Könyajánló meglévő C++ tudás továbbfejlesztéséhez
2010-08-28T21:44:58+02:00
2010-08-30T13:13:21+02:00
2022-07-25T00:12:27+02:00
 • Köszi a könyvajánlót, utána fogok nézni! Amúgy én is elsősorban egy olyan könyvre gondoltam, amit (így vagy úgy) ingyenesen, elektronikus formában is meg lehet szerezni. Emellett nem csak könyvre gondoltam, hanem cikkekre is, amik egy bizonyos tervezési mintát, technológiát, ilyesmit bemutatnak.

  Esetleg másnak valami más ötlete?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem ártott volna azt is leírnod, hogy ez azért lehetséges, mert template paraméterül adod a típust, amit majd a példányosított template fog példányosítani és megsemmisíteni, ha már nem lesz rá referencia
  nem mintha ez csoda lenne, csak aki nem tudta hova tenni a new hiányát, annak talán ez befoltozza a lyukat :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a dolog arról szólt, hogy jól megtervezett library-k használata esetén az alkalmazás kódjában nagyon-nagyon ritkán van szükség new operátorra delete-re pedig szinte sosem. STL-t nem sorolnám a jól megtervezett library-k közé.

  Néhány év beágyazott-szoftverek fejlesztésével töltött idő megtanítja az embert, hogyan célszerű akár évekig is működő komplex szoftvereket írni. A new és a delete eszetlen alkalmazása nem éppen errefelé vezet.

  Viszont ezek az elvek rendkívül jól alkalmazhatók akár GUI területen is.

  Javasolt irodalom kezdésnek: ezen a linken "Everything belongs somewhere" fejezet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha csak nem akarsz mindent a stack-re pakolni, akkor valahol ott a mélyben ott kell lennie annak a fránya new/delete-nek, még ha az egy memória manager akkor is. Sőt ha tovább mész lejebb még a malloc/free is ott kell legyen, pedig az már tényleg elég régi, de ez van, ezt kell szeretni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Minden ott van a weben, kár lenne néhány ezresét könyvet venni"
  Azért ezt elég botorsgá kijelenteni. Ott van minden a neten, csak a sok millió találatból ki kell keresni. Másfelől azért nem egy neves szakember írt már könyvet, kár lenne kihagyni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell mindent elhinni, amit itt olvasol . Sokat segíthet, ha megnézed egy felhasználó "korát" és pontjait a témában.

  Én azt javasolnám, hogy programozz olvasgatás helyett. Minden ott van a weben, kár lenne néhány ezresét könyvet venni. Találj ki egy érdekes projektet, és írd meg. Ezerszer többet ér.

  De hogy válaszoljak, és ne akarjam megmondani, hogy mi a jó neked : Nyisztor Károly- Gyakorlati C++ szerintem egy jól megírt és hasznos könyv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló!

  Az egy-két hónapon belül (az egyetem nemrégi befejeztével) munkába akarok állni. Úgy gondolom nem ártana az egyetemen és szabadidőben megszerzett C++ tudásomat némiképp továbbfejleszteni, hasznát vehetném a munkába állás során.

  A nyelv szintaktikájával és lehetőségeivel úgy érzem elég jól tisztában vagyok, elolvastam a Stroustrup-féle C++ A programozási nyelv című könyvét, azonkívül egy időben elég sokat programoztam benne. Az utóbbi időkben azonban (főleg az egyetem következtében) más nyelvek felé kellett a figyelmem öszpontosítsam, mint a Java és C#, ezért eléggé nem vagyok benne a C++ programozás gyakorlatában.

  Milyen könyvet vagy egyéb irdodalmat ajánlotok "alkalmazott" C++ tanulásra?

  Egy másik topikban azt olvastam, hogy a
  new
  és
  delete
  operátorok már "elavultak", és majdnem annyira le kell őket nézni mint a hírhedt GOTO-t. Helyettük ott a RAII és az minden problémát megold.* Ilyen gyakorlatias nézőpontból szeretném megismerni, hogy mi a mai "trend" a C++ programozásban.

  Az is megfelel, ha tudnátok adni valami olvasmányos leírást, bemutatót népszerű, gyakran használatos könyvtárakról (pl. boost, persze az STL kivételével).

  Az ajánlott irodalom nyelve legyen angol vagy magyar.

  Köszönöm mindenki véleményét.

  *
  hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, az most nem téma
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd