Intranet
2010-10-10T18:41:07+02:00
2010-10-13T19:12:01+02:00
2022-07-24T22:42:43+02:00
 • Elsőre webes dologra gondoltam, de a részletek megismerése közben egyre távolodott ez az elgondolás.
  LC miatt? Ő facebookot is átírná .net desktopra. Ott is előfordul 100 felhasználó.
  például nem papíron számolok, hanem gép számol helyettem
  Miért? Excelben nem lehet ilyet? Mondjuk én is ismerek egy csomó felhasználót, aki Excelben a szumma gomb helyett, a kis kézi számológépéhez nyúl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Őszintén szólva én még csak MS-SQL Express-t használtam .NET-tel, illetve kicsit SQLite-ot és a néhai VistaDB-t, és Firebird-öt. És nem a devartosat hanem a saját providereiket ADO.NET-tel, Linq2SQL-lel és ADO.NET Entity frameworkkel.
  Viszont amennyire én tudom postgresql-hez gyárilag is elég korrekt provider van EF támogatással - bár én még nem próbáltam. Az én céljaimra a MS-SQL Express is bőven elég, az is ingyen van és egyszerűbb az élet vele mint postresqllel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok, elnézés a rikta jelenlétért.

  Nova76! Teljesen igazad van a pontos megfogalmazást illetően, eléggé összecsaptam. Nem többezer betű :), hanem többezer, excel szempontjából: cella - nem zagyva az adatfelvitel, nagyon szigorúan rendbe van rakva (dátumnál, csak dátum, mennyiségnél, csak szám stb). Excel függvényekből van kimutatás leginkább. Automatizáláson azt értem, hogy a személyt váltjuk fel programmal, például nem papíron számolok, hanem gép számol helyettem. Nincs wifi, nincs semmilyen robot. Copy-paste lecserélése pölö. Az egyszerre csatlakozást hülyén definiáltam: szóval mondjuk 100 felhasználó van összesen, változó intenzitással használják az adatbázist.

  LC!
  Köszönöm, ilyen válaszra gondoltam :) Elsőre webes dologra gondoltam, de a részletek megismerése közben egyre távolodott ez az elgondolás.
  Egy .NET-es desktop alkalmazáshoz mennyire használható megoldás a postgresql háttérként (a devartos kieggel)?

  Köszönöm :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ASP.NET. Vagy még inkább .NET-es desktop alkalmazás. Ha 40-50 fő csatlakozik és sok office interakció van, és több ezer tételt visznek fel naponta akkor finoman szólva nem feltétlenül a web az ideális megoldás a problémára.

  Ami meg a költségtakarékos megoldásokat illeti: kerülni kell az olyan helyeket ahol az SAP-t akarják kifejlesztetni 100 ezer forintból.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • egyes részegységek napi többezer adatot rögzítenek

  Adat? Az melyik infós mértékegységhez áll a legközelebb?

  minden statikus, nincs db jelenleg
  ha mondjuk egy betűről van szó (többezer betű naponta ), akkor eddig hova rögzítették? Excelbe? Abból készült millió kimutatás? Azokat ki írta meg, milyen nyelven? Excel függvényekkel, vagy valami VB makró?

  egyes spec alkalmazások tervbe véve, db kapcsolattal, kézi munka leváltása-, automatizálás céljából
  pontosan mit kellene automatizálni? Van különbség aközött, hogy az adatok automatikusan kerüljenek ki az infositera, és aközött, hogy egy robot, vagy egy elektronika mondjuk wifin keresztül kerüljön írányításra.

  egyszerre max 40-50 fő csatlakozhatna a leendő dbhez
  és nem egyszerre? Mert egyszerre ez egy elég nagy szám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlet mindenkinek!

  Ha azt halljátok, hogy intranet és kb a lenti ismérvekkel rendelkeztek, elsőre milyen fejlesztőeszköz / fejlesztőkörnyezet használata jut eszetekbe?
  - windows 2008 server van
  - átfogó Ms Office dokumentum használat
  - minden statikus, nincs db jelenleg
  - egyszerre max 40-50 fő csatlakozhatna a leendő dbhez
  - egyes részegységek napi többezer adatot rögzítenek
  - dokumentum kezelés
  - web alapú infósite is van (statikus)
  - millió kimutatás
  - egyes spec alkalmazások tervbe véve, db kapcsolattal, kézi munka leváltása-, automatizálás céljából
  - és az elmaradhatatlan: minél kisebb beruházásnak kéne lennie...

  A tanácsotok érdekelne, hogy a fenti jellemzők figyelembe vételével, milyen irányba érdemes elindulni, és milyen irányba tilos?

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd