HTML snapshot komponens Delphi-hez
2010-10-16T23:35:01+02:00
2010-10-23T13:47:15+02:00
2022-07-19T05:12:19+02:00
 • Külső program nem felel meg. Egy file listázó .dll-t írok, és van thumbnail nézete is. Most szeretném megcsinálni, hogy szálazva készítse el a kis képeket mert ezzel (egy 4 magos gépen) 4x-es gyorsulást lehetne elérni. Eddig úgy csináltam, hogy van a formon egy TWebBrowser aminek a Left tulajdonsága nagyra van állítva, hogy ne látszódjon (szörnyű megoldás), ebbe betöltöm az oldalt és készítek róla egy képet amit aztán átméretezek. Ez többé kevésbe működik is, de egyértelmű, hogy nem tudom szálazni és szerintem szörnyű favágó megoldás. Annak idején próbáltam dinamikusan létrehozni a TWebBrowser-t, de akkor fekete képet kaptam.
  Sikerült az egész progit úgy megírni, hogy egyetlen .dll-ből áll. Nem szeretnék több file-t használni, mert így nagyon szép, a programzók általában jobban "szeretik" ha csak egyetlen file-ból áll a komonens, de találtam egy ActiveX komponenst (HTML Snapshot ActiveX Component) ami elvileg tudja azt amit kellene, de akkor már 2 .dll-ből állna a programom.
  De lehet, hogy ez lesz a megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hmm.. par eve kellett egy ilyet csinalnom, pont Delphiben.
  Hat nem komponens volt a megoldas.. szerintem fogadd el halivud ajanlatat (mar ha tenyleg szukseged van ra: jobban jarsz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Komponens vagy algoritmus érdekel nem különálló program.
  De azért köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi!

  Keresek Delphi 2009-hez HTML (URL) snapshot komponenst.
  Vagyis szeretném visszakapni az oldalt (URL-t) mint képet (BMP).
  Lehetőleg ne legyen külső file (.dll, ActiveX, bármi) és lehetőleg ingyenes legyen (de végső soron az se baj ha fizetős, ha megfelel).

  Vagy más (nem komponenses) megoldás is érdekel, de csak olyasmi amihez nem kell TWebBrowser-t raknom a form-ra (eddig így oldottam meg, most szeretnék ezen javítani, mert vannak vele problémák: szálazni nem tudom, és csak akkor működik, ha a form-ra dobom, ha dinamikusan hozom létre akkor nem, fontos lenne, hogy (több) szálból tudjam kinyerni a képeket egyszerre).

  Gondoltam előbb megkérdezem, hátha már használt valaki ilyet, mielőtt nekiállnék keresni.

  Köszi előre is!

  Üdv
  3delite
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd