Hollandiai munkavállalás
2010-10-18T20:37:27+02:00
2010-10-19T18:58:12+02:00
2022-06-29T08:55:43+02:00
 • A 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében az uniós állampolgárok három hónapig továbbra is engedély nélkül tartózkodhatnak az EU más tagállamaiban (természetesen személyazonosító igazolvány vagy útlevél szükséges.)

  Az EU állampolgárok három hónapon túli tartózkodása esetén a tagállamok bejelentési kötelezettséget követelhetnek meg. Tartózkodási engedély ekkor sem kell, a bejelentésről az illetékes hatóságok igazolást állítanak ki. A három hónapon túli tartózkodásnál azonban a tagállamok kérhetik a megélhetéshez szükséges rendszeres jövedelem és a teljes körű betegbiztosítás igazolását, vagy a foglalkoztatást (munkaviszonyt), illetve tanulmányok folytatását bizonyító okiratot.
  Forrás: http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_utazas&id=149
  ----------
  A Sofit mindenképp érdemes kiváltani, mert ha nincs, az bukta
  3 hónap alatt pedig - gondolom - kiderül, h megéri-e maradni
  Bankolni az ING-nél érdemes... ez nem reklám, családi tapasztalat, bár most itthonról írok.
  Európai Egészségbiztosítási kártya nem árt, ha van, bár csak kijelölt helyeken fogadják el, a magyar Egészségbiztosító ingyen kiállítja, szal nem árt, ha használ.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sofihoz nem kell a lakcimet regisztralni, ha csak par honapra megy!
  Bankszamlat meg sofi szam alapjan adjak.. (ING-nel biztossan...)

  Ket ismerosom jott ki nyaron dolgozni. Egyikuk bejelentette a lakcimet, es harom hetet kellett varnia! Kozben nem tudott dolgozni (hivatalossan).

  A masik csak bement az adohivatalba es kert egy szamot, es azonnal megkapta... Az en cimemet adta meg.. lakhatasi szerzodest semmit nem kertek...

  Nem azt mondom, hogy ne regizze a lakcimet, hanem azt, hogy elobb inkabb a sofi numbert kerje es mikor az megvan akkor mar regizheti a cimet....

  Kocsi minek, ott a bicikli :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nálunk (Amszterdam, 60-70 fős cég) nettó 2.5-3K euró között keresnek a webesek.
  Fontos, hogy a cég igényelje meg neked a 30%-os adókedvezményt: OnestopTax - 30 % ruling
  Ha Amesfoort-ban bérelnek neked lakást, akkor ne hagyd, hogy ezen a címen 1000 eurónál többet levonjanak a fizetésedből, mert ott ennyiért már fullos kertes házat lehet bérelni.
  Mindenképpen jelentsd be a lakcímed, még ha csak pár hónapra maradsz akkor is, mert anélkül gyakorlatilag semmit nem tudsz csinálni. (sofi, egészségbiztosítás, bankszámla, ov-chip, kocsi)
  Viszont arra vigyázz, hogy a lakáshoz kapcsolódó helyi adókat (szemétszállítás, waternet) ne írják rád, mert az pofátlanul sok tud lenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, Amersfoortba mennék és elvileg készen vár minden szállással stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helloka,

  Szerintem 20 euro minimum... A Mekibe, ha elmennel dolgozni es elmultal 23 eves 9 eurot keresnel....

  Szallas minimum 300 euro.. Kaja minimum 10 euro/nap

  Dolgozni egyszeru, kerned kell egy Sofi numbert az adohivatlaba es mar aznap megkapod es nekiallhatsz dolgozni... Eleg megadnod egy ideiglenes cimet. Igy harom honapig dolgozhatsz. Utanna be kell jelentkezned a City Hallba is, regisztralt cimmel!
  A sofi numberrel meg bemesz a Rabobankba vagy az ING-be es nyitsz egy szamlat.. (neha csak a sofi numbert nem fogadjak el, akkor menj a masikba)
  Ha elobb a city hallnal regizel az tovabb tart mert postan kuldik ki, a BSN numbert...

  Nem tudom, hogy melyik varosba mesz, de ha makod, van akkor nincsenek sokan a hivatalba es elintezheted egybol.. Ha meg igen, akkor fel kell hivnod egy koszponti szamot, ahol idopontot tudsz kerni.. ezzel az a gaz, hogy nem beszelHETNEK angolul, csak hollandul.. tehat egy hollandot kell megkerned.... En kb ket hete akartam idopontot kerni mas miatt, es a holgy kedves hangon kozolte: I am sorry we are not allowed to speak in English...
  Mar emlitettek nekem paran, de nem akartam elhinni..

  Sajnos a hivatalokban nem tudnak semmit/lustak, es mindenki mast mond, ezert tobbszor kell probalkozni. Vagy ha mondja, hogy nem lehet amit szeretnel, kerd meg hogy adja irasba... akkor altalaban megijed es veszi a faradtsagot es utana kerdez, minthogy siman nemet mondjon...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Kaptam egy lehetőséget, hogy Hollandiában elhelyezkedjek webfejlesztőként. A munka elsősorban LAMP környezetben lenne, későbbiekben más is...
  Érdeklődnék, hogy 4-5 éves fejlesztési tapasztalattal kint egy webfejlesztő kb. mennyit kérhet el? Jó lenne, ha esetleg olyan is írna, aki volt már kint Hollandiában dolgozni. Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd