Hacker támadás, feljelentés
2010-09-25T16:46:15+02:00
2020-08-11T18:31:01+02:00
2022-06-29T08:44:05+02:00
 • So what? Talán topiknyitó volt az utolsó ember a földön, akinek biztonsági gondja volt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenki benezheti ;) Foleg miota a lista tetejen van a topic :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hihetetlenek vagytok... TÍZ ÉVES HOZZÁSZÓLÁS!!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd vissza GeoIP-vel, hogy hol van az IP helyileg. 

  Ha magyar, akkor elvileg a hatóság meg kell, hogy tudja találni. Más kérdés, hogy akarja-e. Ez gondolom attól is függ, hogy ért-e téged, vagy valami céget kimutatható anyagi kár.

  Én egyébként még nem hallottam ilyen feljelentésről eltekintve persze a BKV-s becsületes hekker és hasonló ügyektől. Ott 8 évről is volt szó egy időben.

  Ha nem magyar az IP, akkor szerintem aligha járhatsz sikerrel.

  Az SQL injection sebezhetőséget meg mindentől függetlenül javítsd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem gond, en is idealista vagyok, csak ma epp arcon csapott a valosag, vszinuleg ezert akadtam fel ezen. Egyebkent vmilyen szinten osztom az elkepzelesed, csak  nincs ra megoldasom.

  Bocsanat, nem tudtam, h kiraboltak. Az az a dolog, amit meg az ellensegemnek sem kivanek. Szoval nem volt epp a legjobb pelda.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kepzeld, anyukam es apukam sem tudja megkulonboztetni, mert nem ez a szakmaja, ellenben ok is szeretnek hasznalni a szamitogepet, es kell is nekik, mert lassan mindent online tudnak csak intezni.

  Ez teljesen rendben is van. Az online ügyintézés felületeken nem fog belefutni "hacker támadás" weboldalakba. Ki kell tenni nekik könyvjelzőbe és kész.

  Az az o hibajuk, h vannak atveros oldalak? Az az o hibajuk, h egyes emberek buntenyt kovetkenk el az interneten?

  Természetesen nem. Ha csak a szükséges dolgokra használják, nem is lesz gond.

  A te szempontod alapjan nekik sem kene szamitogep. De tudod ok nem ebben nottek fel, nem tanultak soha stb...

  Sok ilyen gép van / fordul meg a kezeim alatt, és azt kell mondjam, az idősebbek többnyire óvatosabbak. Kérdeznek, elolvassák az írott szöveget. Persze van a másik oldal is...

  Ha kiraboljak a lakasod, akkor en meg mondjam azt, h te meg nem vagy jo lakastulaj, hiszen nem vedekeztel megfeleloen?

  Itt most arról van szó hogy valaki jó eséllyel össze-vissza barangolt a világhálón, 99% hogy egy kis ingyen pornó vagy hasonló reményében... Aztán megijedt, mert a védelmi szoftvere megijesztette. Miért? Hogy vegye meg abból is a fizetőset. Ismerjük az Avast-ot, nem kell bemutatni. A gondom nem ezzel volt, hanem hogy gyakorlatilag analfabéta, de ő már a rendőrségre akar menni feljelentést tenni... Tiszta szocializmus: JELENTSÜK FEL!!!

  A példád pont érint mert már raboltak ki. :( "Természetesen" nincsenek meg a delikvensek...

   Szuleidnek van gepe? Ugyesen hasznaljak egyebkent a vilaghalot?

  Egyiknek van. Arra korlátozzák amire muszáj: email, kapcsolattartás az unokákkal, ügyfélkapu (segítséggel), netbank (segítséggel), kis közösségi média (ésszel).

  Nem szeretnék mélyebben belemenni ebbe, értem a te álláspontod is, és a tiéd közelebb áll a valósághoz. Én csak egy kicsit álomvilágba rángattam magam itt három gép életre keltése közben, de ha kicsontozzuk az elméletem, vannak benne használható elemek...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem erdekelt ilyen melysegben a motivaciod, csak arra probaltam celozni, hogy ha tenyleg olyan  szellemi szinten van o, ahogy azt a hozzaszolasabol kikovetkeztetted, akkor feleslegesen irtal neki, mert ugysem fog atmenni az uzenet. Ha pedig megiscsak inkabb egy unatkozo troll, akkor max jot rohog azon, hogy komolyan vetted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehat utopia :)

  Amit felvazolsz, sosem fog bekovetkezni, igy a jelenlegi valosagra kell koncentralni.

  Szerintem tanulj meg írni, az hasznodra válik. Az, hogy felhasználóként nem vagy képes megkülönböztetni egy szürke / fekete zónás weboldalt egy legitimtől, az csak a te bajod. Semmit nem tudsz tenni. Vagyis mégis: megfelelő gondossággal használod a világhálót.

  Kepzeld, anyukam es apukam sem tudja megkulonboztetni, mert nem ez a szakmaja, ellenben ok is szeretnek hasznalni a szamitogepet, es kell is nekik, mert lassan mindent online tudnak csak intezni. Az az o hibajuk, h vannak atveros oldalak? Az az o hibajuk, h egyes emberek buntenyt kovetkenk el az interneten? A te szempontod alapjan nekik sem kene szamitogep. De tudod ok nem ebben nottek fel, nem tanultak soha stb...

  Ha kiraboljak a lakasod, akkor en meg mondjam azt, h te meg nem vagy jo lakastulaj, hiszen nem vedekeztel megfeleloen?

  Szuleidnek van gepe? Ugyesen hasznaljak egyebkent a vilaghalot?

  Egyebkent amugy szerinted mennyibe kerulnek egy szamitogep, ha nem lenne igy elterjedve, es lenne szinte mindenkinek tobb is a vilag szerencsesebb felen?

  Nekem kicsit kettos merce ez, ahelyett, h tanacsot adnal a kerdezonek ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értsd jó amit írtam: a társadalmi egyenlőség abban a formában hogy mindenki egyforma jogokkal és "kiváltságokkal" rendelkezzen, önmagában rendben van. A gyakorlatban nem így működik, mindig vannak "egyenlőbbek", ezt tudjuk, tapasztaljuk. Én arra céloztam hogy ha nyilvánvalóan könnyen befolyásolható valaki, vagy az adott területen nem rendelkezik kellő információval és/vagy rálátással, akkor azon dolgokba ne szólhasson bele. Pont azért vagyunk a tízmillió futballista / informatikus / politikus országa mert állítólag mindenki ér mindenhez IS, de a gyakorlat valljuk be teljesen mást mutat. Ha nem értesz valamihez, csak korlátozottan szólhass bele, ennyi.

  Hogy miként lehetne eldönteni, azt a megfelelő szakemberek kidolgozzák. A kulcsszó itt van elrejtve: szakemberek. Az adott területhez értők (nem bábuk, valóban hozzáértők).

  Értelemszerűen mindig lesz bugos szoftver. Ez esetben fektessenek kellő energiát arra hogy kiderítsék ki követte el a háttérből a bűncselekményt. Tiszta vicc, hogy már egy SPAM-ert sem képesek (nem akarnak) megfogni a hatóságok mert azzal dolgozni kellene egy kicsit. Mindenki csinálhat mindent ész nélkül, mert nincsenek megfelelően szankcionálva.

  Miért vannak az oktatási intézmények, ha nem azért hogy az ALAPismereteket oktassák? Manapság a számítástechnika már alapismeret!

  Fentebb leírtam: az lenne jó ha az emberek felismernék hogy ne szóljanak bele olyanba amihez nem értenek. A megfelelő koordinálást / feladatvégzést szakemberekre kell bízni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • internethasználat (pontosabban a médiában történő publikálás lehetősége), a jogosítvány és a szavazati jog bizonyos értelmi szinthez lenne kötve

  Hm. Egy tarsadalmi egyenlosegert kuzdo most biztosan megnyalna mind a 10 ujjat :)

  Es ki is dontene el, es milyen szint felet? Hol kene meghuzni a hatart? ;)

  Minden egyén minden tekintetben felelős lenne a számítógépével elkövetett cselekedetekért

  Es ki felel a bugert vagy serulekenyegert, ami a szoftverben benne maradt eszrevetlenul, mignem vki felfedezte, es kihasznalta? A felhasznalo, a fejleszto, a ceg?

  Az iskolákban valós, tartalmas képzést biztosítanék az internethasználat veszélyeit keményen érintve, a felelős magatartás mikéntjét megtanítva (ugyanezt felnőttképzés formájában is). Stb, ez már nem ide tartozik

  Nekem ugy tunik, h az iskolaknak kisebb gondjuk is nagyobb ennel, es egyebkent sem kepeznek felelos magatartastra. De megint csak privat velemeny ;)

  A fene nagy szabadság másik oldala, ugye...

  Es ezert ki tehet? Ki akart nagyobb szabadsagot, illetve definiald kerlek, h mit is kell a nagyobb szabadsag alatt erteni? Ha arra gondolsz, h jogod van kevesbe muveltnek lenni bizonyos teruleten, akkor persze, de nincs peldaul sajtoszabadsag, akkor az a fene nagy szabadsag? :)

  Egyebkent valaszolva a kerdezonek, ha tenyleg nem troll (itt azert nekem is ketsegeim vannak), akkor jobban jar, ha inkabb elviszi a gepet egy szervizbe, ahol esetlegesen kiirtjak a kartevoit, illetve tanacsokat adnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nem troll, csak egy átlag (alatti) felhasználó...

  Ne érts félre, nem vagyok "nyelvtan-náci", mindannyian elgépelünk ezt-azt. De az ilyen hozzászólások amit itt is olvashattunk kiverik a biztosítékot. Tiszteljük meg már egymást annyival hogy ha már írásban kell kommunikálni akkor azt olyan formában tesszük ahogy egy normális társadalomban elvárható lenne (alapvető helyesírási szabályok betartása).

  A másik az, hogy az ilyen "kaliberű" felhasználók miatt van annyi zombi gép, a folyamatos "alapzaj" a neten amivel a szolgáltatásainkat támadják, feleslegesen terhelik az infrastruktúrát, stb.


  Egy általam elképzelt "optimalizált" (nem ideális, olyan szerintem nincs) társadalomban az internethasználat (pontosabban a médiában történő publikálás lehetősége), a jogosítvány és a szavazati jog bizonyos értelmi szinthez lenne kötve. Minden egyén minden tekintetben felelős lenne a számítógépével elkövetett cselekedetekért, akkor is ha a warez rendszere / szoftverei vagy a hozzá nem értése miatt zombi-hálózat elemévé válna a gépe. Ennek kiszűrésére lakossági felhasználóknak bizonyos jövedelmi szint alatt díjmentes Windows és védelmi szoftver licenceket adnék, akik ez felett vannak és lopott szoftvert használnak, "fájó" büntetést. Az iskolákban valós, tartalmas képzést biztosítanék az internethasználat veszélyeit keményen érintve, a felelős magatartás mikéntjét megtanítva (ugyanezt felnőttképzés formájában is). Stb, ez már nem ide tartozik.

  Egyszerűen "fáj", hogy ilyeneket olvasok: "heacher támadás ért", "avast ki jelezte", "hamis clon oldalak". A fene nagy szabadság másik oldala, ugye...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most - eltekintve attol, hogy szerintem nyilvanvaloan felultel egy trollnak -  ha emberunk valoban ilyen szintu magyartalansaggal es helyesirassal kepes megnyilvanulni, akkor gondolod, hogy a te  magaslovas kioktato hozzaszolasod hatasara hirtelen majd onvizsgalatot tart? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem tanulj meg írni, az hasznodra válik. Az, hogy felhasználóként nem vagy képes megkülönböztetni egy szürke / fekete zónás weboldalt egy legitimtől, az csak a te bajod. Semmit nem tudsz tenni. Vagyis mégis: megfelelő gondossággal használod a világhálót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hello engem heacher támadás ért onnan tudom hogy avast ki jelezte mit tegyek fel jelentsem hamis clon oldalakat ad meg fotot is készitettem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg a mentés, rendszeresen...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan. De tartsd a fejedben hogy minden programot/algoritmust fel lehet törni -> tehát 100%-os megoldás nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor lényegében csak 1 megoldás van, a védekezés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az is egy jó kérdés hogy hogyan bizonyítod rá egy log fájl alapján. Abba is azt írsz, amit akarsz. Első kérdés a tárgyaláson, rá akarod-e kenni másra a felelősséget?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nagyon kevés az esélyed, ne foglalkozz vele. Simán előfordulhat hogy az illető:
  - noname proxy mögött volt
  - rengeteg klienst számláló router mögött volt
  - publikus gépen volt
  - netkávézóból/mekiből törte az oldalad
  - jelszó nélküli wifit csórt
  - dinamikus IP címmel rendelkezett és a netszolgáltatója nem loggol

  Tehát szerintem ne próbálkozz a visszakereséssel, helyette:
  a programod védd be jól, próbálj meg feltörni direkt ilyen célból létrehozott adatbázisokat (van egy pár pl a www.hackthissite.org-on) majd azok ellen készítsd fel a programod.

  Remélem tudtam segíteni :),
  Bálint
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Húh.Köszönöm a válaszodat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem. Az látható ilyen-olyan logokból, hogy járt az oldaladon, de hogy egy textboxba miket írt be az nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor összesítve jók az esélyeim ha feljelentést teszek.Vagy nem??:o
  Amúgy visszatérve a proxyra az is hamis mivel sql be volt bent az ip és hát valószínüleg módosította azt is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Melyik szolgáltatónak? A Kuala Lumpuri anonim proxy szervert üzemeltetőnek? Mert azt várhatja...

  Persze ha valami IQ light hazai script kiddie volt aki megörült, hogy működik a frissen talált scriptje akkor talán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem a szolgáltatónak ki kell adni a felhasználót. Onnantól elvileg van esély arra, hogy határozott fellépés esetén bevallja az illető. Utána polgári perben lehet perelni szerintem. Meg kell próbálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínűleg sehogy. Tedd vissza a mentést, pótold az azóta keletkezett hiányokat és javítsd ki a programot.
  Kár energiát ölni egy ilyenbe...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A számítógépes csalás

  A bűncselekmény alapesete

  A számítógépes csalás törvényi tényállását - 1994. május 15-ei hatállyal - a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.) 300/C §-a határozza meg.

  E szerint bűncselekményt valósít meg, aki jogtalan haszonszerzés végett, vagy kárt okozva valamely számítógépes adatfeldolgozás eredményét

  - a program megváltoztatásával,

  - törléssel,

  - téves vagy hiányos adatok betáplálásával, illetve

  - egyéb, meg nem engedett műveletek végzésével befolyásolja.


  Büntetési tétel

  A fenti cselekmények elkövetőjével szemben a Btk. három évig terjedő szabadságvesztést helyez kilátásba.
  Minősített esetek
  A büntetés

  - öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a számítógépes csalás jelentős kárt okoz,

  - két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a számítógépes csalás különösen nagy kárt okoz, és

  - öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a számítógépes csalás különösen jelentős kárt okoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogyan? Egy IP-cím hogyan bizonyítja, hogy ki az a bizonyos személy, aki a kérdéses pillanatban használta azt a számítógépet? Az is lehetséges (elvileg), hogy valaki más telepített korábban a gépre egy programot, ami megtámadta az oldaladat, de amiről a tulajdonos nem is tudott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És akkor azt szeretném kérdezni hogy az sql injection elkövetőjére nem lehet rábizonyítani a bűnösséget??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha valaki hibás, az a programozó, aki úgy mert átadni egy programot éles használatra, hogy nem is hallott a 'mysql_real_escape_string'-ről, holott pl. itt a prog.hu-n kb minden tizedik topikban előjön...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze hogy kijavítottam. De hogy értsem hogy semennyi, jogszabályok miatt lehetetlen felderíteni a tettest vagy valami más oka van??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd