PLC Programozó tanfolyam (OKJ) - Kell ez nekem?
2010-08-28T21:24:02+02:00
2011-01-03T09:27:15+01:00
2022-06-29T09:10:49+02:00
 • Én OKJ-s kék bizonyítványt kaptam, nem tudom, van ebből többféle? Nem hiszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezért jó a social networking. Egyébként jól láttam hogy a DGSM nem akkreditált tehát hiába OKJ-s képzés nem kapsz OKJ-s bizonyítványt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A jó HRes sosem adja föl
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Villamossági karbantartó specialista a munkaköri megnevezésem, egyébként PLC-ket programozok természetesen A helyi igényeknek megfelelően alakítjuk át a gépek vezérlését. A fizetésem ne haragudjatok, de nem publikus...legyen elég annyi, hogy jó pénzt kapok érte. Semmilyen érdekeltségem nem fűződik az iskolához, és nem értem, miért baj az hogy tegnap regisztráltam...de egyébként meg csak segíteni akartam ezzel az infóval.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Regisztralt 2010.12.21. Ez mindent elarul.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mit dolgozol a gyárban? :)
  És mennyiér?

  (Lehet ez olyan lesz mint a 2f topic )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is elvégeztem egy 5 hónapos PLC-tanfolyamot, a DGSM-nél. Azonnal a vizsga után mentünk állásinterjúkra, és nekem nagy szerencsém volt, jelenleg a kecskeméti Mercedes gyárban dolgozom Ezer hála és köszönet Bablena András tanár úrnak a rengeteg segítségéért és oktatásáért! Úgy tudom hamarosan könyve is jelenik meg a PLC-programozásról, ajánlom figyelmetekbe ha érdekel Benneteket a téma! Egyébként úgy tudom a Samsungnál is van most felvétel, az egyik idősebb csoporttársam oda ment dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a hozzászólásokat! Hát ez eléggé egyöntetű. Máshol is érdeklődtem, és hasonlóak a vélemények. Most megspóroltatok nekem körülbelül 300K Ft-ot, néhány szombatot, és sok sok idegességet!!

  huhh... hát nem nagyon van itt olyan smiley ami eléggé kifejezné a hálámat! Tényleg, tényleg köszönöm!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Privi ment.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • no fene...:D kicsi a világ
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ugyanabba az iskolába jártunk:) Feltéve ha K betűs...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OKJ-s zinten nem mész vele semmire. VAlóban hiányszakma a PLC programozás, de mindenhova inkább villamosmérnököt keresnek. Ahova meg OKJ-s is jó, azt nem fizetik meg úgy ahogy írják. Inkább valami mérnöki képzést próbálj meg, ajánlani tudom a BMF-KVK-t ott nagyon jó a képzés, és folyamatosan ők nyerik meg a PLC programozási versenyeket is, megelőzve a BME-t is. Ott indítanak távoktatási képzést is. A feledat nehézsége annyi, hogy el kell végezni, ami nem egyszerű. Ha jól emlékszem kb 120-an kezdtük a csoportban, abból kb 6-an végeztünk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Nos, én nem ajánlom neked:)
  Jómagam Miskolcon végeztem (műszaki informatika(PLC, PIC)igen okj és 2év nappalin), még szerencsém volt egy nyári 3hetes németo.-i "oktatáson" is részt venni(egy jó kirándulás volt), ahol egy szak iskolában ill az audi gyárban voltunk okítva. Ennek ellenére oly annyira hiány szakma, hogy a kutyának sem kell(okjs szinten) és mint már írták szalag mellé elmehetsz vele. Nem szeretném azonban kedved szegni érdekesnek mondható, de fizetni semmiképp se fizess érte. Mi anno siemens plc-ken tanultunk pneumatikus rendszereket, gyártó sorokat programoztunk. (számíthasz olyan feladatokra, hogy parkolóházba ki-be menő autók érzékelése szenzoros érzékelőkkel majd kiíratni mennyi hely van még stb)

  Nem tudom butapesten mi a helyzet, de Miskolcon, Pécsen(jelenleg itt élek) és gondolom a többi "vidéki" városban fix hogy nem találsz semmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  A középiskolába amibe jártam volt ilyen PLC programozó OKJ-s képzés. Nekem nincs személyes tapasztalatom, viszont pár osztálytásam elvégezte, a tapasztalataikat megoszthatom veled:
  valóban gyorsan el tudtak helyezkedni vele, viszont a fizetés az inkább olyan 80 körül van, és nem mint PLC programozó vették fel őket, hanem elektronikai eszközöket szerelnek össze illetve tesztelnek. Nem épp egy álommeló, egy futószalag mellett ülnek, összeszerelik, tesztelik a dolgokat és nagyjából ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tiszteletem!

  Nem rég jelentkeztem egy OKJ-s PLC programozó tanfolyamra, még nem kezdődött el, az időtartama 5 hónap, levelezős.

  A téma érdekel, habár inkább magasabb szinten érdekelne, később szeretnék programozást, vagy mechatronikát (prog. inkább) tanulni egyetemen. Programozni jelentkeztem is, de levelezősre nem vettek fel, nappalira fel vettek volna, de oda nem is jelentkeztem mivel meló miatt úgysem tudnék bejárni.

  Ami miatt nekem fontos lenne a képzés; a weboldalukon azt írják, hogy hiányszakma és hogy nagy százalékban a jelentkezők a képzés elvégzése után 1-2 hónappal eltudnak helyezkedni Bp-n és vidéken egyaránt, 170-190-es kezdő fizetéssel. Ez szép és jó, de ugyan ezen a weblapon vannak feltüntetve pl: a még meglévő helyek száma is az egyes képzésekre, amik már 1 hónapja nem változtak. Persze vigyorgós elégedett öltönyös emberkék fényképei vannak az oldalon, és a "neked k..va jó lessz" életérzést átadják 3x - 4x nagyobb félkövér betűtípussal a megfelelő részeknél. Nah mindegy is, ez nem érdekel.. marketing... ( illetve most meg 18k-t kérnek egy orvosi vizsgálatért.. eléggé lehúzós szagú )

  Ami érdekelne; hiányszakma lenne? 170-190? Vidéken és Budapesten is? Így, hogy ez csak egy sima OKJ tényleg eltudnék benne helyezkedni 1-2 hónap alatt vidéken is? Erősen kételkedek benne, hogy ez megéri a rászánt időt és pénzt. Most még kiszálhatok belőle kb még egy hét-ig. Utána már a szerződés értelmében akkor is ki kell fizetnem az egészet, ha nem veszek részt rajta.

  Örülnék, ha a akik a szakmában dolgoznak, vagy akik részt vettek ilyen képzésen, megosztanák velem a tapasztalataikat.

  És kössz, ha már egyáltalán végigolvastad is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd