Körültekintés! (4000 FT)

Körültekintés! (4000 FT)
2010-09-19T10:22:38+02:00
2010-09-20T14:04:06+02:00
2022-10-27T09:05:37+02:00
 • Ilyet tudok készíteni Szalontai Istvan, ehhez tudok segítséget nyújtani. Ez a link is használható:
  Sandy 3D engine (AS3 & AS2) for Adobe Flash/about
  A modelt megcsinálod Blenderben a texturát Gimpben, az UV-t beállítod szintén Blenderben. A modelt kiexportálod az alábbi Export your Blender objects straight to Away3D, Papervision3D and Sandy! Blender plugin segítségével. Ezután már csak a példa as3 programot kell átírni és lefordítani open Flex-szel Home Project for Open @ Adobe / Home / Projects
  arra vigyázzál, hogy a példa programban 3ds import történik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Tehát több objektum van és lehetetlen minden variációhoz elkészíteni a fájlt. ... Tegyük fel van 10 felni, 20 színnel, meg 20 lökhárító,"


  ez "bután" hozzáállva is "csak" 30 "file", mivel csak a különálló objektumokat érdemes megcsinálni, a "színezés" meg mehet "flash"-ben (sőt esetleg elég, ha csak maszkokat csinálsz a színezéshez), és Max-ban gondolom a "render"-t is lehet szkriptelni, stb., azaz nem is neked kellene külön-külön elindítanod, hanem automatizálhatnád, vagy a "jobb" megoldás a Cav_ által is ajánlott P3D,

  egyébként 4eFt-ért ezt senki (mármint, aki pénzért dolgozik) nem fogja neked megcsinálni,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kimentés és alkalmazást értem, az sikerül is.
  http://www.cult3d.com/gallery/gallery.php

  Itt léteszi nézzétek meg az autós examplet. Ilyet akarok, csak én nem javascriptes megoldással, hanem mysqlből lekérdezett adatokkal...

  Tehát több objektum van és lehetetlen minden variációhoz elkészíteni a fájlt.

  Tegyük fel van 10 felni, 20 színnel, meg 20 lökhárító, és azt szeretném hogy a flash vagy bármi (lehet ilyen plugin is) rakná össze és egyben lehetne forgatni egérrel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • azt is csinálhatod, hogy a Maya-ból vektorosan renderelsz (én talán 6.5-öst használtam utoljára, de gondolom a te általad használtban is van ilyen lehetőség), majd az így kapott swf-eket rántod be "flash"-be és ott kötöd össze őket (pld. ez - Avenue Gardens - hasonló elven készült, de elég régen, MX(6), ezért ilyen lapos, csak falak...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Flash-ben 3d-s objektumot Papervision3D-ben tudsz szepen megjeleniteni/mozgatni.
  A 3d-s programokból pedig collada plugin segitsegevel tudod a modelljeidet lementeni, amit a papervision mar szepen tud kezelni.
  Gyakorlatilag .dae kiterjesztesu file-t kell mentened max-bol vagy mayabol (mindegyikhez van mar ilyen plugin, a legujabbakhoz azt hiszem mar beepitett), aztan flash-be beimportalni.
  A flash-es 3d-s megjeleniteshez azert nem art ha vagod az as3-at.
  Sok sikert! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elméletileg ha kirajzolsz egy objektumot, majd később egy másodikat, utána harmadikat stb. akkor köszönhetően a Z-buffer-nek ezek egy képet fognak alkotni, a 3D játékok is így működnek.

  Kérdés, hogy te hogyan jeleníted meg ezeket. Flash-hez nem értek, de gondolom ahogy megjelenítesz egy objektumot úgy megjeleníthetnél utána még párat és ez együtt egy képet alkotna. Legfeljebb valami beállításokkal, paraméterekkel kell játszani.

  Ha a Flash nem segít ebben akkor egy külső programmal kell a különböző modelleket összeilleszteni hogy egy elmentett modell legyen a végén.
  De ha a statikus háttéren dinamikusan akarsz mozgatni tárgyakat akkor ez nem igazán megoldás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Hogy tudnám megoldani, hogy úgy renderelem ki az objektumot, hogy utána html-ben flash alapon (vagy más is jó) egérrel körbe lehessen forgatni. Ez mindez sikerült Cult3d programmal, pluginnal...
  Már csak azt szeretném megoldani valahogy, hogy külön renderelek egy háztömböt, és külön rá egy ajtót, akkor azt a htmlbe úgy összerakni, és együtt forgatni. Tehát egy objektumot kapjak több "darabból" (a forgatástól ugyanúgy mozogjon az összes, mintha egybe lenne...)

  LÉNYEG HOGY 3D-s OBJEKTUMOKAT EGYSZERRE TUDJAK FORGATNI, és megjelníteni a böngészőbe!

  AKI A MEGOLDÁSHOZ VEZET, VAGY AKÁR MEG IS CSINÁLJA GAZDAGABB LESZ 4 EZER FORINTTAL!

  Köszönöm!
  kisPonyi
  3D: Autodesk 3ds Max 2009
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd