Webdesignert keresek
2010-10-20T09:14:43+02:00
2010-11-08T08:56:39+01:00
2022-07-19T04:43:27+02:00
 • de gonosz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mekkora oltás :D:D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na jó, feladom. Mit ábrázol a favico? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel magánszemélyként, saját ötlet megvalósítására keresek designert ezért csak távmunkában végezhető!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát akkor visszatérve az eredeti témára:

  Távmukában végezhető?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ha végigolvasod az is kiderül, hogy az nem szabványos png.


  Egy ismerősömet idézve:
  "hogy a ménkübe'"
  ne lenne szabványos. A formátum/szabvány támogatja? Igen! Lehetőség van vektoros adatok tárolására (sok más mellett - privát, saját adatként)? Igen! A Fireworks által mentett PNG-t (ami tartalmaz vektoros adatokat) meg tudja jeleníteni más szoftver? Igen!

  Egyébként, erre magad is rájöhettél volna, ha kicsit tovább látsz az általad beidézett magyar nyelvű Wikipédia-szócikknél (mondjuk, ha mindjárt az angol nyelvű megfelelőjét olvasod).

  Persze, jelen esetben teljesen lényegtelen, hogy szabványos-e avagy nem. Akár lehetne nem szabványos is. A lényeg, hogy a kérdező igényeit kielégítse.

  De hagyjuk


  Igazad van, hagyjuk. Ennek nem sok értelme van...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Akkor azzal is tisztában vagy, hogy tök lazán lehet vektoros tartalom is png-ben?"

  Igen?! Ha végigolvasod az is kiderül, hogy az nem szabványos png. De hagyjuk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  ...észrevettem a fireworks-ös hozzászólásokat. Éppen ezért írtam be.


  Akkor azzal is tisztában vagy, hogy tök lazán lehet vektoros tartalom is png-ben?

  Te mire fel minősítesz?


  Nem minősítettelek.

  Amit te csinálsz ugyanaz, csak én helyretettem a dolgokat és nem szóltam le senkit veled ellentétben


  Nem hiszem, hogy ugyanaz lenne. Te nem egyvalakit szóltál le, hanem mindenkit (a
  Hogy itt mik vannak
  ,
  Vektoros png, jaj
  "kitételekkel"). Mondjuk, ez az eddigi itteni ténykedésedre nagyrészt igaz.
  Én csak téged "szóltalak le" (ha ez leszólás egyáltalán). Ráadásul, nekem igazam van, míg neked nem.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • janoka12!

  Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a kimagasló minőségű munkát igérő csapatra! Kifejezetten tetszik az egyes oldalakon látható nagy méretű képek (pl: Üdvözlöm/Welcome) tipográfiája! Szinte hihetetlenül profi hozzéértést tükröz az oldal, nemkülönben a blog megjelenése.

  Az meg, hogy te magad is tőlük vetted az oldalad, janoka12 kifejezetten erős bizalmat ad ahhoz, hogy felvegyem velük a kapcsolatot!

  Csak abban segíts kérlek janoka12, hogy a kapcsolatfelvételt az oldalon lévő elérhetőségek közül szerinted is szerencsés-e, ha az "MSN1: janoka12@hotmail.com" címre írva kezdeményezem?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ajánlom a www.Seven7.TK mindent megtudnak oldani, és olcsók, nyár eleje óta jelen vannak és sok oldaluk van blog is van wwww.seven7blog.tk ha jól tom hamarosan vesznek .hu-s oldalt és tárhelyet ! én is tőlük vettem az oldalam
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végigolvastam a témát és észrevettem a fireworks-ös hozzászólásokat. Éppen ezért írtam be.

  Te mire fel minősítesz?

  Amit te csinálsz ugyanaz, csak én helyretettem a dolgokat és nem szóltam le senkit veled ellentétben
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Vektoros png, jaj


  Elképzelhető, ha előbb végigolvasod a témát (különösen a FireWorks-re figyelve - esetleg rá is keresve a neten, ha nem ismerős a szoftver), akkor nem lenne ennyire égbekiáltó neked a "vektoros png" kifejezés.

  Persze, tudom, hogy egyszerűbb csak szimplán "beszólni"...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Távmunkában végezhető a feladat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy itt mik vannak

  Vektoros png, jaj

  PNG (kiejtése: "pi-en-dzsi") (Portable Network Graphics) képek tárolására, veszteségmentes tömörítésére alkalmas fájlformátum. Kiterjesztésként a .png írásmóddal használják.

  A PNG elsősorban a számítógépes hálózatokban lévő képek átvitelére szolgál. Tömörítésre nem az LZW algoritmus használatos (mint a GIF formátumnál), ugyanis kifejlesztésének egyik lényege ennek elkerülése volt, mivel az algoritmus jogi oltalom alatt álló eljárásokat tartalmazott; emiatt a PNG elsődlegesen a deflation nevű algoritmust (az LZ77 egy módosított változatát) használja (a "zlib" programkönyvtár segítségével).

  Előnye többek között:
  a képek fokozatos megjelenítésének új módja (ennek neve Adam-7), ami lehetővé teszi, hogy lassú átvitel vagy nagy méretű kép esetén már a letöltés elején látni lehessen elnagyoltan (kis felbontásban) a kép tartalmát, ami a letöltés előrehaladtával fokozatosan nyeri el részletgazdagságát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elnézést, hogy beleszólok a témába, úgy látom mindenki nagyon jól szórakozik, de nekem valahogy elveszett a lényeg. Az, hogy itt egy feladat elvégzésére keresnek embert. Nem volt kérdés egy percig sem, hogy az állást hirdető ért-e hozzá, mivel nem ő akarja elvégezni, hanem épp megbízna valakit, aki ért hozzá. A vektoros-nem vektoros kérdés amúgy is elég alapszintű dolog szerintem ahhoz, hogy egy programozó szakmai fórumon bárki úgy érezze, hogy erről vitát kell nyitnia, és az növeli a szakmai renoméját, ha ő tudja, hogy melyik melyik. De komolyan. A munka érdekel valamelyikőtöket? Ez a vita egyszerűen komolytalan. És ráadásul van olyan hozzászóló, aki még tévedett is (nem ismeri a Fireworks-öt annyira sem, hogy tudja, hogy png kiterjesztésű file-t hoz létre). Ennek tényleg elő kell fordulni egy ilyen volumenű fórumon, és így?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azt az eget
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na ez volt aztán a "bölcs" hozzászólás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No olvasom a vitatkozást.
  ÉS rájöttem hogy mind a ketten csak grafikusok vagytok.
  A lényeg az hogy az újabb verziós FIREFOX képes megjeleniteni a PNG képeket , még a PSD nem.

  És ha kell még Programozó akkor jelezd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vektoros pl: cdr, ai, eps. A PS4 valóban ismeri a vektoros dolgokat, lehet is készíteni vele, de sokkal bonyolultabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mit szültem :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hidd el elsőnek nekem is furcsa volt mikor egy PNG x (sok) MB volt aztán csak egy kis képcafatnak nézett ki. Én is akkor homályosodtam fel mikor FW-ben megnyitottam. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is örülök, hogy tanultam valamit. El nem tudtam képzelni, hogy miért mondod, hogy a png vektoros, de így már érthető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én meg csak a fireworksből ismerem a png-t így csak azt láttam eddig, hogy ez bizony vektoros. Nem is foglalkoztam a dolog szabványos részével, mert minek? Ettől függetlenül azért jó, hogy kiderült az ellentmondás. A továbbiakban precízebben fogok fogalmazni :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben elolvastam, és pont be akartam írni, hogy a Firewörks hulyeségei okozzák a félreértést.

  De amit a Firewörks kiment vektoros adatként az nem szabvány PNG. Más programok nem tudják olvasni a fileban lévő adat vektoros részét.

  Viszont elnézést, ha lehurrogós volt a hozzászólásom, jól ismerem a szabvány PNG-t de a fireworks-ös extension-höz nem volt szerencsém.

  Viszont továbbra sem igaz az állítás, hogy a PNG egyértelműen vektoros formátum, azért ebben remélem egyetértünk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Javítanom kell hozzászólásod. Ha már megy a wiki linkelgetés, talán olvasd is el a cikket!

  Adobe Fireworks (formerly by Macromedia) uses PNG as its native file format, allowing other image editors and preview utilities to view the flattened image. However, Fireworks by default also stores meta data for layers, animation, vector data, text and effects. Such files should not be distributed directly. Fireworks can instead export the image as an optimized PNG without the extra meta data for use on web pages, etc.[20]


  Azért, mert Te soha nem használtál Fireworks-öt az nem jelenti azt hogy nem képes vektoros anyagot menteni a PNG-be. Persze ha másban nyitod meg bitmapként látod, de ha abban, akkor vektoros és nagyíthatod ahogy akarod pixelesedés nélkül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez az a pont, ahol nem is tudom hogyan reagáljak. Grafikus vagy és nem programozó ugye? Az, hogy nekem egyértelműen állítod, hogy a PNG vektoros formátum, az olyan, mintha egy matematikusnak állítanád, hogy a 6 prímszám.

  Esetleg nem vagy tisztában a vektoros formátum kifejezés értelmével?

  Mondjuk már a wikipedia entry első mondatából láthatnád, hogy a PNG bitmap formátum.

  Portable Network Graphics - Wikipedia, the free encyclopedia

  De én nem a wikipedia-ról szereztem az ismeretemet, elég jól ismerem ezt a formátumot és a benne használt tömörítési algoritmust is, kicsit foglalkoztam képtömörítéssel is, és bizton állíthatom, hogy ez bizony egy bitmap formátum.

  Na jó kis segítség nem szakmai zsargonnal: növelj meg egy .PNG fileot a 8-szorosára mindkét irányban. 'Pixeles' lesz? Ha igen (és az lesz), akkor bitmap formátum. Ha nem lenne pixeles, akkor lenne vektorformátum.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A png semmiképpen nem bitmap formátum. Ebben dolgozom én magam is már egy ideje (Fireworks) és remek kis vektoros ábrákat szoktam készíteni.

  A psd-t viszont nem ismerem, csak annyiból, hogy Photoshop formátum. Ez lehet akár bitmap is, nem tudom. De nem is igazán érdekel.

  A feladat adott, a png meg vektoros formátum.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom az, hogy a png egyértelműen bitmap formátum. A psd is alapvetően bitmappel dolgozik, szóval nem lehet arra sem rámondani, hogy vektoros formátum, de ott már lehet vitatkozni a besoroláson. Szvsz. leginkább a 'compound format' besorolás illik rá.

  Egyébként gondolom arra gondoltál, hogy olyan formában kéred a megvalósítást, ahol még van alpha channel (tehát nincs beleégetve valamilyen háttér a képbe), és veszteségmentes. Ez mind igaz pl. a png-re de ugye nem igaz pl. a jpg-re.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a probléma?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd