JPG tömörítése, optimalizálása
2010-08-05T21:25:16+02:00
2010-08-06T10:10:35+02:00
2022-07-19T05:23:06+02:00
 • a linkkel van egy kis gond, mert internal server errort ad rá, melyik gimp bővítmény az?

  Itt meg tudod nézni. A legélesebb különbség a lábléc és a logo közt van.

  A keresőoptimalizálás miatt nem akarok mindent pngbe rakni, mert már az oldal betöltési sebessége is számít. És ha jól tudom a cache nélküli sebesség a mérvadó náluk.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lehet, hogy félreértelek, de szerintem Photoshop-ban, ha nem "File>Save As...>Format: Jpeg"-gel mentesz, hanem a javasolt "File>Save for Web & Devices..."-zal, és az "Embed Color Profile"-t kikapcsolod, továbbá nem mentesz metaadatot sem (lsd. Metadata:None), akkor bizony semmilyen extra információ nem kerül bele a jpeg-be...

  abban egyetértek, hogy célszerű a darabokat esetleg más-más beállításokkal menteni, azaz nem egységesen az egész képre (layoutra) egy értékkel stb. (persze ügyelve arra, hogy ne látszódjon/ne legyen feltűnő az egyes képrészek eltérő tömörítése)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielőtt próbaverziós Photoshop-pal szórakoznál, szerintem próbáld ki ezt a plugint a Gimp-hez.

  Egyébként számomra kicsit meglepő, hogy ugyanazzal a beállítással komoly minőségbeli különbség van a képek között, esetleg linkelnél egy jó és egy rossz minőségű képet?

  Hogyha olyan képeid vannak, amelyeken sok az egyszínű rész, akkor azokat mentsd inkább PNG-be. Olyan képekre, amelyeken sok az egyszínű felület szerintem mindenképpen a PNG a legjobb választás.

  És amúgy ha az összeset PNG-be mentenéd az problémát jelentene? Mert ugye a böngésző cache-eli a képeket, és gondolom a dizájnelemek többségét csak egyszer kellene letöltenie a felhasználónak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gif-et ritkán használok, akkor már inkább png. Photoshop meg nem elhanyagolható plussz infókat rak a képhez, amit tényleg célszerű eltávolítani. A minőséget ne egységesen állítsd be. Van olyan kép, ami elbír sokkal nagyobb tömörítési fokot, részletesebb képeknél jobb minőséget kell szavatolni. Ha tile-ozható, kevesebb színből álló kép, akkor jpeg helyett gif, png, akkor is, ha nincs átlátszóság.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én Photoshop-ban a "Save for Web & Devices"-t használom mentésre (Color Profile és Metadata "beágyazása" nélkül), ha Win/Mac környezetben dolgozol, akkor próbáld ki a 30 napos próbaverziót (Szoftver.hu > Letöltés), Linux alatt esetleg Wine-nal próbáld a Win verziót,

  egyébként nem mindig érdemes jpg-be menteni, ritkán gif szerencsésebb (kevés szín, sok szöveg a képen, stb.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Csinálok egy honlapot. Eddig nem foglalkoztam a design feldarabolásával, de most ez is az én feladatom. Odáig eljutottam, hogy az áttetszőséggel nem rendelkező elemeket gimppel jpgbe mentettem és a minőséget 85%-ra állítottam. Így viszonylag kis képeket kaptam. A baj az, hogy valamelyik kép minősége megfelelő lesz, még némelyekké siralmas.
  Szóval mi ennek az eljárásnak a bevett módja? Hogy csinálják a profik és milyen progit használnak?

  Olvastam egy jstrip nevű cuccról, ami egy csomó felesleges, böngésző által fel nem használt adatot kidob a fájlból. Próbálta már valaki?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd