Cisz-hez adatbázis
2010-09-15T16:18:14+02:00
2010-09-15T19:17:42+02:00
2022-07-24T23:37:24+02:00
 • Natív adatbányászat helyett inkább használd az EF-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel WinForm-ról van szó, így kénytelen vagy rdbms-t telepíteni a gépre (lehet az akár MySQL, Posgre, MS SQL vagy bármi).

  Ha ezt meg szeretnéd úszni, akkor olyan kicsi rdbms-t kell választani, melynek a kezelése elfér egy dll-ben, így lehet az alkalmazásod része. Ilyen lehet az SQL Compact vagy az SQL Lite. A Compact nagy előnye, hogy a .NET framework natívan kezeli, az meg amúgy is kell az alkalmazásodhoz.

  Ha nem kell teljes értékű rdbms, akkor a Compact is megteszi, ez ingyen letölthető. Ha ennél komolyabb kell, akkor az SQL Express lesz a nyerő - ami szintén ingyenes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia.

  Nem tudom melyik elégítené ki legjobban az igényeidet, mivel nem írtál semmit róla.

  A választékok pedig lényegében bármely adatbázis lehet, hiszen mindenhez lehetséges csatlakozni C# nyelvből, maximum ODBC-n keresztül.

  Legegyszerűbb ha használsz MSSQL Expresst, az ingyenes is, és ha van Visual Studiod (ami nyilván van) akkor már települt is a gépedre.

  Ha kell egy kis segítség csatlakozni MSSQL-hez nézd meg ezt.

  Szívesen segítek még, csak kérlek kicsit specifikáld jobban mit is szeretnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv,


  Windows form mellé (c#) kéne nekem adatbázis, de nem tudom, hogy mik a lehetőségek/választékok, ill. melyik elégítené ki a legjobban azt amire használnám.

  A legjobb az lenne, ha egy bárhonan elérhető, mysql-hez hasonló adatbázsit lehetne létre hozni. Nem tudom, hogy itt is van-e olyan, mint pl php-ben a mysql. Ha igen némi leírást tud valaki adni, amin elindulhatok? Vagy valami más ötlet?

  Köszi!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd