Webdesinger, grafikus
2010-09-12T11:41:18+02:00
2010-09-14T17:30:38+02:00
2022-07-01T00:42:24+02:00
 • Egy adott projectnek lehet számos külön-külön jól lebontható fázisa, folyamata. Ezeknek épp úgy van célja, mint a project egészének magának. Ezen cél vagy célok különböző erőforrásokat igényelnek (webes témakörben többnyire szellemi, de nem elképzelhetetlen a fizikai sem), melyeket meghatározott sorrendben kell bevonni. Tehát amit ilyen téren vállalok és teljesítek, az a project fázisokra bontása, a célok megfogalmazása, az ehhez kapcsolatos erőforrások beosztása, ütemezése, majd a cél elérése.

  Konkrét példa?
  Állami megrendelésű egészségügyi portál. A megrendelő az állam, a felhasználók az egészségügyben dolgozók. Tegyük fel, hogy Állam Bácsinak nem menet közben jut eszébe, mit is szeretne, hanem már elvégezte az igényfelmérést, s csak kivitelezőt keres.
  Project managerként feladat Állam Bácsival tárgyalva a cél megértése, majd a munkafolyamat összeállítása. Külsős cégek, belsős munkatársak bevonása, team-ek létrehozása például a szerver oldali programozást illetően (nem tudok programozni, de tudom, hogyan és miként dolgoznak). Vagy a designer és az operátor munkájának koordinálása.
  A bértárgyalás már nem a PM feladata.
  Mikor megy a munka, a feladatokat szét kell osztani a megfelelő személyek vagy team-ek közt, határidőket és minőséget követelve, a megrendelő felé közvetíteni, prezentálni, kisebb-nagyobb igényeit beilleszteni.
  A munkáról pontos naplót vezetni, mert ez alapján tudja a kivitelező eldönteni, hogy mikor mennyit kér a munkáért, hogy abból haszon is legyen.

  Szóval valami ilyesmi, nyilván csak nagy vonalakban vázolva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • managementtel kapcsolatosan tudnál írni, hogy mit vállalnál?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több mint 10 éves szakmai tapasztalattal, kreatív vezetői múlttal állást vagy külsős megbízást keresek Budapest belterületén. Elsősorban webdesign, online grafika és kapcsolódó project management témakörben tudok sokat letenni az asztalra. DTP-s tapasztalattal, szövegírói, kommunikációs készséggel is rendelkezem. Stabil HTML és CSS, ill. Flash és alap PHP tudás szintén rendelkezésre áll. Adobe szoftverek használatában, szoftver-hardver kérdésben kellő jártassággal rendelkezem. Számlát adok.

  Tel.: 0620-803-0704
  E-mail: kollar_zoltan[kukac]freemail.hu
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd