Ők mondták?
  Én nem írtam semmi olyat, ami nincs a hirdetésben. Tehát joggal kérném számon rajtuk a lehetőséget.
  Az más kérdés, hogy attól még lehet beetetés. Az is lehet hogy házalni kell a programmal, miután megiratták veled. Ki tudja.

  Egyébként meg mi a baj az outsource cégekkel? Bárhová megyek dolgozni, valaki a fejem fölött leveszi a részét. Saját vállalkozásnál nem, de ott meg simán előfordul, hogy rosszul menedzselem a cégem és még annyi se marad.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem túlzásba vitted az optimizmust. Ez egy outsource cég.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából azt nem írták hogy nem lehet vacsi után

  Napi 8 óra nálam azt jelenti, hogy akár 10-12ig 2 óra, éjféltól hajnali 4-ig 4 óra és délután mielőtt a gyerekért elszaladok 1 óra, majd utána még 1. Ez összesen 8, de én osztom be mikor Sehova senki nem írta, hogy reggel 8 órától délután 4-ig kellene ledolgozni a 8 órát, még azt se hogy összefüggően. Sőt,
  a feladatok távmunkában tetszőleges időbeosztásban végezhetőek
  . Szerintem korrekt a hirdetés, ha nem lenne melóm jelentkeznék rá. De 8 óra mellett újabb 8 óra nekem nem férne bele...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nem teszik sokaknak, hogy távmunka alatt nem azt értik, hogy az ugyan úgy egy normális munka, csak épp az irodától "távol" kell dolgozni, mint pl. otthon.
  Azt értik távmunka alatt, hogy kapnak valami feladatot, azzal suli/buli/csavargás mellett valamikor foglalkoznak egy picit és majd kapják érte a sok pénzt..
  Elvégre hobbiból számítógépezni egy kicsit vacsi után és még fizetést is kapni érte az tök jó móka, de napi 8 órát dolgozni már tényleg gáz lenne..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez miért nevetséges? Ugyan nem távmunkában dolgoztam, de tizenegynehány éven át (attól kezdve, hogy céges mobilom volt) 7x24 órában elérhető voltam. Nagy dolog...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mi nem tetszik nektek ezen, én 2 éve így dolgozom, és nem minimálbérért ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de online elérhetőség (Skype, MSN, email stb.) minimum napi 8 órában elvárt

  Na ez azért nevetséges...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te idefigyi ennyi korlát között dolgozni még rosszabb, mint bejárkálni napi 12 órára. Szerintem szabadúszókkal dolgozni nagyon nem értesz te hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Webfejlesztéssel és egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég keres konkrét project
  jellegű munkákra alvállalkozót/szabadúszót egyedi megbízásos alapon az alábbi profilban:

  PHP fejlesztő (MySQL,PostgreSQL,PHP,Apache,AJAX)

  Ha képes vagy megfelelni az alábbi elvárásoknak:

  - Megbízhatóság, pontosság. (Nagybetűvel 2x aláhúzva...)
  - A fenti profilok valamelyikében legalább 1-2 év valós gyakorlat.
  - Munkához való pozitív hozzáállás.
  - Önállóan képes vagy - nem alkalmazotti státuszban - az egyéb kötöttségeidtől függetlenül
  a rád bízott munkát elvégezni az előzetesen megbeszélt határidőn belül.
  - A feladatok távmunkában tetszőleges időbeosztásban végezhetőek,
  de online elérhetőség (Skype, MSN, email stb.) minimum napi 8 órában elvárt. (Majd jelentkezem
  ha készen vagyok, aztán eltűnök 2 hétre nem működik.)
  - Értelmes, rövid, tömör önéletrajz a konkrét szakmai tapasztalatok/időtartam és a referenciák felsorolásával.
  - Elvárt minimum óradíj meghatározásának képessége (már a jelentkezés folyamán is).
  - Havi 1 max. 2 személyes találkozás jellemzően
  Budapesten nem okoz megoldhatatlan problémát.


  Akkor küldj egy önéletrajzot a következő címre: job[kukac]filantdesign[pont]hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd