Titkositott DVD eloallitasa
2004-05-26T11:58:49+02:00
2004-05-26T15:18:59+02:00
2022-07-27T12:02:40+02:00
 • A DVD iroval minden nap irunk DVD-ket. Ugyancsak azt a Nero-t hasznaljuk, hogy Oracle adatbazisokat mentsunk.
  Arra gondoltam, hogy lehet, hogy egy DVD-re nem is lehet nagyobb meretu file-okat irni mint 1GB. Nem tudom megengedi-e a file strukturaja, hogy kezelje oket.
  A tobbi menteseinknel eleg nagy file-ok voltak, de biztos nem haladtak meg az 1 GB-ot.
  Azt mondod a CDRWIN jobb mint a Nero? Vagy esetleg egyszerubb (butabb) es nem akar okoskodni, hogy felismerje a formatumot?
  Most meg egy probat csinalok. Amikor eddig a PGPDisk -el letrehoztam virtualis diskeket FAT32-re formaztam. Es lehet NTFS-re is formazni. Lehet, hogy esetleg ha NTFS-re formazom es utana probalom a file-t rairni a DVD-re menni fog? Hmm... Lehet hogy a FAT32 nem enged meg nagyobb file-okat mint 1GB es akkor hiaba megtudtam formazni a virtual disk-et FAT32-esre, mert a benne levo file-ok nem haladjak meg az 1GB-ot, de maga az image file azert kb 4GB lesz es lehet a DVD-re ugy akarna feltenni mint FAT32 -es file? De szerintem a DVD-nek sajat CD formatuma van, csak nem tudom mennyit enged meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  szerintem egyszeru CD- ill. DVD-ROM irashoz hasznalj vmi mas iro progit (pl Cdrwin), mert talan a neronal ott lehetett a baj, h felismert automatikusan vmi file formatumot, ami nem is az, ami; mert ha a CD-nel nem volt gond, a DVD-ROMnal sem lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Es amugy mar irtal a Neroval DVD-re nem titkositott fajlokat? Azok jok lettek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vannak valami programok amiket ossze akarnek valogatni a DVD-kre, hogy eppen beferjenek es ha csomagolom nem nagyon tudom felmerni az arhivum leendo meretet, csak ugy, ha multivolumba arhivalom. Akkor meg nem lehet a DVD-ket kulon hasznalni csak az egeszet egyutt.
  Az a PGP-s titkositas nagyon megfelelne, mert pont olyan meretre be lehet allitani. Csak nem tudom mi a baja a Neronak, hogy nem irja meg.
  Lehet, hogy nem pont ebbe a csoportba tartozna inkabb a kerdes, csak nem tudtam, hol kerdezzek utana.
  Inkabb a CD irassal kapcsolatos lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ne olyan hosszadalmas muvelet legyen, mint a kitomorites.


  Ha a tömörítés mértékét a legalacsonyabbra állítod, akkor annyi idő mint a mount v a másolás.  ha valaki nem is tudja a jelszot, bele tud nezni az arhivumban


  ha duplán tömöríted, akkor nem
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akarok titkositani egy DVD-t ugy, hogy aki beteszi a gepbe ne lassa rajta az informaciokat csak esetleg egy program es valami jelszo segitsegevel.
  De nem akartam tomoritest sem hasznalni, mert tul sok idobe telik mig kitomoritik es kulonben is, ha valaki nem is tudja a jelszot, bele tud nezni az arhivumban pl Windows Commanderrel es latja mi van benne.
  Talaltam is egy megfelelo programot, az a neve, hogy PGP (PGPdisk componense). Ez letrehoz egy image file-t olyan merettel amilyet akarok (pl egy DVD merete) es egy jelszot hasznalva kriptalja. Utana ugyanezzel a programmal be lehet mountolni ha tudod a jelszot es hasznalhatod mint egy virtualis drive-ot. Tudsz ra irni is.
  Aztan ezt a file-t akartam rairni a DVD-re.

  Itt jon a problema:
  A Nero-t akartam hasznalni (Nero 6.3.0.3). Ki volt szamolva, hogy file merete raferjen a DVD-re (a disk infoban azt mutatta, hogy az ures DVD merete 4480MB). Probalkoztam kisebb meretu file-al is, pl 4GB -ossal.
  Mikor a Nero megirta lett belole egy kb 400 MB-os file.
  Probalkoztam tobbszor is, probaltam atirni a file tipusat .vob-ra, akkor meg kiirt valamit az elejen mikozben irta (abban az ablakban, egyfajta log), hogy Sortin Video files...
  Mikor atneveztem mas tipusra, akkor ezt nem irta, csak hogy Formatting..., Caching files..., stb.
  De a lenyeg az, hogy a vegen sokkal kisebb file-om keletkezett. Egyszer egy kb 6kb-os. :))
  Szoval orulnek neki, ha adnatok valami otletet, hogy lehet egy ilyen nagy file-t megirni DVD-re, vagy lehet, hogy a benne levo informacioval van baja a Neronak?
  Esetleg egy jobb CD iro software?
  Esetleg valami mas modja egy titkositott DVD eloallitasara, ami egy jelszo segitsegevel megengedne leolvasni, de ne olyan hosszadalmas muvelet legyen, mint a kitomorites.

  Kiprobaltam egy CD-re felirni egy kisebb ugyanilyen titkositott file-t. Sikerult semmi problema nelkul. Be is lehet utana mountolni a CD-rol mint egy disk.

  Koszi szepen elore is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd