Elveszve a C#-ban - avagy hova tovább?
2010-09-07T21:18:27+02:00
2010-09-08T14:03:16+02:00
2022-07-19T04:52:52+02:00
 • Nagyon köszi! Remek cikk volt, megkoronázta az eddigi hozzászólásokat és megadta a löketet egy projekthez.

  Még egyszer köszi mindenkinek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tanács, amit adtok egybecseng az én véleményemmel is. Ebben a cikkben amúgy jól le van ez írva:

  Just start!

  És még annyit tennék hozzá, hogy ne zavarjon, ha először gyenge lesz az eredmény, mert az lesz. Akinek van ízlése, az magasra helyezi a mércét és így a saját munkája eredményét először gyengének tartja. Ez nem baj, csak ismerd fel, hogy miben kell fejlődnöd. A következő alkalommal egy kicsit jobban fog menni, de még mindig látni fogod, hogy hol kell fejlődnöd, stb... Ez így természetes, még a profik sem maradéktalanul elégedettek a mukájukkal. Illetve ha valaki nagyon elégedett, az vagy nagyon tud valamit, vagy gond van az önértékelésével és már nem nagyon fog továbbfejlődni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem feltétlen hatalmas project résfeladataira gondolok. Ez lehet akár egy diplomamunka téma is, valamilyen raktárkezelő rendszer, vagy ilyesmi. Kitűzöl magadnak határidőt és megpróbálod befejezni és közben tanulni hozzá, ami kell. Én most, hogy fejlesztő vagyok mellette ugyanúgy van otthoni projektem, amit ugyanolyan komolyan veszek és határidőre fejlesztek, tanulom hozzá, ami kell. Ilyenkor jönnek elő az igazi problémák, amik a könyvekben nincsenek benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi szépen az ötletet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem az a legjobb megoldás, ha van az embernek 1-2 hobbi projektje, azaz kitalál nagyjából valós feladatokat, és azt finomítgatja, kiterjeszti, stb.

  Pl, mostanában mindig munkaidő-nyilvántartó-fejlesztés üti fel a fejét a környékemen :)

  Készíts egy alkalmazást, legyen benne felhasználókezelés (mármint lehessen menedzselni felületről a dolgozókat), a dolgozók tudjanak naponta megadni óraszámot, mellé megjegyzést. Ha ez megvan készíts hozzá riportokat (pl ki dolgozott megadott óraszámnál naponta kevesebbet, hányszor), az is majdnem minden projekten kell.
  Ha ez is megvan egészítsd ki a munkaidőmegadást, hogy lehessen részletezni órákban, mert van ahol óránként kérik, hogy mit csinál az ember (a mostani munk.helyemen is pl).

  Próbálj több réteget használni.

  asp.net-es alk.,
  wcf szervíz homlokzat,
  üzleti logika,
  adatelérés

  Javaslom az enterprise library http://entlib.codeplex.com/ megismerését logolásra, cache-elésre, adatelérési réteghez.

  Ennyi elég sztem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint kezdő programozó bármilyen tapasztalat nélkül, milyen projektekbe tudok csatlakozni? Konkrét munkát azért nem kapok/merek vállalni, mert nem tudom mennyi az annyi a tudásszükségletben. Szívesen megoldanék problémákat, fejlesztenék csak a hol kezdjem el nincs meg. Ebben szeretnék segítséget kérni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha fejlesztő akarsz lenni, akkor kezdj el projecteket fejleszteni és mellette tanuld hozzá, ami kell. Nincs instant C# fejlesztői tudás, amit csak elolvasol, meg végigtutorozol aztán már egyből fejlesztő leszel. Olyan problémák jönnek elő fejlesztés, határidő, meg egyebek miatt, hogy ezt így szimulálni tutorozással nem nagyon lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én most ezt meg ezt meg ezt olvasgatom. (Bár ez inkább szoftvertervezés, nem programozás c#-ban.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nézd meg a www.asp.net oldalt. Ott vannak könyvajánlások, tutorialok, videók, blogok, fórumok, stb...

  Morzel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Kicsit elveszve érzem magam a programozásban. C#-t, Asp.net-t és SQL-t használok manapság, összeütyködöm azt, amit szeretnék, olvasok mellé irodalmat, de mégsem tudom, hogy merre tovább a tudásommal(félre értések elkerülése végett egyáltalán nem tudok sokat, csak megakadtam már ezen a szinten). Leginkább valami iránymutatást várnék tőletek, hogy merre van az a bizonyos sárga köves út. Esetleg egy tutorial sorozat, valami iromány, ami végigvezet példákkal gyakorlatokkal jó szakirodalommal. A három könyvvel amit olvasok az a bajom, hogy egy 'tudás' massza amiből szemezgetni jól lehet, de felépíteni a tudást nehézkes kis, egymástól látszólag(számomra) különálló részekből felépíteni. Célom, hogy eljussak egy c# fejlesztő szintjére(egyszer).

  Remélem tudtok tanácsokkal szolgálni!

  Üdv

  Cerbi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd