Pic C, PASCAL
2010-09-29T20:50:21+02:00
2010-09-29T21:07:36+02:00
2022-06-29T09:35:20+02:00
 • Állandó vita tárgya, hogy melyik a legjobb C fordító a PIC-ekhez, de leggyakrabban a CCS-C, Hi-Tech, illetve MikroC szokott előfordulni (Pascal-hoz MikroPascal). Mindegyiknek van súgója, annál jobb dokumentációt nem nagyon lehet szerezni, de ha végképp nem megy valami, vannak fórumaik is, ahol lehet kérdezni.
  Mplab-hoz is van C fordító, de - hasonlóan az előbb említettekhez - az is fizetős.
  És van kismillió másik fordító, egyik-másik ingyenes is, de ezek használatával értelemszerűen nagyobb a hibák esélye, mint a hivatalos, sokak által tesztelt programoknál.

  Én azért futnék még egy-két kört a Pascal kód kimenetének Mplab-ba "kényszerítésével", lehet, hogy csak a linkeren kell finomítgatni egy keveset, vagy pár definíciót kiigazítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello

  Volna egy olyan problémám, hogy a diakjaimmal szeretnénk egy versenyen indulni PIC 16f877 es-el készített gömb-propeller óra,animásióval. Ők eddig tanultak Pascalt, most pedig ismerkednek a c-vel. Nekem van egy ChipCad demo panelom 1.2v és hozzá egy ősrégi Mplab ICD, ami sajna csak Mplab 5.5 ből működik.
  A kérdésem az volna hogy tud-e valaki olyan leírást ami pic c-re vagy Pic Pascalra, van,
  illetve ismere valaki olyan forditót, ami jól fordíja át asm-re a pascal, vagy c file-t, mert amikor a MikroPascal-al kigenerált asm filet áthúzom az Mplab-a az nem fogadja el, létezik egy oldal ami ezen akarna segiteni (http://www.micro-examples.com/public/microex-navig/doc/095-asm-trans..) de nem jól dolgozik.
  Nekem Asemmbly-ben jól megy a programozás, de a gyerekeknek az kinai... valakinek van valamilyen ötlete????
  Hogyan tudnánk illetve mivel, irni programot, és utánna átküldeni az mplab-ba az azzal készült asm file-t???

  Kösz
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd