Tanulás opensource programokból

Tanulás opensource programokból
2010-08-06T22:30:24+02:00
2010-08-08T12:08:30+02:00
2022-10-27T11:20:39+02:00
 • Tanulni vágyóknak.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • MDC
  Mozilla Wiki

  Szerkesztőnek/IDE-nek pedig azt javaslom, amiben a legjobb vagy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha már úgyis szóba került a Firefox - aminek a forrását én is letöltöttem pár hete -, engem az érdekelne, hogyan van esély átlátni egyáltalán egy ekkora, tényleg hatalmas projektet?

  Van hozzá valamilyen fejlesztői dokumentáció, csak nem találtam meg?

  Illetve lehet, hogy a Notepad++-nál valamelyest "szofisztikáltabb" IDE-re lenne szükségem hozzá? Melyik javasolható?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez csupán pénz kérdése

  Egyébként a multik által finanszírozott, profi programozók munkája (Pl. openjdk, Qt, esetleg a KDE egyes részei is) nyilván más színvonalat képviselnek mint amiket én néztem. Viszont ez utóbbiak az összetettségük miatt nem igazán alkalmasak arra hogy valaki programozni tanuljon belőlük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem túl sok openszorsz programot néztem eddig, de amibe belenéztem azt inkább az így ne... kategóriában szerepeltetném.


  Ha mutatnál magadtól is forráskódot, akkor lenne összehasonlítási alapunk, hogy neked mit is jelent az "így inkább ne" kategória, lehet, hogy más szemében a Te kódod az "így aztán végképp ne" kategória lenne... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • KDE-t nézd meg, elég nagy, viszonylag szép és letisztult kódja van a 4.x sorozatnak és sokat lehet belőle tanulni... :)

  Másik javaslat az OpenJDK C/C++ részei, ezek is átestek pár refactoron, de itt sok az optimalizálás, kevésbé az átláthatóság és szépség a cél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem túl sok openszorsz programot néztem eddig, de amibe belenéztem azt inkább az így ne... kategóriában szerepeltetném. Talán a wxWidgets volt a kivétel, annak viszonylag elfogadható a forrása, legalábbis amikor utoljára néztem (úgy 10 éve ) az volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Szeretnék beletekinteni valamilyen "large-scale" C++ projectbe tanulás céljából...
  Tudnátok ajánlani valami jól felépített, átgondolt opensource programot? Nézegettem a Firefox source-ot , de az még túl bonyorult, kezdetnek valami kissebb project érdekelne.
  A C++al és az OOP-vel elég jól állok...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd