Ingyenes webáruház, amihez könnyű plugin-kat írni
2010-09-06T15:01:30+02:00
2011-01-31T18:22:39+01:00
2022-07-24T19:11:16+02:00
 • Igaz, nem PHP hanem W8Script, de ingyenes. Csak Win szerver kell hozzá. demo: demo
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Speciális programokat írunk számukra
  (Gondolom ingyen)
  Nem adnám el. A cégnek kell, ahol éppen dolgozom.


  Bocsánat. Én kérek elnézést.


  tisztában vagyok a speciális igényekkel

  Az ingyenes programok nem ezek kiszolgálására vannak.


  Azt hiszem én nem szólók hozzá ehhez a témához, mert nem vagyok kompetens, és nem azért lett nyitva a topic, hogy véleményeket írjunk.

  Sok sikert a részedre ingyenes progihoz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több éve dolgozom ennél a cégnél, ami nem egy fejlesztő cég. Speciális programokat írunk számukra, karbantartunk, stb. Tehát az igényekkel maximálisan tisztában vagyok. És azzal is, hogy eléggé egyedi és speciális igények merülnek fel, amiket nem igazán lehet kikerülni, meg kell azokat oldani valahogy, egyedi, speciális programokkal.

  Webáruházat ugyan még nem írtam, de nagykernek belső (webes) termékrendelőt igen (partnereink rendelnek tőlünk, nagykertől vele), ami kb. egy webáruház, éppen csak a fizetés hiányzik belőle. És ezt ennek a cégnek írtam.

  Most egy publikus webáruházra van szükségünk, amit könnyű módosítani, nem csak nekünk, hanem akár partnereink számára is. Mivel első sorban számukra lenne: Mi elvégezzük az alapvető fejlesztéseket, amik a termékeink árusításához kell, ők meg üzemeltetik, és belerakják a saját kis egyedi dolgaikat, kinézetet módosítanak... (amiért valószínű profi csapatokhoz fognak fordulni sok-sok pénzért...)

  Ez egy nagy kísérlet részünkről. Nem biztos, hogy bejön majd a partnereinknek. Ezért sem akarunk nagyobb összegeket beleölni. Jó lesz első körben egy ingyenes, de sokak által használt és fejlesztett program. És ezért sem adjuk ki egy nagyobb csapatnak, akik nap-mint-nap ilyenek fejlesztésével foglalkoznak. Ezért írom meg én a kiegészítéseket (no meg mert teljesen tisztában vagyok a speciális igényekkel). Tudtommal a partnereinktől sem kérnénk érte pénzt, elég ha a mi termékeinket IS árusítják vele.

  De nem igazán értem, hogy miért kell nekem ezt megmagyarázni itt. Idejövök tanácsot kérni. Erre kérdőrevon valaki úgy, hogy semmit sem tud rólam, meg elkezd gyanúsítgatni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy van ahogy mondod.
  Mezőfi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az viszont nem mindegy, hogy egy kipróbált shop motor fut-e, vagy egy olyan amit egy tanuló írt, mint első munka. Ha a látogató visszafordul, mert hibásan fut a progi és nem tudja leadni a rendelést az elég nagy kárt tud okozni.

  De épp ezért keres egy olyat, amit már kipróbáltak. Nagyon okosan. Dicséretes.

  Ha egy profi a PrestaShopotot választja, akkor a cégnek ugyanúgy semmi beleszólása nem lesz. Max a design részbe. Hiszen egy első webshopnál különösen rossz lenne, ha olyan valaki határozná meg az irányt, akinek fogalma sincs az egészről. PrestaShopotot jó sokan, jó sokáig, rengeteg felhasználói igény kielégítésére tervezték. Ugyan benne van, hogy valami egyedi arculat/ügyvitel szerint meg kellene változtatni, de tényleg meg kell? Több ezren, százezren használják, és akkor valaki, akinek fogalma sincs arról, hogy mi az a webshop, vagy hogy hogyan kell egy ilyet üzemeltetni, eldönti hogy ez bizony alapjaiban rossz. És tuti hogy nem értenek hozá, és tuti hogy ez lesz az első próbálkozás, hiszen ha nem így lenne, nem E.D. lenne a kiválasztott, hanem már túl lennének rajta. Végig kell vinni E.D.-vel az első webshopjukat, mindannyian sokat fognak belőle tanulni. És nagyon örvendetes , hogy egy már meglévőt akarnak átalakítani, felhasználni. Semmi esetre sem ajánlanék egy egyedi webshopot számukra.

  Gondolj csak bele az ő oldalukról. Felkérnének téged, hogy csinálj egy webshopot, erre elkezdesz velük dolgozni, a saját progidat elkezded átalakítani, majd jönnek az egymásnak ellentmondó kérések, meg olyan kérések, amiknek közük nincs a webshophoz szerinted, szerintük meg igen. Te kéred az újabb lóvét, ők nem adják, erre örök haragba elváltok. Ki az aki szeretne belenyúlni a Te saját kézzel írt kódodba, hogy ott folytathassák ahol abbamaradt? De van ennél kellemetlenebb eset is, az, amikor téged elüt egy autó. Neked is csak ajánlani tudom, hogy soha ne kezdj bele valami sajátba egyedül. Nem fogod tudni tartani a lépést. Sokkal egyszerűbb és kifizetődőbb megtanulni akár a PrestaShopotot, mint írni egy sajátot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nem baj ha így gondolod. Igaz, hogy az nem elég ha felrakunk egy shopot az internetre attól még nem dől a lé.
  Az viszont nem mindegy, hogy egy kipróbált shop motor fut-e, vagy egy olyan amit egy tanuló írt, mint első munka. Ha a látogató visszafordul, mert hibásan fut a progi és nem tudja leadni a rendelést az elég nagy kárt tud okozni.
  Nehogy félre érts nem a saját progimat akarom magasztalni, mert egyedül bütykölgetem a szerény tudásomnak megfelelően, és biztos sok kívánnivalót hagy maga után.
  Az elvekről beszélek, hogy miért ne egy tanulóval írassuk meg a shopot amiről egyből levonja a következtetést a látogató.
  Most láttam először a PrestaShopot. Jó kis program, látszik, hogy nem egy emberke készítette. Ha bele kellene nyúlnom akkor lehet összekaparnám magam, igaz nem vagyok egy php lángész, de nekem magas ami abban van.

  Valaki elkezdi használni akkor meg kell becsülni a szakembert aki bele tud nyúlni, és nem okoz benne hibát. Na ez fog sokba kerülni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A TinyMce szerkesztő programnál is a kép feltöltő részt már pénzér adják, nem ingyenes.

  Azért van abból ingyenes verzió is. Ráadásul még jobb is mint amit pénzért adnak hozzá.

  Általában mindenki úgy gondolja hogy az első webshopját egy cégnek máris profikra kellene bízni. Én fordítva látom ezt a dolgot. Az elsőt valaki olyanra kell bízni, aki alig ért hozzá, de lelkes és bármire olcsón kapható. Neki is jó, mert sokat tanul belőle és a cégnek is jó, mert szintén sokat tanul belőle. Aztán vagy lesz belőle egy gyümölcsöző együttműködés, vagy ha a cég később legalább a saját igényeivel képbe kerül, akkor kereshetnek egy profit. De szerintem ez nem olyan, hogy most veszek egy webshopot és akkor holnaptól dől a lé. Az mindenképp kevés lesz, hogy a programozó érti a dolgát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi haszna a PrestaShop magyar csapatának? Mi haszna a WordPress magyar csapatának? Stb...

  Nem tudom, azért kérdeztem.

  Az szokott lenni, hogy ha egy cég keres shopot akkor tudja mik az elvárások, és mivel pénzt szeretne vele keresni, ezért nem abban gondolkodik, hogy sokan dolgozzanak az igényei kielégítésére ingyen.

  Hiszen nagy százalékban saját igényeire kell szabni egy programot, nem szokott elég lenni az ami ingyen a rendelkezésre áll.

  A TinyMce szerkesztő programnál is a kép feltöltő részt már pénzér adják, nem ingyenes.

  Oscommerce hu-nál is pénzér van a személyre szabás gondolom.

  A kötekedés inkább a kérdésben megfogalmazott dolgokra irányult.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem adnám el. A cégnek kell, ahol éppen dolgozom. Gyorsan kell egy webáruház ilyen-olyan spec tulajdonságokkal, ezért is lenne jó, ha könnyen lehetne fejleszteni és lenne hozzá sok magyar segítség, mert így könnyebben, gyorsabban tudom belepakolni a spéci dolgokat...

  Mi a haszna azoknak akik fordítják és modulokat írnak hozzá?

  Mi haszna a PrestaShop magyar csapatának? Mi haszna a WordPress magyar csapatának? Stb...

  (Jól tudom, hogy a Netprog - Hun1 Webshop - Php - Mysql - Css - Html - Flash a te fejlesztésed? Ezért lenne ez a kapásból kötekedő hangnem?)

  Szerk.: ha jól tudom, akkor az Oscommerce-hez Előző év eleje óta nem jött ki frissítés... Azaz nemnagyon tartják már karban... (akkor is egy új verzió alfája jött ki)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg van magyar csapat, akik fordítják és új modulokat, pluginokat írnak hozzá.


  És ezeket jó pénzér el tudnád adni?

  Mert gondolom nem te akarsz üzemeltetni egy shopot.
  Mi a haszna azoknak akik fordítják és modulokat írnak hozzá?

  Legyen egy magyar fejlesztés. Webshop Hun
  Vagy egy külföldi.Oscommerce
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan php alapú, ingyenes webáruház motort (pl PrestaShop) keresek, amihez könnyű modulokat, pluginokat írni... sok, részletes leírás lelhető fel hozzá, sok kész plugin, stb... Esetleg van magyar csapat, akik fordítják és új modulokat, pluginokat írnak hozzá...

  Mit tudnátok ajánlani? Tapasztalatok?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd