Apró 3d játék
2010-08-16T11:43:26+02:00
2010-08-31T21:35:53+02:00
2022-06-29T09:45:40+02:00
 • A holnap azért kicsit rövid határidő (hosszabb határidőre bevállalnám 50K-ért ).

  Természetesen így is van vele munka. Arra céloztam, hogy nincs olyan komoly szimuláció, fizika benne mint amit esetleg a játékos képzel, nem kell olyan nagy szakmai tudás hozzá. És ha hasonló játékot akar az ember készíteni, akkor érdemes hasonló egyszerű ötletekre építeni és nem egy komplett világ szimulációját megírni.

  Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy csak maga a kódolás mennyi időbe telne, szerintem egy 3-5 nap alatt összedobható a játék aminek már csak a grafikája hiányzik (mondjuk kockák repkednek) meg legfeljebb 1-2 menüpont. Egyszer majd teszek egy próbát, de akár versenyt is lehetne rendezni belőle .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az említett Star Wars: Battle Of Endor mozgása is egyszerű.
  Korlátozva körülnézhetsz a kamerával. Az ellenfelek meg valami íven hátulról előre, vagy előlről hátulra elrepülnek a kamera előtt. Durván ennyi. nem nagy kaland leprogramozni. Kicsit még bővíted és kész is a Star Wars Arcade nevű játék


  50.000-ért megcsinálod holnapra?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jól mondod.

  Régen sok trükköt alkalmaztak, amikre játék esetén rájöhet az ember.

  Például mekkora nagy szám volt az amikor valóban 3D-s polygon szereplők mászkáltak a pályán. Az ember először azt hitte ez milyen komoly. Aztán kiderült, hogy mozgás szemponthából az csak egy tömb, mondjuk kocka, és nem kell pontosan célozni, meg ha meghal a fal mellett akkor átlóg a falon a fél teste stb.

  A DOOM szereplőire is azt mondhatnánk, hogy milyen bonyolult lehetett a mozgatás. Pedig a legtöbb szereplő csak áll, ha meglátjuk akkor a kamerához fut. Kb. ennyi. És ezt leprogramozni már sokkal könnyebb, végülis a 2D felülnézeti játékokban is ez volt.
  Ha meg kockákból épül fel a pálya, az is nagy előny, könnyű az ütközéseket figyelni, vagy megnézni hogy mit talált el a lövedék. Aztán, hogy ami logikailag egy kocka az a grafikán egy szép bútor vagy újságárus bódé, autó stb. az már lényegtelen. A játékos csak ámul, pedig még mindíg kockák között mászkál.

  Az említett Star Wars: Battle Of Endor mozgása is egyszerű.
  Korlátozva körülnézhetsz a kamerával. Az ellenfelek meg valami íven hátulról előre, vagy előlről hátulra elrepülnek a kamera előtt. Durván ennyi. nem nagy kaland leprogramozni. Kicsit még bővíted és kész is a Star Wars Arcade nevű játék, amit pár éve tátott szájjal néztünk és nem győztünk ámulni hogy mennyire komoly.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jah és a hidden surface removal-t is valami parasztosan csináltam akkoriban, ha esetleg ezért gondoltál raycastingra

  Hmm. érdekes régen mennyi parasztmegoldást találtam ki, csodákat tud művelni az interneten való keresés hiánya és a gondolkozás
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha rám reagáltál akkor biztos félreértesz valamit. Én nem arra akartam buzdítani, hogy ő csinálja meg a textúrázást meg ilyenek, mint a régi időkben(wolf3d), hanem hogy hasonló játéklogikájú játékot - mai modern grafikai apikkal vagy enginekkel, könnyen összehozhat egy kezdő is.

  Egyébként anno én csináltam egy kis fps-engine-szerűséget(nem volt játék, de enginenek se nevezném már ma...) amiben lépcsőkön mehettél fel-le, voltak egymás fölötti szobák, mindenféle objektumok és falak na meg ugrálás, mégse volt benne semmi raycasting. Minden számítás ami az ütközésekkel volt kapcsolatos síkban történt meg, mert a pálya ilyen szektorokra volt bontva amik között voltak ilyen szektorváltó falak, egy lépcsőnél például a lépcsőfokok mind külön szektor voltak és a következőre lépéskorúj szektorba kerültél új alapmagassággal. Ahol a talaj nem volt sima vagy lépcsős, ott pedig virtuálisan volt belépcsőzve egész jó felbontással a pálya...
  Jah, az ugráláshoz kicsit trükközni kellett, de nem vészes illetve a lövések célpontjának meghatározásához is, mert lehetett rendes fps-szerűen mozogni és sok szektoron át lőni, ilyenkor én "megnéztem" a kirenderelt kép közepén(ahol a célkereszt van), hogy térben az mint pont hova esne és nem törődtem olyannal, hogy halad a lövedék, ha eltaláltál valamit hát eltaláltál... Hasonló módszert használnak rts-ekben is, az egységek kijelölésére amúgy. Persze maga a módszer lehet egy kezdőnek bonyolult, de erre már 10 éve is volt egyszerű helper függvény vagy valami. Biztos most is van leírás hozzá hogy kell csinálni.
  Szóval akár FPS-t is lehet paraszt eszközökkel csinálni, természetesen így elég nagy szívás lesz viszont a pályák szerkesztése meg egyéb dolgok. Abba is hagytam ezt a projektet régen...
  Egyébként ez az engine úgy jött, hogy sokat pályaszerkesztettem DOOM1-2-höz és nagyjából értettem hogyan működik az a játék és kicsit továbbgondoltam. Szerintem a régi fps-ek(duke nukem, stb.) nagy része is hasonló elveken működött...

  De én nem is ilyenre gondoltam az előző hozzászólásban, ha fps-t akar, csináljon wolf3d-klónt. Mindig sík a talaj, az összes fal kocka alakú és a fegyvered mindig vízszintesen tartod, szóval könnyen látod mit találsz el.
  De a mondanivalóm lényege amúgy se az volt, hogy másolja le a lenti játékok egyikét, hanem hogy kis kreativitással ki lehet találni olyan játékot, amit meg tud valósítani könnyen.

  ui.: Érdemes régi játékok között körbenézni, a legtöbb alapötlete ugyanis feldolgozható síkbeli logikájú és mai grafikájú csiliviliben. Ha pedig az alap megvan, lehet tovább építkezni/vegyíteni hasonló újat kitalálni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért egy komplett raycasteres FPS játékot első pöccre összedobni egy kezdőnek elég emberes feladat. Szerintem inkább XNA-ban egy tetris, vagy swap klón. Saját textúrázó algoritmust kifejleszteni ráér később is, aminek ma már inkább elméleti haszna van, mint gyakorlati, mivel ilyen műveleteket a GPU nanosec időtartam alatt hardveresen megold.

  u.i: Ja igen kijelentem én is, hogy a világon semmihez se értek, ezzel mosom kezeimet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából könnyen lehet viszonylag élvezetes 3D grafikájú játékokat házilag akár egyedül is összedobni, csak figyelni kell arra, hogy kivitelezhető legyen a fejlesztés és mégis sikerélményeket tudjon nyújtani.

  Például ilyen ál-3D játékokat viszonylag élvezetes fejleszteni egy kezdőnek is. Olyanokra játékokra gondolok, amikor valamilyen 3D technikát használ az ember a megjelenítéshez, de a játék logikája kettő dimenzióban van csak értelmezve lényegében (mondjuk az X és a Z koordináták mentén).
  Pár játékot hadd említsek, ami hasonló megoldásokat használ:
  -GTA 1-2
  -Star Trek: Starfleet Command
  -GLTron, Startron, Armagetron, stb...
  -Wolfenstein3D(a régire gondolok)
  -Tyrian-klónok(alul egy űrhajó, fentről jönnek a gonoszak...)
  -Pirates!
  -Star Wars: Battle Of Endor
  -Star Wars: Battle Of Yavin
  -Sok stratégiai játék
  -stb.
  Ilyenkor elég a modellbetöltésre, megjelenítésre, shaderekre illetve persze játékmenetre koncentrálni. A fizikai számítások(zöme?) mehet síkbeli koordinátákkal, esetleg síkbeli koordinátákkal rendesen(elcsúszás fal mellett stb.), és emellett egy magassági teszt stb.
  Szóval azt akarom mondani, hogy egy GLTron színtű játékot azért viszonylag hamar össze lehet dobni úgy, hogy szép is és működőképes is. Hobbistának jó kompromisszum lehet, de akár olyan megoldások is hasznosak mint a Battle Of Endorban amik vannak. Ott lényegében teljes körbefordulást csak az Y-tengely körül csinálhatnak az űrhajók, emellett van egy fel-le forgás korlátozott szögelfordulásig és a harmadik tengely körül is kicsit megdől a hajó ha jobbra-balra kanyarodunk, hogy legalább olyan érzése legyen az embernek mintha tényleg szabadon szállna az űrben

  Persze grafikailag is síkbeli játékból is lehet egy csomó szépet és élvezeteset csinálni, csak gondoltam beírom, hogy 3D-set is lehet rövidebb idő alatt fejleszteni olyat ami igényes...

  Szerk.: Játékfejlesztésben induláshoz viszont nem tudom könnyen kijelenteni, hogy melyik a legmegfelelőbb technológia. Én behatóbban csak az opengl-t és az XNA-t ismerem. A D3D-t csak messziről ritkán látom én, de régebbi(még asm-es) koromban az opengl-t jobban szerettem, mert azt mindenhonnan tudtam használni meg viszonylag egyszerű volt és letisztult, akkoriban próbálkoztam directx-es technológiákkal is de sokkal bonyolultabbnak tűnt akkor nekem a d3d, lehet hogy csak azért, mert asm-ből használtam. Mondjuk azóta az opengl is más utakon jár, de szerintem még kompatibilis a régi egyszerű dolgaival, ami egy kezdőnek talán kellemesebb...
  Az XNA-ban meg minden franc van egyben és sok dolog előre kész, meg kiterjeszthető a cucc, meg minden. De nem vagyok meggyőzve hogy a legjobb tanulóeszköz. Így is tele van az internet lassan olyan magát 3D-s programozónak gondoló emberkével, hogy pffff.
  (Én se értek hozzá, de legalább nem hangoztatom azt hogy értek)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazság szerint mind a D3D-t, mind az OpenGL-t meg kell tanulnod, ha játékfejlesztéssel akarsz foglalkozni. Hasonlóak egymáshoz, úgyhogy nem lesz gond, ha már a kezdetektől mindkettőt tanulgatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem hoztam egy nehéz döntést. Felhagyok az XP-vel, nagyon szerettem, de most Xp miatt szívni és már most elavult technológiát tanulni.. Mire lesz belőlem valaki, addigra úgyis kikopik az Xp, inkább váltok Win7-re és csak arra fejlesztgetek, igazából megtehetem, hiszen csak magamnak programozok!

  Amúgy OpenGl vs. DirectX közül én a DirectX-et támogatom, mivel kezdetekben mindkettő egyformán idegen volt és directX-nek álltam neki.. D3D9-el van kis tapasztalatom, de csak Xp miatt nem mélyedek el benne, hiszen már van 11 is, nem mintha kihasználnám a lehetőségeit

  Azért köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Én hardvergyorsított 2D-hez OpenGL-t és SDL-t használok. Megy WinXP/Vista/Win7 alatt, és számomra jóval egyszerűbb, mint a DirectX.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdekes, hogy emberek, megtanulnak mindenféle programozási nyelveket, vagy csak hiszik magukról, de a saját anyanyelvükkel nem boldogulnak.
  Csak ebben az témában rögtön két hibával találkoztam, felületes átolvasás után. Közlöm minden helyi programozóval és annak tanuló programozó palántával az én fordítóm szintaxis hibát dob ezekre a szavakra: muszály, mijen.
  A helyes formájuk: muszáj, milyen.
  És még ezek akarnak programozni... Meg 3D höh...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem te nem vagy tisztában mijen nehéz a c++
  töltsd le a dark basic professional -t
  és basic -el kódolj valamit

  set display mode 1024,768,32,1 //ide a beállításokat do //ide pedig írod a játékod loop
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit offtopic, de azért kapcsolódik.
  Ha normális 2D-s játékot, grafikát szeretnék készíteni, most tényleg Direct3D-t kéne használnom, ha normálisan hardware gyorsított alkalmazást szeretnék, amely 'fut' Xp és Win7en is?

  Talált alternatívák:

  - GDI,GDI+ amúgy is régi, azt olvastam Win7 alatt még jobban eltud lassulni.
  - Direct2D szerintem pont jó lenne, viszont még semmi közöm nincs hozzá és Xp támogatás nincs.
  - DirectDraw elvileg már nem támogatott, elavult technológia, bár Xp-s gépen még biztos szépen üzemelne.

  Nekem úgy tűnik, hogy csak a Direct3D maradt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék egy egyszerű 3d-s játékot létrehozni.


  Akkor csináld.
  Mert akik ilyen topikokat nyitnak, azok valójában csak fórumozni szeretnének.

  Kezd el, ha elakadsz, kérdezd a google-t. Angolul is meg fog tanítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Én 2D-ben C64-en kezdtem és szerintem ez jó volt így, mert anélkül tanultam meg programozni, hogy a C++-al meg 3D-vel kellett volna vesződnöm."

  Én akkor még kicsi voltam, de utólag kipróbáltam. Arra jó, hogy az ember megismerje mi működik a háttérben, de programozásnak nevezni a gépkód bepokézését erős túlzás. Talán a macro assemblerezés kezdett hasonlítani valamire, amit ma programozásnak nevezünk. Az biztos, hogy aki azon a vason bármilyen assemblerrel összehozott egy összetett 2D játékot annak nem akadály egyik mai játék sem. Jó rosta lenne. Van is egy jó windows-os fejlesztői eszköz, amivel emulátorra lehet fordítani basic és/vagy asm kódból. És ma már ingyen hozzáférhetőek a megfelelő könyvek is.

  "Én már csak esténként fáradtan érek rá, amikor a kislányom elalszik, úgyhogy nekem már nagyon okosan..."

  Jó, de ne törd le a fiatal titánok lelkesedését. Te már elértél egy bizonyos szintet, csak nem sikerültek a játék projectek. Nagyon nehéz eltalálni azt is, hogy mi lesz sikeres, meg még reklám is stb. Ez már nem a tudás része a dolognak, fel kell állni és tovább csinálni, ha van rá lehetőség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Túldramatizálod szerintem.

  Igazad van, kicsit túldramatizáltam. De postom lényegét, hogy előbb szerezzen sikerélményt mondjuk Flash-ban, azt tartom. Én 2D-ben C64-en kezdtem és szerintem ez jó volt így, mert anélkül tanultam meg programozni, hogy a C++-al meg 3D-vel kellett volna vesződnöm.

  Egyébként van több olyan 3D játék is, amit 1-2 ember pakolt össze és egész jól kaszálnak vele. Nem AAA szint, de azért elég pro.

  Az a kategória, amelyik nem AA de elég pro az a kategória, amivel nagyon sokat dolgoztak. Ez idő kérdése: ha valaki olyan élethelyzetben van hogy rá tud szánni elég sok időt egyetlen játék fejlesztésére, akkor go for it. Én már csak esténként fáradtan érek rá, amikor a kislányom elalszik, úgyhogy nekem már nagyon okosan kell beosztanom az energiámat, így olyan témával foglalkozom, ahol hamarabb van sikerélmény és akár pénz is.

  Flash játékkal bohóckodni semmiképpen nem egy nemes cél.

  Franc tudja. Pl. egy RTS-t egyszer szívesen írnék akár 2D-ben is. (Soha nem írtma még RTS.-t, bár sejtem hogy kell egy ilyet megírni.) El lehet azért vele tökölni pláne az A.I. részen. Szerintem szórakoztatna egy ilyen elkészítése: jobban mint egy ügyviteli rendszer. Nem túl nehéz feladat, nem kell vele vért izzadni, inkább olyan könnyed élvezhető levezető programozás.:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2D alatt remélem ilyen shaderes engine-re gondoltál. Manapság már nem c64 szintet kéne megütni azért.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1. Ha még sohase programoztál, kezdésnek inkább tanuld meg a C#-ot, van ahhoz ingyenes IDE és XNA, az utóbbi megkönyíti neked a játék programozását, de nem muszály egyből 3d-vel kezdeni...
  2. Csinálj egy "dokumentációt", hogy hogyis nézzen ki a játék, mit lehet csinálni benne stb...
  3. ha az első kettő megvan, akkor hozzá kezdhetsz az írásának

  akár ki is hagyhatod a másodikat, ha csak olyat szeretnél hogy a karakter tudjon mozogni a terepen, vmi kövessen, és egy kis kamera irányítás

  én is kezdő vagyok, de már van egy kiterjeszthető motorom, amiben van "csempe" terep, egy játékos, a játékost követő kamera(hogy mindig középen látszódjon a játékos) és egy ellenség, de egy-két perc és megvan a harcrendszer is benne (<-ezt mind egy nap alatt össze lehet dobni)

  ui: ja és ismerni kell az algoritmusokat vmilyen szinten...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Túldramatizálod szerintem. Legfőbb cél lehet az is hogy valaki elérjen egy bizonyos szintet még akkor is, ha nem keresi halálra magát vele. Flash játékkal bohóckodni semmiképpen nem egy nemes cél. Egyébként van több olyan 3D játék is, amit 1-2 ember pakolt össze és egész jól kaszálnak vele. Nem AAA szint, de azért elég pro. A 2D-vel már nem sokra megy az ember manapság, kivéve, ha match3, meg ehhez hasonló dolgokat akar futószalagon fejleszteni. De az ahhoz szükséges szint mivel különb egy ügyvitel fejlesztésnél? Semmivel, és még annyi pénz sincs benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom mennyire tudsz programozni, de én a helyedben először 2D-s flash játékot írnék. Hidd el, hogy egy nem teljesen triviális játékot megírni még Flashben 2D-ben is nagy eredmény a tök kezdő szinthez viszonyítva. Így valamivel hamarabb lesz sikerélményed, és ez fontos. És ne becsüld le a feladatot, ismétlem egy RTS még flashban 2D-ben sem teljesen triviális. (Pl. ismered az A* algoritmust? Vagy már olyan szinten, hogy leprogramozd? Ez az alap, ha A.I.-ról beszélünk.) Ne úgy gondolj a Flash 2D-re, mint ujjgyakorlatra, hanem vedd komolyan. Igazából 1-2 emberes csapatok esetén még profi programozóknak sem feltétlenül ajánlott út a 3D: kevés emberrel évek alatt sem tudod megközelíteni az AA játékok szintjét erőforrások hiánya miatt. Ha meg úgysem közelíti meg az ember, akkor meg mindek a 3D? Flash-ben van esély, hogy 1-2 ember véges idő alatt olyat csináljon, ami a kategóriájában minőséginek számít és nagyon népszerű lehet. Anyagilag is jobban járhatsz. Saját tapasztalatból beszélek, én eléggé rosszul álltam a játékfejlesztéshez, amikor hobbyból foglalkoztam vele. Mivel profi programozó vagyok, nem okozott gondot C++-ban 3D-zni, saját fizikai engine-t írni, stb..., el is készültem a játékkal. Csak pl. nem volt elég játszható a játék. Nem volt benne elég content. stb... C++ 3D-s úton csak akkor érdemes menni, ha nagyon sok időt szánsz a játék elkészítésére. Ezen az úton a legtöbben elbuknak, mert nincs idejük/tudásuk/türelmük. Én mostanában nem fejlesztek játékot, de ha hobbyból fejlesztek egyszer, valószínűleg csak Flashben teszem majd. Annak ellenére, hogy prfofi C++ programozó vagyok, és a 3D tudásom sem merül ki a mátrixszorzásnál. Évekig görcsölni valamin, mire a kategóriájában elfogadható legyen, az nem poén.
  Angolul meg tanulj meg gyorsan. Az a legkevesebb ha eredményeket akarsz elérni a szakmában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy lásd, mekkora egy apró 3d program vlaójában, itt egy példa :

  link

  Ha nem az angol, akkor először tanulj meg angolul annyira, hogy ezeket el tudd olvasni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha mennek a C++ alapjai, jöhetnek a NEHE tutorok:

  katt

  Ott 48 leckét találsz. Kezdésnek a 3d-hez perfekt.

  Egyébként nincs olyan, hogy egyszerű 3d játék. Még egy olyan egyszerű kis program is, mint a Tetris megírása sem olyan egyszerű egy kezdőnek. Pedig az nem is 3d.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyar nyelvű használható anyagról én még nem hallottam. Szóval én valami ilyesmi javaslatot tudok neked adni ha már tényleg komolyan gondolod:
  1) Tanulj meg normálisan angolul én 12évig tanultam de neked biztos meglesz 2-3év alatt. 2) Tanulj meg Programozni szépen C++ -ban mondjuk, én már 5éve tanulom de még mindíg van hova fejlődni persze mellette egyetem, C#, Java, szakdolgozat, barátnő, stb. Szóval ha csak ezzel foglalkozol biztosan gyorsabban haladsz. 3) Ha már algoritmizálni tudsz akkor jöhet a grafika amit én oly gyönyörűen megutáltam a Bevezetés a számítógépi Grafikába c. tantárgy során, hogy közöm se legyen hozzá többet .

  Amire ide eljutsz az elkövetkezendő 10év során már tudni fogsz írni egy Starcraft 1 grafikai szintű játékot. Ha AI is kell akkor jöhet még 1-2év, hogy megtanuld aza alapokat .

  Sok szerencsét .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy nem lesz gyorsa C++-t egy fél éve tanulom. Szeretnék megtanulni még más nyelven is. De, légyszi segítsetek. Tudom, hogy van más topik is, de nem adnak tartalmakat, amiket lelehet tölteni és meglehet belőle tanulni a dolgokat. Én egy 3-4 évre gondoltam, míg mindent megtanulok és utána kezdeném el a játékot. Amúgy nem veszítek el a kedvem, mert ezt nagyon komolyan gondolom. Szóval tudnátok berakni tartalmakat is? És leírni, hogy mit miután kéne tanulni, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akartam nagyon elvenni a kedvét
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól sejtem, ez olyan 1 - 1.5 éves projekt lesz neked így

  És még mondja valaki, hogy a programozók nem optimisták...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • néz körül itt a prog.hu-n van már vagy 5000 ilyen topic...
  Sok értelmes választ ne várj, mert nem nagyon lehet erre mit mondani
  Tanuld meg a C++-t, utána Opengl vagy DirectX stb...
  Érezni fogod, amikor készen állsz egy játék megírására, amíg egy hello world-ot nem tudsz, addig ne is gondolkozz a játékon
  Ha jól sejtem, ez olyan 1 - 1.5 éves projekt lesz neked így
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Melyikotok unatkozik?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló!
  Szeretnék egy egyszerű 3d-s játékot létrehozni. Pontosan mik kellenek hozzá? Milyen tudás szükséges hozzá? C++-ban szeretném a játékot. Még gondolom kell grafikai alapismeret, meg ilyesmi. Némi mesterséges intelligencia is jól jönne. (Persze csak annyira, hogyha, géppel játszol akkor valami ellenállást tanúsítson. Építkezzen, támadjon, ilyesmi.) Letudnátok írni, hogy pontosan, akkor mik szükséges a játék elkészítéséhez? Milyen tudás kell? És tudnátok belinkelni, magyar nyelvű letölthető anyagot, amiből meglehet tanulni a dolgokat? Nem valami nagy játék lenne, csak egy apróság, de mégis élvezhető lenne. Remélem tudtok segíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd